• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ZUZKUS- dzieki za rede,zaopatrze sie w 4 opakowania tamponów:):):))))

co tam ciekawego szylaś???ja mam do podwiiecia nogawki w 2parach spodni materialowych i nie mam kiedy isc do krawcowej a spodnie wisza.....

reklama
jestem i ja...wczoraj bylam zajeta i nie mialam juz sil wpasc zeby cos napisac.
Joas - kochana duzo sil zycze, obys juz niedlugo tulila swoje malenstwo z drugiej strony brzuszka, wierze ze moglas sie zle czuc, ja i tak cie podziawiam za twoja energie.
mama05- wlasnie....mialas byc na wizycie we wtroek tak? czy gin cos wypowiedzial sie na temat tego ze po niespelna dwoch tygodniach dostalas kolejny @ ?
ewuniaf - super nowina, zycze zeby wszystko ulozylo sie wg, waszych planow...popytaj tych dziewczyn tam gdzie linka ci podalam, one powinny ci jakos pomoc w tej kwestii, przynajmniej naprowadzic na jakis slad kogos kto zgodzi sie przebadac maluszka. U nas robi to polozna, przy Oliverze ona go przebadala, zwazyla, zmierzyla, wykonala niezbedne testy, przyjechala po kilku dniach pobrac krew z pietki na fenyloketonurie, nie bylam z nim u lekarza az skonczyl 3 lata i potrzebowalam wykonac badania szkolne przed przyjeciem do przedszkola, mialam to szczescie znalesc fantastycznego lekarza z bardzo holistycznym podejsciem, madrego i doswiaczonego, pozniej jak urodzil sie Vincent a byl dosc malutki (ur sie po pelnych 36 tygodniach ciazy wiec byl relatywnie duzo mniejszy niz jego starsi bracia z przelomu 43 tyg ciazy) i oboje bylismy oslabieni dlugim trwajacym dwie i pol doby porodem, on mial ogromna zoltaczke, nie chcial za bardzo jesc wiec udalam sie do niego bodajze w 5 czy 6 dobie zycia, bylismy tam ze trzy razy moze w ciagu pierwszego miesiaca i jak juz rozwial nasze obawy ze cos moze byc z malym nie tak nie bylismy az teraz, 3 mc temu kiedy robilam mu komplet badan przed przyjeciem do przedszkola ;-)

PAWIMI- ja dzwonilam do gina w poniedzialek (ma urlop do 15.11) mam brac te hormony ktore juz raz bralam-zaczynam jutro przez 21dni a w 16 d.c. mam dolączyc luteine dopochwowo i oba leki odstawiam w 26 d.c. a po odstawieniu po 2lub 3 dniach powinna przyjsc @-wiec zobaczymy....raz juz pomogly...

dzwonilam dzis tez do kliniki i Tom ma powtorna badanie armii w polowie grudnia.

Mamo kup zapas podpasek! U moich znajomych i u mnie to sie zawsze sprawdzalo jak kupilam hurtowo to zaraz fasolka byla :tak:
U nas też się sprawdza, ostatnio pomyślałam: no po co mi taki zapas podpasek??? Bo się M w sklepie rozszalał... Następnej @ nie było... Za to czekam na poród ;-)
Monika - jeśli chodzi o kikut, to bujałam się z małym Bartusiem. Zadziałało zakładanie na noc opatrunku z rivanolu.
Ewuniaf - to trzymam kciuki za kolejny etap przygotowań!!!
Zuzkus - krawiectwo mi się marzy ale jakoś jeszcze tego nie próbowałam - w wieku dorosłym, jako nastolatka to owszem, owszem..

zabrzmialo powaznie...krawiectwo :-) Nie szylam nic nowego tylko skracalam spodnie dla Ani po starszych kuzynkach sztuk 3 wszywalam zamek do kurtki macka i takie tam naprawy. Nie specjalnie to lubie :no: trzecia pozycja po gotowaniu i pracach w ogrodzie pod wzgledem nie lubienia ale jak mus to mus

szkoda ze nie moge ci nic podeslac do podszycia bo mam tu kilka takich drobnych przerobek i niestety dwie lewe rece do wszelakich robotek krawieckich, jakkolwiek mam talent do dyzajnerstwa to krawiectwo pozostaje dla mnie czarna magia, a szkoda bo moja mamusia szyla przepieknie i duzo!

Miałam napisać o usg ...
Młody waży ok 3300g - średniak z niego, ale mnie to nie martwi. Wstawiony ładnie do kanału, wód płodowych sporo - ale zawsze tak mam. Do porodu mam AFI 14-15, teraz mam 16. Łożysko wysoko, na przedniej ścianie - dojrzałość II. Serduszko bije ładnie. Pępowina z dala od szyi.
No i nic poza tym, czekam, czekam... Tylko torba nadal nie ruszona... W sensie pakowania....

Hej.
Widzę że temat krawiectwa poruszyłyście. Ja kocham szyć, zwłaszcza ubranka dziecięce. Może uda mi się później porobić zdjęcia płaszczyków dzieciaczków to wam się troszkę pochwalę:-p:sorry2:
Joaś super że malutki dobrze się ma. To teraz czekamy na wieści ( mama tylko trzy razy sprawdź kto do ciebie napisał sms-a ;-);-);-);-);-) ).

A ja dziś odgruzowałam moją łazienkę. Teraz lśni jak mało kiedy:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: No i czekam czy moje dzieciaczki nie zaraziły się ospą bo pół przedszkola z tego powodu jest nieobecne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry