reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

O kurcze nawet nie wiedziałam, że on przyjmuje w triadzie. Ja chodzę do niego do gabinetu na bema. Kasiazarr a Ty gdzie chodzisz. Ja w poniedziałęk mam wyniki z Combsa, kurcze trzymam kciuki za Ciebie i za siebie heh.
A Jackowki jest dobry jak się za dużo nie dzieje, przynajmniej u mnie tak było.
A moja dzidzia dzisiaj taka spokojna, dała mi pare kopniaczków i nic...buu a ja tak lubię jak szaleje w moim brzuchu, przynajmniej wiem, że wszystko z nią ok..:(
A dziewczyny, może orientujecie się gdzie w Tarnowie mogę kupić niedrogi a ładny garnitur dla mojego synka. Idzie do pierwszej klasy no i muszę mu kupić jakieś ekstra ubranko.

reklama
anrysa po garniturek to chyba najlepiej na iść na burek bo taki maluch to zaraz wyrośnie więc nie warto póki co inwestować.
Zgadzam się z opinią że Jackowski jest dobry póki nic się nie dzieje Z drugiej strony chyba nie opłaca się chodzić prywatnie po pigułki

Anrysa ja chodzę do triady. A powiedz mi ile on bierze u siebie w gabinecie za wizytę ? a ile za usg ? Bo Triadzie płace 70 za wizytę i 70 za usg. A co do ruchów to tez je lubię:) Chociaz teraz juz mała potrafi kopnąć albo się zle ułozyc wbijając mi sie boleśnie w ciało. A powiedz mi jestes pewna na 100 % ze u Ciebie dziewczynka ? Bo mi chociaz mówił w sumie 4 razy to mam czasem moment zawahania czy aby nie chłopak. A powiedz mi jeszcze co to za wyniki dokładnie z Combsa? bo nie bardzo wiem o co chodzi..
Tonka , jak tylko po pigułki to chodź państwowo. Szkoda kasy .

Ostatnia edycja:
Kasiazar ja chodzę na Bema i póki co płace 100 zł za wszystko, wizyta +usg. A Combs to badanie przeciwciał przeciw RH+, bo mam konflikt serologiczny z mężem. Ja mam Rh- a on ma Rh+:( Także spokojnie niewielu kobiet to dotyczny, tak wypadło, że akurat mnie:/ Moja mama zabiła tak tzn w cudzysłowiu przez swoje przeciwciała trójkę dzieciaczków w brzuchu, tyle, że to były inne czasy, wtedy nie podawali przeciwciał. Mi po cesarce podali i teraz na początku drugiej ciąży nawet nic niemiałam po pierwszej, ale mi Kotecki powiedział, że czasami podczas tworzenia łożyska może przejść krew dziecka do mojej krwii i mogą się wytworzyć, ale najpierw mnie nastraszył a później mówił, że rzako się to zdarza. A mi mówił, że tak na 90% dziewczynka bo coś tam widzi ale mówił, że raczej na dziewuszkę. Wiesz jak jest może jeszcze okazać się chłopak:) Mi obojętne.
A Ty już jesteś wysoko w ciąży więc myślę, że skoro ostatnio mówił, że dziewczynka to dziewczynka:)
Tonka ja do Jackowskiego też chodziłam po tabletki, więc nie zmieniaj go. Pilnuj go tylko z cytologią, bo ja się nabawiłam masakrycznej grzybicy sromu.

No masakra drogo ,bo on bierze własnie osobno za usg a osobno za wizytę ;-)ja byłam u niego raz na wizycie i tyle też zapłaciłam ,choć mówiłam że chcę tylko usg ginekologiczne a on to potraktował jako wizytę od razu i tyle kasy zapłaciłam :szok:.
Jak dla mnie to lekka przesada bo faktycznie inny równie dobry lekarz bierze 70 zł w tym usg.

Anrysa, teraz to juz wiem co to takiego. Oj kurcze żal mi Ciebie , nic ciekawego to nie jest. Ja mam na szczęście dodatnią ale mój mąż ma minus, ale to jest ok.
100 zł to mało. Ja tyle płace bo to jest w przychodni prywatnej , w kórej on tylko pracuje a nie jest właścicielem. Następnym razem spróbuje umówić się na Bema
Ania to ty malutko płacisz, kurcze co lekarz to inna stawka

Kasiazarr jak Ty masz Rh + to nie masz się czym martwić. Pewnie zadzwoń do niego i zapytaj czy mogłabyś na Bema przyjść i już:) Ale dziewczyny, Kotecki nic nie bierze za recepte i cytologię, więc w tym 100 zł macie pratycznie full serwis.
A wiecie mój mąż zrobił mi psikusa i przyjechał w czwartek do Tarnowa z tą grupą, myślałam, że tylko weźmie sobie rzeczy świeże i pojedzie dalej a on został na 2 dni:) Pojechał dopiero dzisiaj rano, a ja tak na niego napieprzałam. No ale dalej jestem zła, a co by nie, chłopu nie można pokazać, że wszystko gra jak nie gra co nie:)
Właśnie wróciłam z basenu i mam dość, w dodatku siostra chce mi dzieci wcisnąć na Sylwestra bo myśli, że ja będę siedzieć w domu. A ja do niej mówię, że jak nie urodzę do Sylwestra to mam zamiar w niego hulać. A wogóle jak zacznę rodzić w Sylwestra to my dzieci zostawiamy w domu i jedziemy do Szpitala i rodzimy. Trochę jej mina zrzedła, no ale wkurzyło mnie to, poczułam się jakbym była trendowata. A wogóle co jak rzeczywiście zacznę rodzić w Sylwestra a tu dzieciaki mojej siostry i mój mały w domu:/ Nie dam się wrobić nie ma mowy.

Witam laseczki ;-)

Anrysa też bym tak zrobiła ;-)będziesz latać z duzym brzuchem za dziećmi zamiast leżeć do góry tyłkiem i odpoczywac ;-).A mężus fajną niespodziankę Ci zrobił :rofl2:,oby częściej ;-).

Ja też znów tylko z Igim bo mój na delegacji cały tydzień :-(.

A jak wyniki krwi które miałaś robić ??

reklama
Cześć dziewczyny przeciwciał nie mam:-), cieszę się bardziasto:) Mam tylko podwyższone ciała ketonowe w moczy. Nie jakoś strasznie bo norma był do 0,5 ja mam 1,5. Kurde nie wiem z czego to, może dlatego, że mało jadłam tego dnia:-D. Ponoć przy głodzeniu się mogą się podwyższyć a teraz dzidzia też mi zabiera trochę jedzonka. A Wy dziewczyny miałyście kiedyś podwyższone ketony??

Do góry