reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dzidzius zdrowiutki !!! na USG powiedzinomi że serduszko jest zdrowe, nie ma żadnych niepokojących zmian, a nerki sa tylko w górej granicy normy jeśli chodzi o wielkość, ale są w normie !
Krystianek rozwija się prawidłowo i nadrobił już w centymetrach i wadze. waży ponad 980 gramów i ma ok. 25 centymetrów przy zgęciu ciałka, bo ma już tak mało miejsca że nie jest w stanie się wyprostować.
no i broi niesamowicie. na USG wystawił się przodem - rączki i nóżki pokazywał, więc musiałam sie sama obracac i pochodzić troszkę żeby pokazał swoją pupę, bo trzeba było nerki obejrzec. a że uparciuch złośliwy to się przekonała o tym lekarka, bo tam gdzie przykładała przyża do USG i naciskała na brzuch to on ją w to miejsce kopał hihihhi.

:)

Najważniejsze że wszystko w normie, górnej czy dolnej ale normie!:tak:
Moje dziecko tez ma ciasno, bo strasznie boli mnie czasem w ciągu dnia koło pępka, tak jakby czymś tam mi przywalił czy napiął to miejsce w jakiś sposób.

reklama
Ale naskrobalyscie..nie jestem w stanie przeczytac tyg zaleglosci:-(moze jakis skrot info ktos mi zrobi??
Z tego co przeczytalam szybko to ze Olicy smakowala glukoza hehe:-)

No prawie mi smakowała :)

Odebrałam właśnie wyniki glukozy 75. i nie wiem co te wyniki oznaczają.
Pomoże ktoś?

Glukoza na czczo 74
Glukoza po 1 h 119
Glukoza po 2 h 96

A ja właśnie podkradłam mężowi paski do badania moczu :-). I sprawdzałam czy nie mam leukocytów i białka, ale na szczęście nie... Stwierdziłam, że co miesiąc będę badać mocz w lab, a co jakiś czas paskami w domu :tak::-)

ja wlasnie wrocilam z kontroli i z usg.
jestem teraz w 26t1d
nadal mala anemia, ale taka jest spotykana dosc czesto u ciezarnych :)

no i juz wiem skad mam te 102cm :) maly wazy 1209g wiec chyba nie taki "maly" ;)
wszystkie wymiary wskazuja, ze jest wiekszy niz termin z miesiaczki wskazuje, ale wiem, ze na tym etapie ciazy to juz nie jest takie miarodajne ;]
no i mam kolejna fotke "z jajeczkami" ;) wiec chyba sie juz nie zmieni spowrotem na dziewczynke ;)

milego wieczoru wszystkim zycze ;]

Dziewczęta :-)
Z radością donoszę, że po dzisiejszym badaniu usg 3d lekarz stwierdził że wszystko OK:tak: Organy, rozmiary, rozwinięcie itd. Termin porodu potwierdzony na 7 listopada. Potwierdzono również że to córeczka nam się szykuję :tak:
początek 29tyg waga 1070g
niestety długości już nie dało rady pobrać ale najważniejsze że wszystko OK :tak:
Ależ jestem szczęśliwa :-):-):-)
Aha, łożysko zasłaniało więc 4d w kolorze nie było sensu robić...

reklama
gratuluje dobrych wyników, ja ide do lekarza w piatek i w sumie to juz nie moge sie doczekac, zeby sprawdzic czy z maluszkiem wszystko w porzadku, co prawda czuje go i jestem spokojna ale te wizyty zawsze mnie uspokajają :-) takze byle do piatku....

Do góry