reklama

terminy i wyniki badań/USG

Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka :-D ciekawe ile mój grubasek waży ;)

reklama
Viv tp super :) a dlaczego mala ma tylko dwa tygodnie na obrocenie sie?

Lekarz mówi że jak się nie obróci do 32tc to potem już nie będzie miała miejsca i szansy, a że generalnie jest spora to tak do dwóch tygodni max... moja położna mówiła o terminie do 34tc, w praktyce to pewnie nieraz dzieciaki robią niespodziankę w ostatniej chwili, no ale zobaczymy. Może jeszcze się ułoży jak należy :) Choć jak będzie za duża to też nic z tego, oczywiście największy wymiar ma z główki, w porównaniu do brzuszka to różnica trzech tygodni :eek:

Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka :-D ciekawe ile mój grubasek waży ;)

Tez mi wypycha twarda kulke na wysokosci zeber glownie po stronie lewej ale ja przypuszczam ze to pupa :) bo na ostatnim USG Mala byla ulozona glowkowo ale u mnie to jeszcze wczesnie wiec wszystko moze sie zmienic. A jak usiade jakos nie wygodnie to czuje ja glownie w podbrzuszu wiec nie wiem czym ona tam mnie wali czy raczkami czy nozkami ;)

Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow :)

Neska teoretycznie dziecko powinno przekrecic sie glowka w dol do 32tc ,czasami.. chociaz rzadko dzieci robia to ''na chwile przed porodem''
ale wiadomo,ze im wieksze dziecko tym gorzej sie odwrocic,bo ma malo miejsca :tak:
moja Pysia lezy juz sobie glowka w dol ;-)

Vivienne super że wyniki okej i że widziałaś maluszka...myślę że ma jeszcze czas na obrócenie się, znam przypadek gdzie dziewczyna z którą leżałam w szpitalu miła rodzić przez cc bo jej synek był ułożony pośladkowo, a w dniu planowanej cesarki zrobili jej usg i mały był już ułożony główkowo, to wszystko zależy jednak od dziecka, i od jego kaprysów hehhehe.

A jak tam codzienne mierzenie cukru??? dobre wyniki, bo mi czasem skacze, a najgorzej wychodza na czczo nie wiem dlaczego.

Ja mam wizyte we wtorek, juz sie doczekać nie mogę moze usg bede miała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry