reklama

Torba do szpitala

reklama
No i tez pewnie będa pozawijane w becik .Trudno ocenić jaka temepratura będzie na sali poporodowej.Bo wrzesień dziewczyny moze być albo bardzo ciepły nawet upalny a może tez być zimno i deszczowo.Więc pewnie może byc tak że będziemy zmieniac garderobe dla dziecka do szpitala

Jak zakładałam chłopcom pajacyki - to rezygnowałam z długiego rękawka w body. Dwa długie rękawki to za dużo - jeśli chodzi o pomieszczenie - sala szpitalna, czy sypialnia maluszka - tak myślę. A jak się wychodzi na zewnątrz - to wiadomo - zawsze coś jeszcze się zakłada...

Ale dzisiaj śliczny kombinezonik widziałam - taki pośredni - nie za gruby... Biały i taki słodki... Prawie się skusiłam, ale rozsądek podpowiada -STOP - zakupom. Mam tony ciuszków...

Dokupiłam płyn do kąpieli, puder - mimo wszystko zawsze po kapieli pudruję maleństwo pod paszkami - do tyłeczka mam sudocrem; nożyczki i szczoteczkę do włosków, pampersy 1 - przedtem kupiłam 2 i sama nie wiem, które będą ok... Te 1 są takie malutkie...

Witam kobitki:-)
Musze sie pochwalić, że mam już WSZYSTKO:-Dno prócz tamtum rosa i kosmetyków dla siebie typu szampon itd.
W sobote z moją mamcią dokupiłam dla malutkiej 2x komplet śpiochy, 2 kaftaniki i z 6 czapeczek, dla siebie piżamki, szlafrok, kosmetyczkę i biustonosze a wczoraj z M kupiłam torbę do szpitala, pościel do łóżeczka z ochraniaczem, karuzelkę i przy okazjii dla Ewci zjeżdżalnie hahaha wiec zakupy UDANE:-D
Poprałam już pieluszki, kocyki i ręczniczki, zostały mi ubranka, pościel i moje rzeczy.

Witam kobitki:-)
Musze sie pochwalić, że mam już WSZYSTKO:-Dno prócz tamtum rosa i kosmetyków dla siebie typu szampon itd.
W sobote z moją mamcią dokupiłam dla malutkiej 2x komplet śpiochy, 2 kaftaniki i z 6 czapeczek, dla siebie piżamki, szlafrok, kosmetyczkę i biustonosze a wczoraj z M kupiłam torbę do szpitala, pościel do łóżeczka z ochraniaczem, karuzelkę i przy okazjii dla Ewci zjeżdżalnie hahaha wiec zakupy UDANE:-D
Poprałam już pieluszki, kocyki i ręczniczki, zostały mi ubranka, pościel i moje rzeczy.

sinka

no to gratulacje finiszu szykowania wyprawki!!! Ja jestem w polowie drogi. jeszcze głowne i wieksze wydatki przed nami, ale juz coraz blizej konca :) reszta wyjdzie w praniu. :)
:tak:

Ja jak na razie mam szlafrok, koszule do porodu i 2 staniki do karmienia, wszystko po Majce, ale planuję już zakupy na ten lub następny tydzień.
A powiedzcie mi czy do szpitala bierzecie całą paczkę pampersów czy na sztuki??? Z Majką to szpital zapewniał, a teraz muszę sama wziąć, i nie wiem ile

reklama
No Sińka - super. Masz już zgłowy. :tak:
Ja do torby - tylko moje kosmetyki jeszcze, ale to na samym końcu.
Zastanawiam się czy ubrania dla siebie i dla Malutkiej - na wyjście też zabrać ze sobą, czy tylko przygotować i ktos mi doniesie... Może mój Brat...
Tego jeszcze nie mam przygotowanego.
I kilka rzeczy muszę jeszcze dokupic - ale to do tej domowej wyprawki - materac do łóżeczka, na przewijak i wanienkę - koniecznie na stojaku, żebym nie musiała się schylać.

Dziewczyny bierzecie kosmetyki dla Maluszków do szpitala? Jakie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry