reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

Ale zimno... i ponuro...:-(
Ja też chodze do dentysty na skłodowskiej Jak miałam kanałowe to mi dr powiedziała żebym wydłubała lekarstwo :tak: Moim zdaniem jak boli to powinnaś iść i każda stomatolog powinna cię przyjąć. Tak jak mówi anrysa kobiety w ciąży mają leczenie bez względu na to czy są ubezpieczone czy nie.
Co do ciuszków to ja też kupuje w maksie Jest też taki fajny mały tani sklepik na ducha koło burku Bobas czy jakoś tak bo jest też drugi ale tam to jest drogo Nie warto wydawać nie wiadomo jakiej kasy na śpiochy czy body bo maluch strasznie szybko rosną. Natomiast jak mamy kupić jakieś wyjściowe ciuchy no to już trzeba się szrpnąć :-)

reklama
węgielek idz do innego dentysty i to szybko bo szkoda żebyś cierpiała , ja leczyłam kanałowo zęba u Adama Szczebaka on przyjmuje w dawnej Poliklinice na Krakowskiej , on się głównie specjalizuje w kanałowym ,
też uważam że w Mieszku jest drogo , jak jestem w Tarnowie to idę tam coś pooglądać a potem ewentualnie kupuję to na allegro ;)
tonka powiedz mi jak bioderka u Kamilka bo o ile dobrze pamiętam to miałaś pieluchować , no i co z jedzeniem??
Igorekk mieszka się super , o wiele lepiej niż wcześniej , łóżko kupowaliśmy rok temu na tamto mieszkanie więc nie zmienialiśmy a na lokatora to chyba nie ma co liczyć póki co ;)
musieliśmy kupić nowy stół do kuchni bo nasz "stary" jest za duży i stoi w salonie , no i muszę jeszcze kupić lampę do salonu taką stojącą ,no i ciągle czekam aż zrobią fundamenty koło domu bo mój ma robić taras (właścicielka chce żeby on to robił ) więc na wiosnę mam nadzieje że będziemy mogli odpoczywać w ogródku ;)

AniaSm "pieluchowanie pomogło" (tak powiedział lekarz) mimo że nie pieluchowałam małego bo było lato i nie chciałam żeby się odparzył Teraz mam mu dawać witamine D żeby kostki szybciej rosły. Jeżeli chodzi o karmienie to mam nie mały problem Co prawda zjada tak pół zupki deserki daje mu do kaszki. Problem w tym że jedzenie muszę w niego wmuszać Kaszki daje mu z butelki na spaniu bo inaczej nie chce nic jeść...A tak ładnie jadł...:-(
Zazdroszcze Ci tego tarasu Ja w tej chwili mam z przodu domu ulice a tył domu zdobią płyty betonowe i metrowy trawnik :crazy: tak że jak nie pojade do mamy to muszę sobie radzić na tym małym trawniku. Mieliśmy zacząć budowe w tym roku i niestety wody gruntowe pod naszą działką tak się podniosły że musieliśmy zmienić projekt fundamentów i tak zeszło że w tym roku pewnie nie zaczniemy. Tarasu też więc jeszcze długo nie będzie :baffled:

Oj dziewczyny ale normalnie macie super, że wogóle możecie mieszkać poza tą miejską puszczą. Ja marzę o domu, ale to tak nierealne, że aż straszne. Może moje dzieci będzie stać na dom:/ Heh mija 11 lat jak się próbuje z moim czegoś dorobić i jak na razie dorobiłam się mieszkania na kredyt ale dobre i to heh.
A co do dzieciaczków mój Wiki też tak raz jadł lepiej raz gorzej także spokojnie. A zupkami pamiętam, że pluł i najchętniej jadł taką zupkę zacierkową na rosołku zwykłym, tych ze słoiczków nie tolerował.

Ja powiem tak Specjalnie na tą okazję założyłam fikcyjne konto Niech wysyłają i przetwarzają co chcą i ile chcą :) Dziewczyny naprawde fajnie się zorganizowały Jest już prawie wszystko dla małego Adasia No i takie mebelki to była by wisienka na torcie Niestety jakiś kibol nas wyprzedził....

czesc dziewczynki
dawno mnie nie bylo ale jakos tak nie mam nachnienia na pisanie
u nas malo sie dzieje. Jedynie to to ze musze go gonic po domu bo jak raczkuje to tak szybko, nauczyl sie po schodach raczkowac i musze go bardzo pilnowac bo u nas w domu duzo schodow. Musze sobie jakos bramke sprawic na schody
Maly moj dalej nie ma zabkow troche martwie sie czemu ich jeszcze nie ma.

Tonka a kaszki dajesz tylko przez butelke czy probowalas lyzka. Bo moj maly w tym czasie przesla wlasciwie jesc calkiem przez butelke nie dalam rady mu nic wcisnac i przeszlam na lyzeczke i bylo duzo lepiej.

Ostatnia edycja:
tonka zagłosowałam ze skrzynki której już nie używam ,mam nadzieje że się dziewczynie uda , do kiedy wogóle jest ten konkurs??
arwen nie martw się , pamiętam że violka pisała że jej niunia zaczeła ząbkować mając 16 m-cy ,najważniejsze że jest zdrowy i dobrze się rozwija :)

reklama
Witam

Dziękuję za wszystkie porady w sprawie dentysty. Ponieważ w końcu ból był nie do wytrzymania a nie chciałam dziecka faszerować przeciwbólowymi, poszłam do przychodni na 25-lecia. Przyjmowała akurat dr Ziaja, była dla mnie bardzo miła, chyba rzeczywiście kobiety w ciąży nie muszą być ubezpieczone, bo nawet nie pytała ani gdzie pracuję ani nic. Zrobiła mi to paskudztwo bardzo delikatnie, niestety dała też antybiotyk. Na razie nie boli i mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałku, do następnej wizyty.

Byłam na ul. Św. Ducha, chciałam coś kupić dla siostrzeńca. W tym sklepie bobas wybrałam jedną rzecz, moim zdaniem wybór był niewielki, ale ceny niskie, powyżej jest sklep, w którym jest mnóstwo fajnych rzeczy dla starszych chłopców oraz dla maleńkich dziewczynek. I bardzo ładne rzeczy znalazłam w sklepie Yako na Targowej, polecam

Arwen, zapytaj w rodzinie ile miałaś miesięcy jak zaczęłaś ząbkować i ile miał Twój mąż, często dzieci ząbkują tak jak ich rodzice, poza tym 10 miesięcy to jeszcze nie powód do zmartwienia.

Do góry