• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

zuzkus biedna... Ja widzę że wszystkie trzy dzisiaj z azile spać nie będziemy... Michał pospał godzinę i obudził się z płaczem. Zaciąga krtaniowo. Nos ma całkiem zatkany a wszystko przez kolejnego ząbka który właśnie wychodzi :( wystarczy mały katarek i już się zaczyna.Właśnie skonczyliśmy robić mu inhalację, teraz oklepany i "odessany" idzie znów spać, dostał też clemastin. Podejrzewam ze za 5 albo 6 godzin będzie powtórka. Nie wiem jak na wasze dzieci ale na moje pulmićort działa tylko właśnie przez 5 godzin... a co do lekarzy to popieram Cie Zuzkus oni oczywiście zawsze wszystko wiedzą najlepiej, zwłaszcza jak pierwszy raz na oczy dziecko widzą!! Trzymam kciuki za dobrą i spokojną noc.
Bactrim pomaga twoim maluchom? moja Kasia jest uczulona na niego, Michał jeszcze nigdy go nie brał za to obydwoje dostają eurespal (pulneo) - zamiast antybiotyków

Izulka a Tobie szczerze współczuję problemów z Hani spaniem :( a to że czasem krzykniesz jest najzupełniej zrozumiałe. Jak człowiek nie ma się kiedy wyspać ani kiedy odpocząć to mu nerwy puszczają. Nie miej wyrzutów sumienia z tego powodu. Hanie niedługo wyrośnie z tych nocnych pobudek i będzie dużo dużo lepiej. także podobnie jak dziewczynom życzę ci spokojnej i przespanej nocy

Ostatnia edycja:
reklama
Moja a wlasciwie chlopakow pulmunolog mowi ze baktrim jest na brzydki katar a pulmuneo (dawny eurespal) przeciwzapalny na oskrzxela. Maciej dobrze idzie na baktrim wlasnie i zalecza u niego stany kataralne. Krzys za to idzie na sinupret ale on ma sklonnosci na odmiane do zatok a nie oskrzeli

Przeciwhistaminowy to moi chlopcy biora aerius, dawniej brali zyrtec

Tez zycze spokojnej nocy wszystkim!!!

Joas co u Ciebie???
Pawimi Ciebie jeszcze nie ma???

Wpadłąm powiedzieć Dobranoc , ale widze , że nocki mamy nie przespane.

Zuzka oby noc byłą spokojna.

Ewuniaf- dla mnei lekarz nie pozwolił w inhalacji łączyć leków. Najpierw beroduał bo działa rozszerzająco na oskrzela. Po 15 minutach dopiero pulmocort który ma działanie przeciwzapalne . Tak samo były robione inhalacje w szpitalu wszystkim dzieciom. Wtedy najlepsze jest działanie leków.(ponoć).

Izulka tobie życzę przespanej całej nocki:)
papa:)

Azile widzisz co szpital to inne zwyczaje... Kasia 6 razy leżała na pediatrii z powodu zapalenia krtani. Za każdym razem jak miała inhalacje to właśnie z pulmićortu berodualu i soli. Nasza pani pediatra w ogóle powiedziała zeby w Kasi przypadku nie stosowac w domu Berodualu, za to Michałkowi wypiasała i jemu kaze robić właśnie mieszankę z pulmicortem... Dziwne że Kasia ma go nie stosować a Michał tak bo dla mnie ich przypadki są identyczne :/

Sinupret nie jest lekiem homeopatycznym tylko sekretolitycznym na Krzysia dziala

Sinupret ma dzialanie wspomagające w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok, górnych i dolnych dróg oddechowych oraz jest używany jako lek uzupełniający przy antybiotykoterapii. Leki sekretolityczne upłynniają wydzielinę oskrzeli poprzez zmianę jej składu , podział - mukolityki, enzymy proteolityczne, detergenty.

Sinupret: lek ziołowy sekretolityczny; co oznacza że stymuluje wydzielanie prawidłowego śluzu w zatokach, a co za tym idzie bakterie nie namnażają się na zalegającym śluzie( infekcja nie rozwija się szybko i organizm radzi sobie sam z bakteriami)

A co do inhalacji to tak jak pisze Azile my tez nie laczymy lekow :no: najpierw lek rozszerzajacy oskrzela berodual, ventolin 10 minut przerwy potem jesli jest potrzeba mukosolvan 10 minut przerwy oklepywanie i potem lek przeciwzapalny flexitide,
pulmikort

ale sie nam zrobil watek medyczny :D

zuzkus sinupret ma działanie sekretolityczne zgadzam sie z tobą oczywiście (jest to napisane też w ulotce) jest również lekiem homeopatycznym gdyż jest pochodzenia roślinnego ( ma w składzie same rośliny i alkohol więc idealnie pasuje do definicji leku homeopatycznego) :-)
Bede musiała podpytać pediatrę o łączenie tych leków bo już zgłupiałam całkowicie. W szpitalu zawsze łączyli pulmićort z Berodualem. Jeśli chodzi natomiast o inhalacje z ventolinu czy adrenaliny to rzeczywiście robiono odstępy między nimi

uciekam do łóżeczka bo nie wiadomo jak długo uda się pospać... wszystkim mamusiom jeszcze raz życzę dobrej nocki :)

Ostatnia edycja:
Witam kochane, strasznie smutaski watek ostatnio przez te chorobska Wasze i maluchow, tak czytam i az nie wierze ze jestem szczesciara do tego stopnia, bo to wszystko co piszecie jest mi kompletnie obce, przy Was czuje sie jakbym wogole dzieci nie posiadala:baffled: Naprawde dzielne z Was mamusie z tymi wszystkimi zdrowotnymi problemami...moge schowac sie daleko za Wami ze swoim doswiadczeniem bo moje problemy wychowawcze sa lekkie, latwe i przyjemne w porownaniu do tego co Wy musicie przechodzic. U nas znowu fala nienaturalnego ciepla, dzis bylo 20 stopni, rano burza jak w maju, trawa zaczela sie zielenic:eek: nie wiem co to dzieje sie z ta aura bo tu gdzie mieszkam listopad nigdy nie byl az tak cieply, szczerze to juz za sniegiem zaczelam tesknic....za kilka dni powinnam rozkladac choinki i dekoracje swiateczne a tu wiosenna pogoda za oknem...W czwartek mamy Thanksgiving, musze zabrac sie za indyka i slodkie ziemniaczki, galaretka z zurawin do mieska, moze upichce tez cos z dyni no i tradycyjne pumpkin pie:tak: W ten weekend pewnie bedziemy jak co roku ubierac choinki, tu to wszystko jest troche szybciej niz w Polsce i sezon bozonarodzeniowy zaczyna sie zaraz po swiecie dziekczynienia a tuz po Nowym Roku wszystko wraca do normy.

\
EwuniaF - dobrze zrozumiałam? Planujesz poród domowy??? No podziwiam! Ja myślałam o tym, jak zaproponowałam głośno to mąż mi z szafki młotek przyniósł żebym sobie taki poród skutecznie z głowy wybiła:) Najpierw pomyślałam, że zwariował, a później byłam mu wdzięczna. Przy dwójce dzieci w domu sam poród to nic, ale dwa dni po porodzie było by zero spokoju. Pukanie do drzwi i sprawdzanie jak mama? Jak braciszek? To wynikałoby z troski i ciekawości, ale jak znam siebie to pewnie bym nie wyleżała i zlazła na dół.
baaa, nie tylko planuje ale jest goraco agitowana przeze mnie :-D a swoja droga nie wiem jak u was ale tutaj po porodzie silami natury bez zadnych komplikacji kobieta jest wypisywana ze szpitala w ciagu doby wiec to nie ma zadnego znaczenia ze ...nie chce rodzic w domu bo dwa dni po prodzie mam zero spokoju bo starsze dzieci...

Joas matka zelazna nie do zdarcia :-D:-D urodzisz i nawet sie nie zorientuje ze juz po bo w biegu automatycznie przylozysz malucha do cyca i wrocisz do swoich codziennych obowiazkow hahahaha

mama05 taaak, dzieki ze pytasz, humor juz nieco lepszy, w sobote zreszta balowalismy u znajomych na urodzinach. Kurcze impreza czadowa, prawie 50 osob bylo, taka masa ludzi przewinela sie przez ich dom jak prawie mini wesele :laugh2: Troszke odchorowalam wczoraj to imprezowanie ale trudno:rofl2: Raz sie zyje...

No nic, zycze dobrej nocy i jak najdluzszego snu wszystkim niewyspanym!

reklama
Witam!!
Moje starszaki już w szkole. Dominik bajki ogląda kochaną "świnkę pepe". Nam berodual bardzo pomógł, noc przespana:).
Dziś nie mam żadnych planów obiadowych muszę coś wymyślić.

Ewuniaf- pozwole sobie napisać , ze homeopatia niema nic wspólnego z lekami ziołowym. oto fragment z Wikipedi
Homeopatia dziedzina medycyny niekonwencjonalnej, w której stosuje się wykonane w specyficzny sposób bardzo rozcieńczone roztwory wodno-alkoholowe substancji, które u osób zdrowych wywołują podobne objawy psychosomatyczne do objawów chorobowych pacjenta. W typowych preperatach homeopatycznych sukcesywne rozcieńczanie doprowadza do stanu, w którym prawdopodobieństwo zachowania choćby jednej cząsteczki substancji aktywnej w dawce preparatu jest znikome[1].
Pozdrawiam/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry