reklama

SZKOŁA RODZENIA

oddychac przepona?ja tego nie umiem pojac...............wdychac powietrze razem z brzuszkiem czy bez,tzn.czy brzuszek ma pracowac podczas wdechu?????????????????????sory pewnie glupszego pytania nikt nie slyszal ::)

reklama
jak mi połozna tłumaczyła - to brzuszek widocznie ma się poruszać - musi być widać ruch brzusia, np w pozycji lezącej jak unosi sięi opada... ale ruch samego brzusia - bez klatki piersiowej - tego trzeba sie nauczyć...
ja miałam łatiwej bo zawze oddycham połowiecznie męsko - damsko, czyli połowa wdechu klatką połowa przeponą - więc musiałma tylk wyeliminowac ruch klatką...

męzczyźni oddychają zazwyczaj przeponą - przypatrzcie sie im, a przy najbliższej okazji spytajcie sie położnej czy wasz oddech to juz oddech przeponą. - w razie czego ona skoryguje.

ja od kilku lat potrafie pracowac przepona... nauczyłam sie tego uczac sie spiewac :)...i zgadzam sie z Azik...:)...przy wdechy ma sie podniesc brzuszek ,przy wydechu opadac....połózcie sie i społózcie reke na przeponie....po jakims czasie wejdzie wam to w krwe...tylko uwazajcie!! po kilku takich wdechach mozecie miec zawroty głowy z powodu dotlenienia orgazizmu:):):)...połozne nazywaja to oddychaniem torem brzusznym ...bardzo to pomaga przy porodzie naturalnym...

syliwa to normalne oddychanie

wdech - nabranie powietrza - więc albo klasta albo brzusio musi się unieść
wydech - oddanie powietrza - więc albo klatka albo brzusio opada...
;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry