• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
Ja w aptece kupiłam podkłady ginekologiczne, takie mi zaproponowała pani farmaceutka i stwierdziła że 10 szt mi wystarczy a później to podpaski normalne, a te majtki jednorazowe dała mi numer 40 mówiąc że lepiej żeby były większe.

ja zamierzam kupić podkładów paczkę z belli, a później chyba duże podpaski kupię, a może dokupię jeszcze paczkę takich co kiedyś zebrra wklejała.... wiem, ze z Filipem jak wychodziłam, to już duże podpaski miałam, ale po co się stresować w szpitalu ze mi braknie..majteczki tez kupię rozmiar L, normalnie nosze s/m, wiec chyba beda ok...

majty siatkowe zakupiłam 2 pary i podkłady z belli i drugie jakiejś innej firmy, wiec 20szt powinno starczyć. Może jeszcze z 2 pary majtuchów jednorazowych kupie na wszelki wypadek, choć jakoś pampersy mi przypominają i zwlekam ;-)

majtki siatkowe ja mam rozmiar L
ale sadze ze nie pozwola mi ich zalozyc w szpitalu, dziwny zakaz panuje
same duze wkladki daja i kaza tak lazic :dry:
ale mam w razie czego :tak:

Misialina a jaki konkretnie masz te majtki seni active jednorazowe majtki czy pieluchomajtki seni?
na stronie można u nich zamówić bezpłatne próbki i chce to zrobić tylko nie wiem jakie wybrać?
Seni - Zamów bezpłatną próbkę

Kati ja zamówiłam u nich te bezpłatne próbki chyba właśnie seni active, ale nie jestem na 100% pewna. Zamawiałam 15 kwietnia więc chyba powinny w najblizszym czasie przyjść. Jak dostanę to napiszę Ci jakie są moje wrażenia. Jak będzie ok to skuszę się .
Poza tym zamówiłam sobie paczkę tych podkładów Podkłady poporodowe BELLA 34x9 10 szt (1581921152) - Aukcje internetowe Allegro i paczkę tych Podkłady higieniczne, poporodowe Bella Mamma 10 (1581375268) - Aukcje internetowe Allegro a do tego te majty siateczkowe w ilości 5 szt. (może trochę mnie poniosło ale wole mieć za dużo niż za mało Majtki poporodowe siatkowe f-y Hartmann wys.1,55zł (1573948447) - Aukcje internetowe Allegro .

Wracając do tetr, to u mnie będą używane przede wszystkim do pupci. Nie mam zamiaru ich gotować, a pewnie prać będę je również z ubrankami łacznie. Będę używac dodatku do proszku właśnie tego Nappy Fresh - proszek do prania pieluch lub olejku herbacianego.

Mgordon Nappy Fresh stosujesz nie zamiast proszku ale jako dodatek. Na wielu forach dziewczyny bardzo sobie go chwalą i oczywiście używają nie tylko do pieluch, ale do ubranek i bielizny właśnie. Ja już się w niego zaopatrzyłam ale jeszcze nie używałam ;)

reklama
Do mojej już tylko zostało dołożyć okulary, przybory do soczewek itp., których używam na co dzień. Ach, no i pieluszki jednorazowe dla Edgara - ale to po wypłacie uzupełnię :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry