• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
Cinamon nie przejmuj się. Ja chyba wezmę torbę z ubraniami dla siebie i drugą z ubrankami i rzeczami dla Małego, bo też się nie zmieszczę do jednej. Ze mną na sali na patologii była dziewczyna z dwoma torbami, bo czekała na cc, więc luz :-)

Silva nie pomyślałam ale faktycznie może tą dla Ani przyniesie mąż! Ta moja też jest mega wielka.Gdybym mikała 2 małe to bym się nie zastanawiała ale jedna ogromna i jedna duża to chyba przesada :)

Ja mam dwie torby - z rzeczami dla siebie i dla Edgara. Do tego reklamówka z rzeczami dla małego tuz po porodzie, żeby K. nie musiał szukać po torbach.

dokładnie.Ja zabrałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy a wyszło tego tyle jakbym na urlop się wybierała.Same ręczniki zabierają mnustwo miejsca, tak jak koszule szlafrok i kapcie, i tak robi się cała torba

u mnie połowa torby to te wielkie podkłady belli! Moja torba też olbrzymia ale przynajmniej lekka. W drugiej małej mam pieluchy, kocyk i ubranka, M doniesie później

Ja wczoraj spakowałam torbe - nareszcie, dzisiaj jeszcze maz wode dokupi.
Zmiesciłam sie do jednej - średniej i jeszcze miejsca troche zostało ale ja dziwna jestem i w pakowaniu.
U mnie na stronie szpitala podali
Prosimy zabrać ze sobą:

• dowód osobisty,
  • dokument ubezpieczenia zdrowotnego,
  • kartę przebiegu ciąży,
  • wyniki badań laboratoryjnych (koniecznie oryginalny wynik grupy krwi),
  • wypisy z ewentualnych pobytów szpitalnych i konsultacji,
  • przybory toaletowe, 2 ręczniki,
  • pantofle domowe i klapki pod prysznic,
  • min. 2 koszule bawełniane,
  • szlafrok.
Wziełam jeszcze kubek i sztucce i pomimo, ze nie trzeba 2 pajacyki, 5 pieluszek (jedno.), 2 piel. tetrowe, smoczek, chusteczki mokre i pieluche flanelowa zamiast kocyka, ładowarke i coś na zab., wlkadki laktacyjne, stanik, skarpetki, podpaski (na wyjscie) i opakowanie podkładów bella.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry