reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

MagdaP3011 ciekawe co u Was???
xxxklaudziaxxx wyobrażam sobie Twoje zniecierpliwienie, bo do połowy ciąży miałam u mojego lekarza prawie za każdym razem usg, a po 20 tyg. już mi nie robi, tylko serduszka słuchamy. Ale za to byłam już raz (w 23 tyg.) na usg 3D i jakę teraz w poniedziałek 14 września na kolejne usg 3D i już nie mogę się doczekać, jestem ciekawa czy buźka małemu się zmieniła, czy dużo urósł, czy na pewno wszystko w porządku.

reklama
Dziubasek zdjątko wkleiłam na wątku ze zdjęciami...myślę że całkiem fajnie wyszło..ja byłam 3 raz na usg 3d..w sumie nie planowałam teraz(230zł)..ale mojemu gin prowadzącemu dzidzia wyszła na ostatnim usg o 3 tyg za mała:szok: ..2 to się zgodzę bo wiem kiedy zaszłam w ciążę,ale 3 tyg to już za dużo..a lekarz który u nas robi 3d jest super specjalistą ,więc zdecydowałam to sprawdzić...i faktycznie dwa tyg za mała dzidzia..waży 1200gram mała księżniczka...a jak się wystroiła:shocked2: łożysko na głowie( mała ułożona miednicowo ..łożysko w dnie macicy..więc siedzi na tronie..łożysko na głowie...a na szyi korale z pępowiny:szok: MAM NADZIEJĘ<ŻE SIĘ NIE POOWIJA ..tak jak Staś..GENERALNIE jak robiłam 3d w 19 tygodniu to mam nagraną całą dzidzie...a tu tylko buziolka..ale i tak było warto! jNo i właśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAM POTWIERDZONE I NAGRANE ZE TO NA 100% HANIA..tak więc Dziubasek jak masz kasę to polecam!

Kaska, a jak wykryli u Ciebie to wielowodzie? Mozna podczas rutynowej wizyty, na oko, czy tzreba na usg?
Mam nadzieje, ze bedzie u Ciebie jak u mamulicy-wszystko sie unormuje:tak::-)

wyszło przy usg

dodatkowo lekarz mówił że na ktg miałam bardzo napięty brzuch i już coś im się nie podobało ale nie wiem czy jedno z drugim miało coś wspólnego
na ktg mam się pokazać we wtorek
a tak wogóle to w końcu mam odstawioną luteinę i dostałam aspargin

Dziewczyny gratuluję udanych USG. Ja nie wiem kiedy będę miała następne bo mój gin niechętnie je często robi. Może 18 sprawdzi :-) Chciałabym już maleństwo zobaczyć.
Kaśka k daj znać jak tam wizyta u lekarza.

ja dzis ide do okulisty skonsultowac sie w sprawie mojego porodu, tzn jak bede rodzic, bo lekarz kazał-ale to juz pisałam-i jestem ciekawa co powie... jak wróce dam znac...

właśnie wróciłam z usg. Moja ciąża jest dużo wcześniejsza, i mam przesunięty termin na 28.10:tak:. Mała waży już ponad 2kg, i nadal jest głową w górę. Mam zalecone dużo ruchu, bo jest jeszcze szansa, że się odwróci. Jejku, coraz mniej czasu do porodu...

Cześć Kobietki:) sorki że dopiero teraz ale dopiero co wróciłam z zakupów dla małej:)
Więc tak: Moja córcia pozostaje córcią i to już raczej jest pewne:) Przynajmniej mój gin jest pewien:) Waży 1460gram i jest podobno bardzo miarowa:) Wszystko rozwija się prawidłowo:) Podobno dość sporo przybrała na masie dlatego będę miała wykonany ten poziom glukozy. Szyjka zamknięta, wysokość dna macicy zgodne z tygodniami ciąży. Córcia odwrócona jest prawidłowo. Miała otwarte oczka na badaniu:) Oczywiście mam kolejny nowy termin porodu na 22.11:) Strasznie jestem szczęśliwa że wszystko jest ok. No i w sobote zaczynamy szkołę rodzenia ale u nas wygląda to tak, że są 2 spotkania, jedno teraz a drugie za miesiąc. Na pierwszym spotkaniu mowa jest o porodzie a na kolejnym opieka nad dzieckiem:)

reklama
Wiecie, a ja sobie tez wykrakalam niezle, chyba wczoraj na naszym watku o samopoczucie, albo ogolnym...
A po mojej wizycie, coz...nie jest dobrze.
Przez 3tyg nabralam 2,5kg, cisnienie ok ale
maluszek pcha sie na swiat. Dostalam leki aby go hamowac.
Jak spytalam dr o te skurcze co mam co jakis czas od tygodnia-myslalam ze przepowiadajace- to dostalam opierdziel, ze nie przyszlam w zeszylym tyg na wizyte. Ale ja nie lubie panikowac:baffled:. Tym bardziej, ze 3 tyg temu jak sie przewrocilam i jej powiedzialam to nawet mnie nie zbadala. Teraz od razu kazala mi wejsc na fotel i po badaniu oznajmila, ze szyjka sie skrocila choc zawsze byla bardzo krociotka(nigdy mi nie mowila o tym, teraz tez nie wiem ile ma. W karcie ciazy mam zapisane jakies symbole: 2-0,5-05(czyzby miala pol cm?) ale nie wiem o co chodzi)ale tym nie nalezy sie martwic, natomiast nalezy sie matwic, ze jest ona bardzo mieciutka, rozpulchlona i wyglada jakby sie chciala otwierac:-(. Przepisala leki (Mam brac feroterol 4x 1/4tabletki i Isoptin 2x1tabletce)ktorych nie ma w 2 aptekach i musze szukac dalej(ale nie wpiasala mi w karte ciazy, tylko u siebie), dala dalej zwolnienie chodzace, nic nie mowila o lezeniu, odpoczywaniu, nie dzwiganiu-a chyba musze teraz uwazac, co? I nie wiem co z sexem, bo zapomnialam spytac...:sorry2:, jak myslicie?
To chyba tyle...
Troche sie zestresowalam...A nastepna wizyte mam 8.10, ale wczesniej bede musiala przyjsc po recepte na ten Isoptin, bo sie skonczy, tak powiedziala...

Do góry