• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

EWUNIA- przenies ,Kasia jest duzo to rozumie,ze lekow nie wolno brac ,ale Michalek...zeby nie bylo tragedii...

ja zmykam po mjego faceta do przedszkola...bede za pol h:)jeszcze o poczte musze zahaczyć..

reklama
Ewuniaf,

my tez testowalismy rózne blokady itp. i nic za bardzo nie działało, dzieci mają tylko zabawę z rozbrajaniem wszelakich zabezpieczeń :baffled: Więc tez postawilismy na zawieszaną szafkę w kuchni i jest dobrze :tak: Bezpieczeństwo przede wszystkim :tak:

Mama05,

co dzis kochana gotujesz ? Ja testuję przepisy z nowej ksiązki Nigelli Lawson, ale cos dzis mnie wena opadła :-D Chyba będą zwykłe nalesniki, tylko ze szpinakiem i ricottą..

MAUREEN- no Nigella ma super przepisy-uwielbiam Jej programy :))Ona jest taka apetyczne w tym gotowaniu:)))świetna babka i to Jej podjadanie po nocach :)

Ja dzis ćwiartki kurczaka z piekarnika i warzywa na parze-my z Tomem dieta wiec bez ziemniaczkow a dzieci ziemniaki i buraczki.

chcialam dzis znowu zrobic chlebek Dukana ,ale nie dostalam otrebów beda jutro ..

Mnnniam ja tez uwielbiam jej przepisy:-p
Ja dzis szybki obiad robie szybciutki.Zupa krem z cukini i grzanki czosnkowe do tego.
Mama dziekuje za zyczenia;-)Jak tylko sie wygrzebiemy z dolka finansowego to bede drazyc temat intensywnie;-):tak:
Ewunia my tez mamy leki na najwyzszej polce w kuchni.Dzieci sa okropnie ciekawskie i wystraczy jedna chwila zeby cos sobie lyknely:no: U nas sprawdza sie blokada na drzwiczki z ikei(taka montowana od srodka) Reszta zostala rozpracowana przez panow wszedobylskich:-D

Hejka!
Jutro pogrzeb Piotra, maz dzis w nocy wraca wiec pewno pokaze sie juz po weekendzie.

Bylam wczoraj z Krzysiem u lekarza...plukanie ucha...i mial popcorn oblepiony woskowina :szok: dopiero wtedy sie przyznal ze jakis czas temy sie wyglupial i wpadla mu kukurydza do ucha ale bal sie mi przyznac a ze nie bolalo to szybko zapomnial...

Ewunia
u mnie tez cala apteka, bo chlopcy alergicy ale szafke mam wysoko a ze u nas 3,5 metra to sama musze na stolek stawac wiec dzieci to musialyby z drababiny ;-D

Pozdrawiam wszystkie!!!!

Zuzkus ale jaja:szok: Dzieci to maja pomysly:no::szok: Dobrze ,ze tak sie skonczylo a nie jakims stanem zapalnym czy cos.
No a u mnie obiadek juz prawie gotowy, ciasto z dziecmi upieklam.Ale mialy radoche jak grzebaly lapkami w ciescie:-) ciekawa jestem czy da sie to zjesc bo to jakis przepis dla dzieciakow, taki z telewizji.Zobaczymy jak sie udalo to powiem wam jak zrobic.
Mama mysle ,ze jednak to po zimie jakos bo w zimie duzo wydatkow nas czeka.Kto wie moze uda nam sie razem;-) byloby fajnie:blink:

Zuskus,

rany julek, ja bym na to nie wpadła :szok: Na szczęscie skończyło się na płukaniu ucha tylko i wszystko jest dobrze ze słuchem Krzysia, to najważniejsze :tak:

Dużo sił dla Ciebie i męża na jutrzejszy dzień...

AneczkaK,

a jak robisz ten krem z cukinii ? Ja uwielbiam cukinię, niestety moja rodzinka już mniej, ale co tam ;-) Oby ciasto wyszło pyszne, bo dzieci na pewno czekają na nie z niecierpliwoscia, skoro same robiły ..

Mama05,

nie trać wiary kochana, my cały czas trzymamy kciuki i wierzymy, że w końcu się uda, ba - musi się udać :tak::tak::tak:

reklama
Witam sie i ja porannie :-)
Maureen nie wiem czy wiesz ale w USA zebralo sie konsylium lekarskie z zarzutami przeciwko Nigelli ze propaguje bardzo niezdrowy tryb zycia i przesycone tluszczem potrawy :-D Mieli jej przedstawic jakies oficjalne oskarzenia hahahaha

Zuskus - no to dal mlody czadu niezle :szok: moze to nie smieszne wcale ale....hahaha naprawde usmialam sie serdecznie nad samym tym faktem czego te nasze dzieci jeszcze nie wymysla. Mam nadzieje ze teraz badania sluchu wyjda z wynikiem rewelacyjnym :-D

A ja dzis malo nie padlam, jade z Oliverem do szkoly a przed nami samochod z naklejka na szybie z rodzicielskiego sponsorstwa orkiestry szkolnej mojego Jonathana. Mam taka idendyczna na swojej szybie ;-) na poczatek roku placi sie jakas sumke na cele orkiestry i dostaje oto taka naklejke...na co Oliver radosnie krzyczy (po angielsku ale ja napisze po polsku)...."mama patrz taka sama naklejka! Skad on taka ma? Byliscie kiedys razem czy co?":szok::-D mnie doslownie przytkalo hahahahaha Sam sie z siebie smial jak mu wytlumaczylam skad i po co ta naklejka jest:tak:

Pozdrawiam i narazie musze was opuscic bo jade najmlodszego odwiesc do przedszkola.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry