• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

EWUNIA- ciesze sie ,ze chlebek smakowal-nastepnym razem dodaj do masy slonecznik albo kminek:))ja tez pieklam w sobote :))

wczoraj wcinalam go z pastą jajeczną i z żywiecką:)

teraz mam kuraka w piekarniku-za nie calą godzine bedzie obiadek -do tego mizeria:)

Domi bawi sie u gory ,ja mam chatke ogarnieta,ale chyba wstawie pranko...

czekam na wiesci po wizycie. :)

reklama
hej
Wpadam na chwilke bo dzis jakas niezorganizowana jestem:dry:
Jeszcze nic w domu nie zrobione bo bylam kuzynce wlosy podciac a potem po zakupy.No i dzis ide na nocke do pracy wiec musze sie streszczac;-)
Pozdrawiam mamuski i lece paaa

mama a próbowałaś z pestkami dyni (moj m. je bardzo lubi więc jeśli można modyfikować wsypując jakieś ziarenka to może dynia bedzie ok?)
twój obiadek na pewno będzie pyszny, u nas dzisiaj ogórkowa a na drugie gulasz z indyka i marchewka z jabłkiem
aneczka zazdroszcze ci troszkę... ja już kiedyś pisałam że bez pracy żyć nie mogę (bo uwielbiam ją) a teraz zanim wrócę do pracy i na nocki to jeszcze rok minie pewnie... jak sobie radzisz po nockach z dzieciakami? masz chociaż chwilę odpoczynku w ciągu dnia? Chodzisz na 12? przyjemnej nocy w pracy!! :)

Ostatnia edycja:
ANECZKA- przyjemnej pracy i wracaj do nas :))pozdrawiam :)

KASIK- super,ze wszystko sie udalo :)a rodzinke masz świetną-chlopcy przystojni po tatusiu:))widać ,ze bracia sie kochają-a to Wasza zasluga:)

ja koncze obiad i potem rozwieszam pranie a potem kawa i nie ma mnie dla nikogo :):):)))

EWUNIA- pewnie -pestki dyni tez są si :)) mozna sprobować:))Wasz obiadek tez pycha :)

Jestem! Witam po weekendzie!

Bylam dzis z chlopcami u alergologa, wizyta wyczekana od marca. Jest ok, osluchowo obaj czysci, Krzys ma niewielki katar a Maciej wysypke ale to wszystko w granicach normy. Prowadzeni sa dobrze wiec nie ma potrzeby zmiany lekarstw i leczenia. Mam termin na testy dla obydwoch na luty

...i jeszcze troche tutaj :ninja2:

Mama05 gratuluje kolejnej utraty wagi:)

Azile29 u was też każdy katar kończy się dusznością krtaniową? pomagają wam same inhalacje? czym inhalujesz maluchy? u nas niestety to już nie wystarcza, zwykle kończy się na Fenikorcie (dożylnie) albo Dexavenie(domięśniowo), kilkakrotnie już kończyło się podawaniem tlenu i Adrenaliną w inhalacji. Lekarze nam mówili że to mija po 5 roku życia ale jakoś niestety nie minęło i do tego okazuje się że młodszy z tym samym problemem..... :(
Niestety katar kończy się u nas dusznościami, ale na tle oskrzelowym. Cała moja trójka tak ma. Mój Gabryś mimo , że ma prawie 10 lat nadal mu to się zdarza.
Dzieci przyjmują pulmicort i Berdoual. U nas to jest na tle alergicznym.

Zazka dobrze , ze dzieci dobrze prowadzone i leczenie właściwe:)

Dominik mój już dużo lepiej pokasłuje mało. Więc nawet nie idę do lekarza.
Pozdrawiam

Ewunia u mnie chlopcy tez alergiczni i wlasciwie kazdy katar konczy sie zapaleniem oskrzeli. Inhalujemy berodualem (na dusznosci - rozszerzajacy oskrzela) i pulmikort albo flexitide (przeciwzapalny steryd) Raz potrzebny byl dexawen bo bylo juz zapalenie pluc i duze dusznosci. Spytaj lekarza o singular (tansze zamienniki to hardic, milukante, monkasta) ten lek powoduje ze oskrzela nie zaciskaja sie tak szybko. Moj Krzys bral przez 3 lata na wiosne i na jesien serie po 3 miesiace i odpukac z nim juz nie mam takich problemow. Maciej bierze 2 serie

Izulka ja tez z tych co chudna a nie grubna...maz mi ostatnio znowu powiedzial ze schudlam w biodrach :-(

Mama gratuluje spadku wagi!!!! Z Aneczka we 3 bedziemy sie fasolkami chwalic

Sempe dziekuje za poczestunek i zycze wszyskiego dobrego!!! A kotek sliczny!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
zuzkus i azile29 moje dzieci na pulmicorcie przy każdym zaostrzeniu czasem ventolin. u nas nie konczy sie zapaleniem oskrzeli ani dusznoscia oskrzelowa. Zawsze krtaŃ. Może dlatego moim nie wypisują berodualu... zwykle dusznośc przychodzi w nocy między 1 a 4 rano. to jest najgorsze. Mam nadzieje ze z czasem wyrosną z tego...

ja już do lóżeczka więc wszystkim mamusiom życze dobrej nocki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry