• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

mama i bedismall cieszcie sie swoim 75b bo ja mam 85 a i dostać porządny stanik graniczy z cudem. dobrze że chociaż w ciąży są większe :)
anaklim tak dobrze zrozumiałaś że planujemy rodzić w domu!!! Mój mąż jest całym sercem za tym pomysłem. Wie jak nienawidzę leżeć w szpitalu. Jak urodził się Michałek i w 1 dobie okazało sie ze ma zapalenie płuc to wyszłam na własne żadanie żeby móc przy nim siedzieć tyle ile to koniecznie (przenieśli mnie na oddział patologii noworodka). Bardzo dobrze się czułam po porodzie wiec to nie był problem. A jak w domu dzieciaki będą dokuczliwe to mój M. troskliwie się nimi zajmie, więc sie nie martwię :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!
Maciej mi sie cos rozklada, kicha i smarka. Dalam wit C i wapno a na wieczor nurofen, mam nadzieje ze sie nie pochoruje

Ewunia trzymam kciuki za neantologa! Moj maz tez zawsze swietnie zajmuje sie dziecmi wiec o nic bym sie nie bala a przynajmniej od poczatku bylibysmy razem
Joas Ty to twardy zawodnik jestes!!! Ale Tynia tez dlugo w brzuszku wytrzymala :-D
Azile podziwiam kobiety ktore lubia kuchnie i gotowanie bo ja...no coz gotuje bo musze i gdyby nie zdrowie dzieci to pewno bym zupki z torebki robila byle szybko
Anaklim powodzenia w diecie!

Mamo, Mauren, Pawimi, Sempe, Bedismall, Weroniczka, Anna pozdrawim

mam nadzieje ze o zadnej nie zapomnialam!

Mam trojke super dzieciaków 9, 5 i 4 lata. Wbrew pozorom to pierwsze dzicecko nabardziej przewraca swiat do gory nogami, potem jest tylko wiecej prania :-D. Najmlodszy synek jest rozpieszczany przez strarsza o 18 msc siostre:) od pierwszych dni życia- juz tygodniowego malucha próbowała poic swoja herbatka kiedy płakał:-)
Postanowilam uchwycic troche tych chwil radosci - zapraszam na moj blog Moje dzieciaki
pozdrawiam
ola

azile,nie chcesz moze i dla mnie pokleic?
przed ciazami mialam strasznie duze,bo 80D i nie polecam:no:
Podaj adres juz lece lepić. Do gotowania to ja mam fazy, z reszta jak wszystko w moim życiu:)
Stanik mam 75D i jestem bardzo szczęśliwa z tym:)

Mama, Azile - a gdybyście tak wpadły do mnie??? Pranie w pralce (na czary mary nie reaguje, czyli, że samo nie wyskoczy i się nie powiesi:(), obiad jako taki: zupa w lodówce, kopytka w pamięci, na hasło pierogi - ślinotok:)
...
Już lecę:) Ja dziś tez miałam ogórkową

Hejka!
Maciej mi sie cos rozklada, kicha i smarka. Dalam wit C i wapno a na wieczor nurofen, mam nadzieje ze sie nie pochoruje
Zuzka oby młodego nei rozłożyło na amen. Trzymam kciuki

Mam trojke super dzieciaków 9, 5 i 4 lata.
ola
Aolek witaj!!

U mnie Domis nieźle kaszle, skończyły mi się wziewy, więc jutro muszę do lekarza zadzwonić po receptę. Oby nas w nocy duszność nie dopadła, bo będzie ciężko bez leków.
Pierogi wszystkie zjedzone:szok:.
Co do nastrojów to ja ostatnio też mam taki bleeeeeee. Oby szybciej spadł śnieg , będzie jaśniej i weselej.
Pozdrawiam

Azile29 z tymi dusznościami to jest jakiś koszmar. My staramy się nie dopuszczać do tego żeby nam leków zabrakło bo rzeczywiście wtedy jest ciężko i może się skończyć wizytą na pediatrii. Jak już się zdarzy że któreś ma duszność a leków brak to wtedy troszkę pomogą domowe sposoby, np wysokie ułożenie dziecka i otwarcie okna na oścież.Zimne powietrze rozkurcza krtań i oskrzela. U nas w domu w pokojach dzieci jest ok 17-18 stopni. Wtedy rzadziej zdarzają się ataki. U Ciebie też jest tak że każdy katar kończy się dusznościami?
Samopoczucie chyba wszystkie mamy przez tą pogodę do kitu.....
dziewczyny a co do jedzonka o którym piszecie to rzeczywiście aż ślinka cieknie... :)

Ostatnia edycja:
Ewaniuaf - niestety każdy katar kończy się kaszlem. Teraz to mamy ciągły katar już od 3 tygodni. Na 100% alergiczny. jak DOmis w nocy gorzej kaszle to ja go nawet nosze , wtedy sie uspokaja i jest lepiej. Zrobiłam mu inhalacje z berodualu, troszk ego rozszerzy. Skończył mi się pulmocort.
Tak na marginesie sama jestem mega alergiczką i astmatyczką więc nie panikuje w dusznościach, działam instynktownie:)

Szkoda Azile że nie mogę cię teraz jakoś wspomóc Pulmicortem, chętnie bym sie podzieliła... mam pełno i to w różnych dawkach bo dla Kasi po 250/ml dla Michałka 125/ml dla siebie po 500/ml. Michałkowi też ostatnio wypisali Berodual ale kaza mieszać z pulmicortem i dużą ilością soli fizj, więc inhalacja trwa wieki :/. Wypisali mi też opakowanie dexavenu w ampułkach. Jak jest bardzo źle i inhalacje nie pomagają to trzeba dziabać w pośladek... (nie powiem żeby mnie dzieci za to uwielbiały- ale jak trzeba to trzeba). Dobrze że nie wpadasz w panikę bo nie jedna mamusia byłaby przerażona widząc że jej dziecko nie może oddychać i zaczyna sinieć

Hej, poczytałam trochę o śnie a raczej jego braku i stwierdziłam , że razem z innymi mamami , każdej nocy tworzymy wieeeelka armię nieśpiących;)Marne to pocieszenie. Hania ma znów gorszy czas. A ja słabe nocki. Wstawanie, usypianie, czasem śpię 3h. Wkurzam się na nią, czasem krzyknę- co jest bezsensowne bo tylko się dodatkowo zdenerwujemy. Ech, emocje mi puszczają z niewyspania. I schudłam znowu. Jak nie śpię zaraz lecę z wagi. Ważę już 56kg przy 180. Wg mnie stanowczo za mało. Widzę jak wyglądam. A na modelkę-wieszak nie startuję.Przestałam karmić małą piersią w nocy za każdym razem kiedy się budzi. dostaje wodę. Może zobaczy, że nie opłaca się na wodę budzić;) Potrzeba czasu, żeby się przekonała. Tak się pocieszam..
Aolek- witaj, pisz co słychać u Ciebie :))

Pozdrawiam Wszystkie serdecznie:)))

reklama
noo Maciek zaczyna kaszel suuuper...czuje ze niezla noc przed nami. Inne dzieci maja katar, smarki po kolana i...nic a u ns od razu oskrzela. Bylam dzis u doktorki ale innej niz zwykle ktora nie zna Macka i mowie ze sprzydal by sie baktrim bo juz nie mam a on na niego niezle idzie...ale nie ona nie widzi takiej potrzeby...ale ja widze!!!!! Dobrze ze w domu mam berodual i flexitide

Zdrowia zycze choruskom a mamom wyspania sie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry