reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziękuję dziewczynki za info;-) Jestem specjalistką od wkrecania sobie różnych rzeczy;-)
Mamulica Ty jesteś specyficznym przypadkiem , który wymaga specjalnego traktowania a co za tym idzie specjalnych badań:tak:Nie ma się co martwić (he , he i mówi to spec od panikowania:tak:)

reklama
Ja też po wizycie! Wszystko w zasadzie ok, ale zasiała mi ginka troche niepokoju, bo poprosiła żebym zrobiła trzcie usg prenatalne w innej pracowni usg - powiedziała że chce wykluczyć wszystkie ewentualności (tym bardziej że mąż ma obciążony wywiad) i ona niczego nieprawidłowego nie widzi ale po historii z "bliźniakami" boi się trochę i że jestem pierwszą pacjentką w przypadku której ma wątpliwość co do swoich własnych diagnoz... Mam nadzieję że będzie dobrze. Dzwoniłam już do jednej z polecanych przez nią pracowni usg i tam mają termin na 12 września, jutro zadzwonię jeszcze do rudy śląskiej i może tam się da szybciej...

Mamulica ja polecam Zofia Augystyniak Generała Józefa Sowińskiego 3
44-121 Gliwice
32 237 61 90
mi robila USG 3d.. i przyjela nas o godz. 21 - wizyta prawie trwala do 22.. sprawdzala ta przyziernosc karkowa i troche sie nameczyla bo maly non stop sie wiercil itp... sprzet ma wg mnie dobry
Nie bylam wczesniej zapisana ale bardzo nam zalezalo na wizycie i sie zgodzila przyjac... chociaz klientek ma sporo...

Cieszę się, że u wszystkich USG dobrze wychodzi :-) :-)
Ja mam dziś wizytę u ginekologa i może zrobi mi USG, choć nie wiem na pewno. Nie jest skłonny do częstych tego typu badań, a szkoda bo chciałabym Maluszka już zobaczyć :-) Trochę martwi mnie to, że nie miałam w ogóle USG połówkowego, tzn. takiego dłuższego ze sprawdzaniem wszystkich narządów po kolei. Teraz to już pozostaje mi tylko wierzyć lekarzowi, że wszystko jest dobrze ( w końcu on na USG może widzi więcej, ale mało mówi ).
Trzymajcie się!

Ja mam dziś wizytę u ginekologa i może zrobi mi USG, choć nie wiem na pewno. Nie jest skłonny do częstych tego typu badań, a szkoda bo chciałabym Maluszka już zobaczyć :-) Trochę martwi mnie to, że nie miałam w ogóle USG połówkowego, tzn. takiego dłuższego ze sprawdzaniem wszystkich narządów po kolei. Teraz to już pozostaje mi tylko wierzyć lekarzowi, że wszystko jest dobrze ( w końcu on na USG może widzi więcej, ale mało mówi ).
Trzymajcie się!

Wiesz czasem lekarze są nazwijmy to mało rozmowni i to , że nic nie mówi to dobry znak;-)Jakby cos było nie tak to powieedziałby Ci na pewno;-)

Mamulica Ty jesteś specyficznym przypadkiem , który wymaga specjalnego traktowania a co za tym idzie specjalnych badań:tak:Nie ma się co martwić (he , he i mówi to spec od panikowania:tak:)
No Martolinka, ja niestety już to wiem...:zawstydzona/y: Czasem mnie to śmieszy, ale czasem przyprawia o rozpacz... Całe życie mam masę takich dziwnych przypadków, które nikomu innemu się nie zdarzają... Na szczęście one nie są nigdy groźne, niebezpieczne, ale takie właśnie idiotyczne:sorry2::baffled:...
Katarzyna dzięki wielkie!!! Postaram się tam dziś zadzwonić!:tak:

No Martolinka, ja niestety już to wiem...:zawstydzona/y: Czasem mnie to śmieszy, ale czasem przyprawia o rozpacz... Całe życie mam masę takich dziwnych przypadków, które nikomu innemu się nie zdarzają... Na szczęście one nie są nigdy groźne, niebezpieczne, ale takie właśnie idiotyczne:sorry2::baffled:...
Katarzyna dzięki wielkie!!! Postaram się tam dziś zadzwonić!:tak:

Mamulica mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz jak zdecydujesz sie tam pojechac... ja do tej babki nie chodze normalnie ale do jej kolezanki z tym ze moja nie ma takiego sprzetu i podsyla swoje pacjentki do niej :) ale po wizycie bylam bardzo zadowolona z podejscia do pacjentek... dostalam nawet paczuszke reklamowa z materialami o ciazy:-D za usg 3d z filmem zaplacilam 200 zl ....

Trzymajcie się!

Hej, nie martw sie, moje polowkowe tez trwalo cale... 7 minut, a jak zapytalam czemu tak krotko, to uslyszalam - wszystko w porzadku, nic mnie nie matrwi, to czemu mam sie dluzej przypatrywac? wtedy jeszcze nie saczyly mi sie wody plodowe... ale nawet jak sie zaczely saczyc kazde usg trwalo gora 5 minut... bo oprocz malej ilosci wod nie bylo innych niepokojacych oznak

reklama
Hej, nie martw sie, moje polowkowe tez trwalo cale... 7 minut, a jak zapytalam czemu tak krotko, to uslyszalam - wszystko w porzadku, nic mnie nie matrwi, to czemu mam sie dluzej przypatrywac? wtedy jeszcze nie saczyly mi sie wody plodowe... ale nawet jak sie zaczely saczyc kazde usg trwalo gora 5 minut... bo oprocz malej ilosci wod nie bylo innych niepokojacych oznak

Miran moja nigdy mi nie mowila co z wodami itp.. wiec po postach przeczytanych tutaj nie wytrzymalam i na usg pytam jej a jak tam wody.. a ona do mnie w porzadku to to wszystko czarne wkolo bobasa :D duza sie dowiedzialam, ale moja z tych ktore nie martwia niepotrzebnie i np o ulozeniu bobasa tez nie mowi - bo to sie zmienia czesto... takze ja dysponuje rowniez mala iloscia informacji....

Do góry