reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Anrysa to super że badania wyszły dobrze :-):-).

A co do tych badań to ja nawet nie wiem co to takiego :dry: pewnie wychodziło dobrze i dlatego ,więc nie pomogę :no:.

reklama
Witam :)
Anrysa, ciesze sie ze badania wyszły po Twojej mysli :)
Ja tez nie kojarzę co to te ketony , ale popatrzę na swoje wyniki i jak cos to dam znać.
A my juz zakupiliśmy wózek :D
W sumie z wyprawki to brakuje mi przewijaka na łóżeczko, wanienki ze stojakiem i rzeczy do pielęgnacji dziecka a tak prawie wszytsko mam:)
Ubranka muszę tylko poprać i poprasować a! no i dla siebie kupić wyprawke do szpitala..

Kasiazar super, że już kupiłaś tyle rzeczy dla maluszka, a ja jestem taka panikara, że chyba dopiero w 9 miesiącu coś kupię. Normalnie z Wikim nic nie miałam kupione tylko wyprawkę i kilka rzeczy przed porodem. Ale teraz obiecałam sobie, że kupie przynajmniej łóżeczko i wanienkę wcześniej heh no i oczywiście troche ciuszków i kocyki:) A z wózkiem poczekamy jak urodzę i będziemy się czuć ok. Ja mieszkam koło tego centru mieszko niemowlęcego i wyczaiłam tam fajny wózek naawet niedrogi a w zimie ponoć są promocje:) A jak Twoja cukrzyca?? Wiesz już coś?

A właśnie zapomniałam napisać.. Mam skierowanie do poradni diabetologicznej, tam maja dac mi glukometr i muszę badać poziom cukru kilka razy dziennie :/No i dietka :/
Ja tez długo nie mogłam się przełamać , żeby cos kupić...Oprócz wózka, kilku ciuszków to wszystko mam po chrześniaczce, nawet łuzeczko, karuzele, fotelik samochodowy , hustawke,gondole ( bo my kupilsmy sama spacerówkę a to tylko dlatego juz ze była fajna okazja z allegro w Tarnowie )
W Mieszku byłam za wózkiem , ale Maxi Cosi Mure 3 mieli tylko na zamówienie i to za kosmiczna cenę.
A ja mieszkam na Zielonym :D
A myślałaś o Szkole rodzenia ? ( sorki, jeśli juz o tym pisałas , porostu nie pamiętam ) Bo ja chciałam od września i mowie do Koteckiego ze wybieramy się z mężem i potrzebuje takie zaświadczenie ze mogę brać udział w ćwiczeniach oddechowych to on mi powiedział, ze nie poleca szkoły, ze mi przez cukrzyce ie wolno i nie dał mi papierka.. Dziwne to :/

A która sie z Was Tarnowianki wybiera na otwarcie Gemini jasna park ? Mnie tam najbardziej cieszy Smyk i tessco 24

Ja mieszkam na Westerplatte:) Pewnie, że idę na otwarcie, ja najbardziej cieszę się z KFC, mąż mówi, że pewnie będziemy jeść kurczaki na każdy obiad heh, uwielbiam je choć wiem, że są masakrycznie tłuczące:) NIestety wypłatę mam w piątek:/ A co do szkoły rodzenia właśnie we wtorek idę do Koteckiego i mam go zapytać. A jutro powtarzam badanie na mocz, sprawdzę czy te ketony nadal będą wysoki8e:/

ech wyprawka dla maluszka :) fajnie jest kupować takie maciupane rzeczy , niedawno kupowałam prezent dla maleństwa bo u szwagra się córa urodziła i jest taka słodziutka i taka maleńka :)
u mnie jakaś masakra Kubie idzie ząb i coś wyjść nie może , to już prawie 2 tygodnie ,a ten ciągle marudzi i marudzi ,czasami nie mam siły ,bo on w nocy śpi i popłakuje :( chciałabym już mieć to ząbkowanie z głowy

Aniu , a który to juz ząbek? Dla pocieszenia powiem ze nie duzo juz ich zostało :) a tak na poważnie to współczuje . Jakiegoś żeliku nie można mu posmarować na dziąsło ? Take wstawanie na pewno musimy byc meczące
Anrysa, to sie napewno cieszysz na Kfc, ja tak srednio w sumie lubie..Ale lodziarnia tam będzie fajna wiec dopiero pewnie zjem cos słodkiego jakis mc po porodzie. Juz sie nie moge doczekac :)
Ciekawa jestem co Ci powie odnosnie tej szkoły rodzenia..

Kasia dopiero 3 więc to nasze początki , a żel niestety nic nie daje na nocne pojękiwania
ale wam zazdroszczę tej Galerii i tych wszystkich smakołyków , najbardziej brakuje mi tutaj zwykłych mlecznych barów i cukierni , niestety norweskie specjały są średnio smaczne ,dlatego jak mam okazję to sama piekę :)

Hej dziewczyny :)

To dziwne że cukrzyca jest przeciwwskazaniem do chodzenia do szkoły rodzenia Przecież tam się nic takiego strasznego nie robi Nawet te ćwiczenia oddechowe są zwyczajne. Może chodzi o to żeby pacjentki nie uciekły rodzić do nowego Bo ja wam powiem że na początku ciąży zakładałam że będe rodzić na starym W trakcie szkoły skłaniałam się ku nowemu ale jak się dowiedziałam że będzie cc to znowy stary :-)

Co do gemini to ja chyba na otwarcie nie pójde Nie mam jak bo to na nóżkach troche daleko a i na spacer trasa nie ciekawa

AniuSm ja już "zaklepałam" weroniczke dla Kamila :-D Śliczne ma te czarne włoski

reklama
Aniu , no ja nie bardzo mogę te wszystkie smakołyki :/
A fajnie ze pieczesz sama, ja najbardziej lubie takie domowe wytwory :)
Tonka, ja mysle własnie ze to przez złośliwość z tą szkołą rodzenia.. Bo ja sie pytałam ostatnio zanim mi jeszcze wyszła curzyca to gin mi powiedział ze to bez sensu... A ja i tak będę chodzić , oddychać nie muszę , skoro mi nie dała papierka. Wystarczy jak posłucham
Byłam dzis w gemini, w sumie przypadkiem. Ludzi masa ! Tessco fajne, kupiłam kilka ciuszków dla małej . Sklepy dzieckowe hm.. Smyk jak dla mnie odpada, mały , mały wybór , drogie rzeczy... 5-10-15 jak sa promocje to spoko 9 kupiłam 2 czapeczki ) Wójcik to super sklep , ale jak dla mnie trochę drogi :( Ale ciuszki maja przepiękne !! Cudowne wręcz! Bede tam gosci wysyłała ,zeby mi co kupili dla małej :)
Anrysa a Ty byłaś ? I jak wrażenia ?

Do góry