dziubasek08
Fanka BB :)
wiecie co dziś miałam usg, niestety nie było 3d bo maluch był kiepsko ułożony. Podaję opis.
Płód pojedynczy, żywy obecnie w położeniu główkowym o wymiarach:
BPD: 75 mm = 28w
HC 262 mm = 27w4d
FL 54 mm – 28w2d
AC 230 mm = 27w
Róg tylny komory bocznej – 7,2 mm(norma do 10 mm)
Masa płodu ok. 1172 g.
Struktury kostne czaszki i kręgosłupa prawidłowe.
Twarzoczaszka prawidłowa\Serce czterojamowe, prawidłowej wielkości, prawidłowo położone.\FHR – 144/min
Prawidłowe odejście duzych naczyń. Pępowina trójnaczyniowa.
Kopuła przepony prawidłowa. Wątroba, żołądek i jelita prawidłowe.
Nerki bez cech zastoju, pęcherz moczowy wypełniony.
Łozysko w przedniej ścianie poza ryzykiem przodowania, II stopień dojrzałości wg Grannuma.
Ilość płynu owodniowego w normie.
Prawidłowy przepływ w UA. Płeć potwierdzona – chłopiec
))
Martwi mnie ten II stopień dojrzałości łożyska. A jak to u was wygląda na tym etapie ciąży?
Szkoda tylko, że tak kiepsko się ułożył maluch jeden i bez sensu było 3 d robić, bo prawie nic by nie wyszło. Głowe ma tyłem do świata, przodem do kręgosłupa w mojej prawej pachwinie, pod skórą na całej lewej stronie brzucha mam jego plecy a na samym szczycie brzucha tyłek i te nogi wkłada mi pod żebra, urwis jeden
)) zwrócony jest generalnie do środka więc trudno było go uchwycić w ogóle, ale najważniejsze, że zdrowy i ładnie się rozwija choć jak doktór stwierdził, raczej 4 kg nie będzie ważył, będzie drobniejszych rozmiarów
))) aaa i wg. usg teraz termin mam na 21.11.2009 r. – czyli wg. om 09.11.2009, wg. pierwszego usg było 15.11.2009 r. a teraz wg usg 21.11.2009 Zgłupieć można!!!!
Płód pojedynczy, żywy obecnie w położeniu główkowym o wymiarach:
BPD: 75 mm = 28w
HC 262 mm = 27w4d
FL 54 mm – 28w2d
AC 230 mm = 27w
Róg tylny komory bocznej – 7,2 mm(norma do 10 mm)
Masa płodu ok. 1172 g.
Struktury kostne czaszki i kręgosłupa prawidłowe.
Twarzoczaszka prawidłowa\Serce czterojamowe, prawidłowej wielkości, prawidłowo położone.\FHR – 144/min
Prawidłowe odejście duzych naczyń. Pępowina trójnaczyniowa.
Kopuła przepony prawidłowa. Wątroba, żołądek i jelita prawidłowe.
Nerki bez cech zastoju, pęcherz moczowy wypełniony.
Łozysko w przedniej ścianie poza ryzykiem przodowania, II stopień dojrzałości wg Grannuma.
Ilość płynu owodniowego w normie.
Prawidłowy przepływ w UA. Płeć potwierdzona – chłopiec
Martwi mnie ten II stopień dojrzałości łożyska. A jak to u was wygląda na tym etapie ciąży?
Szkoda tylko, że tak kiepsko się ułożył maluch jeden i bez sensu było 3 d robić, bo prawie nic by nie wyszło. Głowe ma tyłem do świata, przodem do kręgosłupa w mojej prawej pachwinie, pod skórą na całej lewej stronie brzucha mam jego plecy a na samym szczycie brzucha tyłek i te nogi wkłada mi pod żebra, urwis jeden