• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

wiecie co,tak sobie teraz pomyślałam,że warto wpisać na listę maszynkę do golenia-w razie gdyby szybciej którąś chwyciło i w domu by nie zdązyła a mogła sama w szpitalu jeszcze się ogolić...bo jakoś nie wyobrażam sobie by mnie ktoś tam golił:zawstydzona/y:

reklama
Marta, wiesz, że nie pomyślałam o tym... cały czas mam plan, że jak mnie złapie to się na luzie ogolę, podpiłuję pazurki, głowę wymyję, pięty wypoleruję... a róźnie może być! idę dorzucić maszynkę! :)

Marta, mnie położna ogoliła i nawet nie zauważyłam kiedy:) To wszystko działo się tak szybko, że nie zdążyłam w domu. Kurcze, musiałam nawet przy niej siusiać do basenu (byłam na stałe podłączona do ktg), to co tam golenie;)

Z mojego doswiadczenia chciałam Wam tylko poradzić żebyście używały tych szpitalnych podkładów.Są znacznie lepsze niż te co my mamy -belli. Takie b. naturalne. I odradzam majty jednorazowe. W szpitalu miałam tylko te podkłady i chodziłam jak japonka (łazienkę miałyśmy przy pokoju, więc dało radę) a w domu zaczęłam używać tych jednorazowych i belli i coś mi się tam zaczęło babrać. Szybko wróciłam do "wietrzenia" krocza a nie zaparzania w tych gatkach i jest o niebo lepiej:)

Dzięki Aestima:) Moja przyjaciółka to samo powiedziała - nie kisić się w majatach tylko wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć - wszystko jej się szybciutko wygoiło:)

Ja gdzieś nawet czytałam, że nie ma to jak wietrzenie wadżajny po porodzie... ładniej się wszystko goi...

Aestima a jakie w szpitalu mają podkłady? Jakaś firma specjalna czy cuś?

reklama
u nas też położna zwracała uwagę na te podkłady, wietrzyć wietrzyć wietrzyć ale nie zabroniła nosić tych majtasów, sugerowała jednak aby ograniczyć ich noszenie tylko do wyjścia do toalety a potem znowu zdjąć, jak je założę na 5 minut to się chyba nic nie stanie a potem znowu wietrzyć wietrzyć wietrzyć - no chyba, że dostanę pokój z łazienką (marzenie) albo z pobliską łazienką, no to wtedy nie ma się co dodatkowo gimnastykować

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry