• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej dziewczynki.
Ja tylko melduję że jestem. Wróciłam wczoraj z Ropy gdzie kożystając z długie weekendu zorganizowaliśmy rodzinne uroczystości urodzi rodziców. Było super ale teraz jestem okrutnie zmęczona bo codziennie chodziłam spać koło północki. No ale tak to jest jak spotykamy się z rodzeństwem. Wieczory są pełne gier i smiechu. A dzieci przecież standardowo wstawały o 6. No nic.Piję kawę to może jakoś przetrwam ten dzień.

reklama
Cześć dziewczyny !!
Oj u nas kiepsko w nocy znowu :( . Michałek znowu miał duszność mimo leków podanych wieczorem... trzeba było go znowu o 1 w nocy inhalowac :( Ja już nie wiem co robić z tymi moimi dziećmi.... Czasem juz ręce opadają...

Mamo dziękujemy za życzenia zdrówka- z pewnością się przyda!! Cieszę się że masz się troszkę lepiej :)

Joaś trzymaj się i uważaj na siebie, odpoczywaj w miarę możliwości...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Hej Mamuski!!!
Ewunia wspolczuje i zycze zdrowia Michalkowi!!! Wiem co przechodzisz bo ja jak zacznie sie okres jesienny to wlasciwie inhalacje u Macka non-stop. W tamta zime i poprzednia to bylo 1.dzien katar, 2.dzien oskrzela inhalace inhalacje inhalacje. Jak konczylismy to po 2 dniach znowu katar i zabawa zaczynala sie od nowa. Teraz inhalacje mamy profilaktycznie raz wieczorem z flexitide i bierze odpowiednik singularu. Spytaj lekarki bo Krzysiowi i Mackowi naprawde pomogl!!! Sam singular jest drogi ale jest sporo zamiennikow nawet za tzw 1 gr (milukante, monkasta, hardic)

Co do porodow rodzinnych to ja juz pisalam ze w Polsce samo nastawienie jest juz odzucajace polozne nie chca asystowac, znajomi sie dziwia, sasiedzi wytykaja a rodzina puka sie w glowe. Moze w wiekszych miastach jest inaczej ale u mnie w dziurze...A przeciez nie tak dawno nasze babki rodzily w domach bo porod w szpitalach to nowosc
I wlasnie ta oksytocyna, zeby szybciej, przebicie pecherza parcie na lezaco brrrrrr wszystkiego doswiadczylam i dlatego jakos trudno o decyzje o czwartym

Pozdrawiam!

Dzień dobry!

Witam w dwupaczku :-). Dzisiaj zasuwam na wizytę - usg maluszka. Ostatnio mało ruchliwy się zrobił, a ja ospała. Może powoli zbieramy siły do "skoku"?? Wczoraj miałam fatalny dzień - bolało mnie wszystko, wymiotowałam, brak siły totalny. A zasuwać musiałam, zdarzyło mi sie rozpłakać z bezsilności. Dziś już lepiej. Ale zasuwać muszę nadal :-)
Straszliwie cicho się u nas wielodzietnych zrobiło - aż mi smutno :-(
Co u Was dziewczynki??

witam sie i ja -u nas tak leje od wczoraj ,ze nic tylko spac...

JOAŚ- czekam na wiesci po wizycie i mam nadzieje,ze na dniach juz bedziesz tulila synka.:)

ja od jutra zaczynam brac estrofem te hormony co juz raz bralam na wydluzenie cyklu i lepsze endo...

no wlasnie babki pisac co u Was..

Cześć mamusie :)
Rzeczywiście jakoś tu cicho od wczoraj...
Joas to niedobrze ze sie źle czujesz :(
mama kolejny cykl to kolejna szansa, trzeba wierzyć!!!

U nas standardowo kolejna ciężka noc, tym razem inhalacje o 3 w nocy.... ręce opadają.
Za to byliśmy dzisiaj z moim ukochanym M, na rozmowie z położną która miałaby odebrać poród w domu. Pooglądała wyniki badań, zbadała mnie, zebrała bardzo dokładny wywiad i powiedziała że nie widzi w tej chwili żadnych przciwwskazań do porodu domowego !!! :) Więc wygląda na to że nasze marzenie sie spełni!!! teraz jestem na etapie szukania neonatologa który po porodzie przyjedzie zbadać maluszka. Nie jest łatwo znaleźc lekarza który się zgodzi...

Witam!A jak dziś byłam na wizycie kontrolnej u gin.Zdecydowałam się na zastrzyki bo tabletki za bardzo mi nie podchodziły.Jutro ma przyjść położna zobaczyć małą bo niepokoi mnie co ma w pępku.

EWUNIA- cześć ,to super wieści!!!powodzenia w szukaniu neonatologa :)na pewno kogos dobrego znajdziesz-a ta polozna nie ma na nikogo takiego namiarów??

MONIKA- mam nadzieje,ze u Ingi to nic groznego ,ale pewnie-lekarz musi to zobaczyć...i mam nadzieje,ze zastrzyki beda dla Ciebie lepsze-mi tez tabletki nie sluzyly...

reklama
Hejka!
ja dzis zajelam sie krawiectwem z mala przerwa na zrobienie obiadu i dopiero teraz skonczylam

Joas kochana sil na WIELKI SKOK!!!!
Mamo kup zapas podpasek! U moich znajomych i u mnie to sie zawsze sprawdzalo jak kupilam hurtowo to zaraz fasolka byla :tak:
Ewunia powodzenia w szukaniu neantologa
Monika daj znac po wizycie co z mala

Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry