Stas 6350![]()
![]()
to ładnie przybiera
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Stas 6350![]()
![]()
5 w 1 ,wzw,pneumo to daje 3 kłucia,tak my mieliśmy.Bez pneumo są 2Jasiek nie był jeszcze szczepiony bo miał katar kolejny termin 19!
na rota i pneumokoki chyba tez zaszczepimy pediatra niby polecała mowila ze rota monitoruja i było kilka przypadkow w w-wie ostatnio ... sama nie wiem
ze wzgledu na to ze Jas mial wylew moze dostac skojarzone bez opłaty ale w 3 ukłuciach tylko potzrbuje zaświadczenie od neurologa!
troche niedopytalam pediatry ale z tego co wiem to szczepienie jest na 5 chorób + wzwb wiec dlaczego w 3 ukłuciach??
wiecie moze cos na ten temat?
Może lekarce chodzilo o to, że może dostać lepszą szczepionkę odpowiadającą tej 5w1, tzn krztusiec aceluralny, ale w trzech ukłuciach (DTP, hib i polio, które też jest w wersji doustnej),bo mnie w poradni szczepień tak powiedzieli, no i że za 5w1 musiałabym zapłacić. Za tydzień idziemy do szczepienia to się dokładnie dowiem.ze wzgledu na to ze Jas mial wylew moze dostac skojarzone bez opłaty ale w 3 ukłuciach tylko potrzebuje zaświadczenie od neurologa!
troche niedopytalam pediatry ale z tego co wiem to szczepienie jest na 5 chorób + wzwb wiec dlaczego w 3 ukłuciach??
wiecie moze cos na ten temat?
I my po szczepieniu mala wazy 5550 - pojutrze skonczy dwa miesiace. NIestety nie jestem zadowolona, wolalabym dac jej 6w1 niz 5 zeby oszczedzic jej drugiego wybuchu placzu... poza tym podawanie roatwirusowej szczepionki masakra! Trwalo to 10 minut na raty, mala wkurzala sie coraz mocniej :/
Dziewczyny ktore juz szczepily, czy wasze dzieci goraczkowaly?? Ile mialy, co mozna podac..