reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

reklama
Przyznam że to niespanie w dzień trochę daje nam w tyłek. Matuś jest potwornie marudny i ostatnio coś apetyt stracił :-( Miałam takie 15 min że płakali obaj ale na szczęście sytuacja opanowana.

:-D:-D:-D Pewnie Cię opieka nakryje :-p

:-):-):-)
nie brałam :-D
to jej nie wypuszczaj w sobotę. ;-):-)
własnie chyba ja przykuję do kaloryfera :-D:-D
Przyznam że to niespanie w dzień trochę daje nam w tyłek. Matuś jest potwornie marudny i ostatnio coś apetyt stracił :-( Miałam takie 15 min że płakali obaj ale na szczęście sytuacja opanowana.
napewno jest to utrudnienie, zwłaszcza prz dwójce :tak:Przy jednym Kubie nieraz czekałam z utęsknieniem na pore spania:-D

Witam

karolcia-83 Może Matuś już nie potrzebuje codziennej popołudniowej drzemki. Ale słodycze przed lub w porze obiadu to bezsens. Tak czy inaczej współczuję.
A co do ząbków to niektórzy mają słabe niezależnie od higieny i słodyczy. A czarnieją chyba po lapisowaniu. (mleczaki, żeby zatrzymać próchnicę.) Michał ma 7 lat a pierwszej plomby dorobił się jak miał 4 a może 5 lat. (nie pamiętam już)
Ale w przypadku Darii przypuszczam że tryb żywienia nie jest bez znaczenia. Pewnie jeszcze oprócz słodyczy pije dużo słodkich soków.
Aniu ja myślę że soki nie byłyby takie złe. Ona pije bardzo dużo kolorowych wód. Zamiast śniadania do szkoły dostaje 2 rogaliki typu "7days". No i namiętnie jada drożdżówki i inne słodycze.

A wiecie .. chyba adoptuję Kasię. Przychodzę z pracy a tu posprzątane, pranie zrobione, poprasowane :-):-D Żyć nie umierać!! :-):-D:-)
Taka niania to skarb :-)

karolcia-83 Głównie mi o te kolorowane wody chodziło. One w większości wyglądają jakby były dla dzieci a w składzie sama chemia. Michał po reklamie w tv chciał jakiś i sprawdzałam etykietkę - a tam że "nie zawiera sztucznych barwników" No super. Ale że ma konserwanty i kilka innych dziwnych rzeczy to szczegół.
Soki lepsze. Ale nawet te niesłodzone dodatkowo są słodkie - ja moim zawsze mieszam z mineralną.

Ania ja staram się Matusiowi mieszać soki które robi moja mama z wodą. Zostawiam w dzbanku i codziennie wypijają.

Nie wiem czy Wy też coś takiego zauważylyście ale Matuś po Kubusiu Play jest strasznie pobudzony. Energii ma za 4.

reklama
Karolcia nie martw sie:tak::tak::tak:u mnie to tez przybiera czasem fatalny obrót:szok::szok::szok:o 18.00 mega maruda i buczenie o wszystko...zalewanie sie lzami na maksa:cool2:

Beti he he Kasia mnie nie chce to u ciebie zawitam:tak::tak::tak:najwyżej Ci jaki obiad ugotuje:happy2:

Do góry