reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja mam grupę A- i robiłam sobie sama grupę od razu po tym, jak zrobiłam prawojazdy i dostała krewkart. W portfelu noszę cały czas i po otwarciu portfela od razu widać kartę.
No mnie niestety powiedzieli, ze u mnie krewkarta nie ma sensu żadnego, bo nie jest de facto zaświadczeniem medycznym. No tyle, że jak ty Natalunia masz A to sobie to szybko wszędzie sprawdzą, a odczynniki do sprawdzenia mojej grupy mają tylko RCKiK w Krakowie, Warszawie i Katowicach:-:)-:)-(. Dlatego musiałam dostać od nich, bo tam oprócz grupy są właśnie krzyżówki i odczynniki .

reklama
No ja już po wizycie radosna jak skowronek :) u mnie i macica i szyjka w porządalu, ale najważniejsza to moja NIUNIA!!!!!!!!!! bo już na 100% wiem, że będzie dziewczynka! mam piękne zdjęcie warg sromowych :) najważniejsze to to, że jest zdrowiutka! pięknie rośnie :) waży już około 1400 gram, czyli tłuściutka po mamusi będzie ;) serduszko jej pięknie biło! Eh jestem taka szczęśliwa, że normalnie nie umiem tego opisać :) przytyłam tylko pół kg od ostatniej wizyty :) nadal mam brać leki, które biorę :) tak się już do nich przyzwyczaiłam, że głupio byłoby mi bez nich ;) mam sobie kupić lactovaginal i stosować na przemiennie z tymi globulkami dopochwowymi, które mam w domku , które były robione na receptę :) no i mam mierzyć w domu ciśnienie, bo podobno buźkę mam opuchniętą! jak dla mnie to ona mi tak przytyła, a nie opuchła ;) a ciśnienie mierzę i mam w normie 120/70 czasem 130/80 :)
a malutka leży póki co główką do góry, łożysko jest na ścianie tylnej, wysoko, pierwszego stopnia dojrzałości, czyli ok :)

Melduję się po wczorajszej wizycie:tak: Okazaało się , że spieprzyli (przepraszam) moją glukozę. W wynikach nie napisali nic oprócz wielkości glukozy- ile jej było , kiedy podali ,kiedy pobrali krew itd. Mam tam podejść żeby mi uzupełnili. Poza tym cukier wyszedł dość spory- jeszcze w granicy normy , ale wysoki. Mam zrezygnować ze słodyczy, owoców z dużą zawartością cukru, białego pieczywa.. taka mała dieta . No i powtórzyć badanie na następną wizytę. :-(
Poza tym krwinki czerwone spadły mi o 80mln.- są tuż pod dolną granicą normy. Powinnam jeść jeszcze więcej mięsa i zagryzać pietruszką;-)nie wiem tylko czy mozna jeść jeszcze więcej niż jadłam do tej pory, chyba się nie da:-( witaminki brać nie jedną a 2 dziennie i zapisał mi jeszcze Citropepsin przed posiłkiem- lepiej przyswaja się żelazo.
zROBIŁ MI JEDNAK USG:-Dsynek ma już około 1350 g i nie mieścił się w całości na monitorze. I wiecie ogólnie jak był dużo mniejszy to wiecej widziałam na tym usg a teraz wierzę lekarzowi na słowo , że to jest np.kość udowa;-)
Wszystkie wymiary ma między 29-30tcwięc w normie i najważniejsze- łożysko się podniosło a główka jest już w dole n;-)
Także mam mieszane uczucia po wizycie- z jednej strony zdrowa dzidzia, z drugiej te wyniki....

Gawit, Martolinka - gratuluję dobrych wieści! :tak: Ja mam wizytę w piątek - ciekawa jestem, co mi lekarz powie.

Co do grupy krwi, ja mam AB-. Lekarz zapowiedział, że teraz będę musiała częściej robić odczyn Coombsa (mąż ma grupę B+). Do tej pory miałam robiony 3 razy. Mam nadzieję, że nie pojawią się przeciwciała :-(

reklama
Do góry