• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam z bardzo slonecznego aczkolwiek juz chlodnego amerykanskiego pojezierza:tak:
u mnie Vincent mial okolo 3100-3200 urodzony w 37 tygodniu ciazy, reszta miala powyzej 3650, w sumie male dzieci rodze jak na fakt ze starsza dwojka byla gleboko "przenoszona" ( cudzyslow bo moze tylko pozornie przenoszone biorac pod uwage ze moje cykle sa baaaardzo dlugie ;-) ).

Joas szykuj juz ta torbe chyba ze w domku chcesz urodzic haha czego ci zycze serdecznie;-) bo jak to moja mamusia mawiala...takie stare glupiutkie porzekadlo...myjcie sie dziewczyny bo nie znacie ani dnia ani godziny:-D a wiec Joas dziewcze pakuj ta torbe bo zostaniesz jak ja przy Vincencie .....dziecie na rekach owiniete cudzym recznikiem do domu przywiozlam w starym mezowskim samochodzie bez fotelika.... urodzone prawie na ulicy na starych gazetach:szok: a w domciu czekaly cieplarniane warunki ale moj dziec mial orginalniejszy start w swiat:-D

AnnaS - tule kochana i lacze w bolu..dla mnie 4.30 to tez okrutna godzina na pobudke:confused::confused::sorry2:

Bidismall nie wiedzialam ze tez marzy ci sie porod domowy, fajnie....trzymam kciuki zeby sie udalo! podczytywalas pewnie moje stare wypociny z watku o porodzie domowym;-)

Ide na herbatke z mezem i do lozeczka....cos mnie spanko bierze, chyba zmiana pogody, przydaloby sie zeby juz u nas tez czas przesuneli to sie wyspie godzinke dluzej. Dobranoc!

reklama
Witam sobotnio!

Tematem przewodnim mich postów będzie pakowanie-niepakowanie torby ;-) W tej kwestii tylko tyle się zmieniło, że zakupiłam biustonosz - niestety jest do przerobienia - na szczęście w usłudze zakupy, z tym że do odebrania dopiero w środę po 15... Ale nie dziwcie się, mój rozmiar aktualny to 75H, a do karmienia 75I. No i trzeba było zwężać w obwodzie ten biustonosz. Nie dziwne, ze odcinek piersiowy kręgosłupa bardzo mnie boli.

Pawimi - szokujące przeżycie z tym Vincentem, co? Ja mam wrażenie, ze spakowanie torby wywoła poród:-D:-D:-D:-D Jak przy Bartku. Spakowana 4 dni po terminie, następnego dnia zaczął się poród. Oczywiście termin lekarski. Wg "mojego" terminu urodził się 2 dni przed ;-)

Wczoraj wieczorem oglądałam z moim małżem film Julia&Julia. Polecam. A że mocno mi przypadł do serca to pół nocy śnił mi się film. Ni to sen ni jawa. Przeżywałam baaaardzo. Normalnie chyba kupie sobie książkę. Bo jak dla mnie jest o odkrywaniu siebie na nowo...

hej mamuśki!!!

ja sie dziś nie rozpiszę za bardzo... Kasia z przedszkola przyniosła rotawirusa :( Mój M. wczoraj ledwie żywy bo wymiotował ciągle, dzisiaj samopoczucie podobne... ja się na nogach słaniam i przez te wczorajsze nerwy myślałam że skonczę na izbie przyjęc z regularną czynnośią skurczową (co 3 min ), Na szczęście po lekach i kąpieli zrobiły sie coraz rzadsze aż wyciszyły się całkiiem. Teraz wracam do łóżeczka.

Trzymajcie się i pozdrawiam wszystkie serdecznie

Witam!Z pępkiem Ingi nie tak źle-trzeba jeszcze przemywać spirytusem ale w pon ma mi przynieść poł. coś z przychodni żeby szybciej odleciało.
Pawimi-nigdy nie wspominałaś że miałaś takie przeźycie przy urodzeniu Vincenta
Joaś-ja spakowaną torbę ostatnio miałam miesiąc wcześniej i stale ją rozpakowywałam i na nowo pakowałam i nie wzięłam ubranek dla małej(ani nie przygotowałam) tylko kocyk włożyłam do torby

Pawimi-nigdy nie wspominałaś że miałaś takie przeźycie przy urodzeniu Vincenta
oj monika wspominalam i to wiele razy a na styczniowkach dziewczynom robilam szczegolowy opis z porodu z detalami w kilku czesciach zreszta,....moze nie pamietasz albo cie akurat wtedy nie bylo.

Joas
- nic nie chce mowic ale obojetnie czy ta torbe spakujesz czy tez nie to i tak wkrotce urodzisz :-D Twoja godzina juz niestety wybila i nie ma odwrotu ;-)

ewuniaf - zdrowka Wam zycze!

Ja tak na szybko bo MAłgosia ma katar i kiepsko śpi więc musze do niej zmykać. Wstawię wam tylko obiecane zdjęcia płaszczyków.

Załączniki

• Obraz 023.jpg
    Obraz 023.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 60
  • Obraz 024.jpg
    Obraz 024.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 57
  • Obraz 022.jpg
    Obraz 022.jpg
    45,6 KB · Wyświetleń: 59
Oj witam Was
po przyjeździe w poprzedni weekend od rodziców wpadliśmy w spiralę chorób i tak w niej trwamy, niestety:-(. Padłyśmy same dziewczyny- Zuzia zaraziła mnie i Hanię. Więc mamy bolące gardła, krany zamiast nosów i kaszlemy. Hani wyłazi kolejny ząb, więc jeszcze bidulka ma dodatek:no: do zestawu. Nie czytałam nic co u Was bo nie mam siły. noce nieprzespane przez te katary, więc dzisiaj korzystam, że mogę iść wcześniej spać. Pozdrawiam cieplutko

Izulka, zdrowia Wam życzę!!!!

Weroniczka - oniemiałam. Cudne te płaszczyki, a ten Małgosi to mnie już totalnie "rozwalił"...
Pawimi, jeszcze może troszkę się poturlam ;-) Trba nie ruszona, ale łóżeczko już podrasowane nieco. W dodatku uprałam firanki w naszej sypialni i wyczyściłam dywan, jakoś tak czyściej i odświętniej się zrobiło... Jeszcze troszkę to i torbę przygotuję.

oj ja też z ledwie żyję, mały wciąż ząbkuje, źle śpi, a w dzień zrobił sie strasznie upierdliwy znaczy męczący :sorry:wszystkiego by chciał dosięgnąć a nie może bo nogi nie chcą sie ruszyć...ech...teraz bedzie tak dopóki nogi nie zaczną służyć,
oj jeszcze troche..

reklama
witam sie babeczki kochane :)
MONIKA- to dobrze,ze z pepkiem Malej si:)
IZULKA- kochana ,trzymaj sie dzielnie-och te choróbska -wrrrr...mam nadzieje,ze szybko wyzdrowiejecie-podaje herbatke z cytrynką i miodem :)

WERONICZKA- kochana,coz moge Tobie napisac...wysle Ci wymiary moich dzieci i też poprosze takie plaszczyki :):):):))))śliczności!!!(żartuje z tymi wymiarami:) )
zdolna kobietka z Ciebie :)to sie chwali ..

JOAŚ- mam nadzieje,ze chociaz wyniki badań masz spakowane bo bez tego nie przyjmują na IP...ściskam Cie i wciąz myśle...

ANNA.S- jeszcze troche i Fabian ruszy na podbój świata i dopiero sie zacznie:))cierpliwosci życze .

PAWIMI-no to Vincent dal czadu z przyjsciem na świat...:)

pozdrawiam niedzielnie i rodzinnego dnia życze.

MAUREEN- kochana,mam nadzieje,ze u Ciebie dobrze???? :):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry