• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

mama no wiesz zawsze ryzyko pozamacicznej istnieje... ale trzeba mieć nadzieję i wierzyć że to prawidłowa i dobrze rozwijająca się ciąża. Rzeczywiście dziwne jest że kiedy testy wychodziły już pozytywne pisałaś że endo ma tylko 8mm- to malutko... Nie martw się jednak na zapas. Usg następne dopiero 14 masz? Nie idziesz teraz we wtorek do gina? może coś źle zrozumiałam... Bo tak sobie myślę że jak się martwisz tym bólem a na ciąży ci bardzo zależy to może powinnaś pójść wcześniej niż 14 po prostu do innego lekarza i to Usg powtórzyć?

reklama
Hej, u mnie kolejna noc na siedząco z Hanią bo strasznie dusiła się katarem. Całą noc odciągałyśmy, żeby mogła oddychać. A dzisiaj w dzień już lepiej, ale to tez dlatego bo jest ciągle w pionie. Spała dzisiaj w dzień tylko 2 x po 15 :((( Ja tak na chwilkę tylko , przepraszam

Witam sie po dluuugiej przerwie..

Caly czas sledze losy moich ulubionych mamus wielodzietnych :) ale siedze cichutko bo mnie sie nie udalo jeszcze zaciazyc... co miesiac jedna krecha na tesciku...
W tym miesiacu bylam prawie pewna, ze beda dwie... Jakos tak czulam... Az test powtarzalam, bo nie moglam uwierzyc, ze znowu jedna... Ale jednak sie mylilam...
No trudno, bede probowac dalej ;)

Caly ten czas kiedy kazdego dnia podczytuje, co u Was slychac, bardzo mocno kibicuje MAMIE i mam takie przeczucie, ze tym razem sie naprawde udalo... Bardzo trzymam za to kciuki! Musi byc dobrze!

MAMO tutaj cos specjalnie dla Ciebie:

YouTube - Co to jest ciaza?Dzieci wiedza lepiej [www.videoshock.pl]

tylko zalacz sobie glosniki i posluchaj od poczatku do konca :)

Zaciskam kciuki z calych sil, zeby sie spelnilo Twoje marzenie!

Oczywiscie wszystkie inne Mamusie rowniez serdecznie pozdrawiam :)

witam wieczornie..
EWUNIA- no mam 14 wizyte u swojego gina a tu u mnie w miejscowosci powiedzial,zebym przyszla 7 i zobaczymy co dalej ,ale zastanawiam sie caly czas czy isc do Niego bo jesli jestem to bedzie 5tydz.i 3 dzień ciąży i nie wiem czy bedzie cos widac a jak nie to nie wiem jak wytrzymam kolejny tydzień w niepewnosci:baffled:

ale chyba sie wybiore...narazie zadnego plamienia od wtorku nie mam,podbrzuze czasem pobolewa,biore lutke,mam wodnista wydzieline i maly apetyt i to wszystko...wiem ze na objawy mam jeszcze czas:sorry2:

GALA777- dziekuje Ci kochana!!zaraz poslucham co tam dzieci maja do powiedzenie:tak:;-)pewnie sie usmieje co??;-)trzymam &&&&&&&&&&&& za Ciebie i wysylam takie niesmiale~~~~~~:sorry2:

IZULKA- kochana..ale Wam sie porobilo...zdrowka i cierpliwosci życze...jak moje mialy katar to nod nogi lozeczka podkladalam po 2 ksiązki i dodatkowo poduszke ,zeby glowka byla wyrzej..polecam Ci krople mietowe-6 zl kosztują ,pokrop posciel-szybko udrożniż nosek i pachną calą noc.

MAMA ja to bym chyba w Twojej akurat sytuacji nie wytrzymala i pewnie bym poleciala jak najszybciej do ginka... ja ledwo wytrzymuje, zeby odczekac te iles tam dni zeby mozna bylo zrobic w miare wiarygodny test ciazowy :sorry2:

A na objawy oczywiscie masz jeszcze czas, poczekaj troszke a sie zacznie... zgaga i zasypianie gdzie popadnie :tak: ale ja Ci w tej chwili tej zgagi i przysypiania z calego serducha zycze!!!

Z tego linka, ktory wkleilam wczesniej, to ja sie usmialam bardzo...
Chociaz jakbym miala taka rezolutna mala gadule w domu to ho ho.... Nic nie umknie takim malym uszkom :-)
Ale dziewczynka niesamowicie wygadana...
Dzieci sa przekochane po prostu!

Musze wyprobowac te kropelki mietowe, juz nie wiem jak sie pozbyc katarku u dzieci, rozne psikacze i tym podobne nie dzialaja... Jutro zpytam w aptece o te krople, az zaluje ze dzis nie dam rady kupic bo tak mi szkoda tych malych zasmarkanych noskow :-(

i dziekuje za ~~~~~~~~~~~~~~~~

GALA777- no tak,dzieciaczki wygadane :)))))

a co do kropli to jak nie bedzie miętowych to jeszcze eukaliptusowe pomagają...mam nadzieje,ze i u Ciebie i u Izulki pomogą...

co do objawów to ja zgagi nigdy nie mialam ani w ciązy ani w ogole-nawet nie wiem jak to jest -slyszalam ,ze nie milo;/;/
z Zuza mialam wymioty,sennośc
z Domisiem meeega mdlosci,sennosc i brzuch mi twardnial ood 20 t.c. bralam Fenoterol..

MAMA ja wiekszosci moich ciazowych dolegliwosci nie pamietam....
Jakos tak nie mam pamieci do takich rzeczy...
Natomiast tej okropnej zgagi nie zapomne........
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nigdy wczesniej, przed ciazami, nie wiedzialam co to zgaga...........
no to sie dowiedzialam :wściekła/y:
tak mi to paskudztwo dokuczalo, ze spalam prawie na siedzaco........ masakra.....

Ale poza tym fajnie bylo w ciazy :tak: no moze poza tym, ze zostala mi niezla nadwaga.........
ale po co sie odchudzac skoro jest jakas szansa ze znowu "przytyje" :sorry2:

Wrocilismy z 2 tury wyborow i ze spaceru po snieznych gorkach i pagorkach... teraz wszystkie ciuchy susza sie na kaloryferach, dzieciaki siedza w wannie w cieplutkiej wodzie a ja robie herbatke z cytryna i kolacje... i juz nic wiecej pozytecznego chyba dzis nie zrobie :sorry2:

GALA- no tak,wszystkie ktore mialy zgage mowily mi ,ze nawet nie wiem jakie mialam szczescie,ze jej nie mialam ...

ja wlasnie wykąpalam Zuze ,wysuszylam wlosy teraz je tosty i do tego kakao,Tomi poszedl z Domisiem na kapanie,potem bajka i do spania:))

życze milego wieczorku i ciepelku:))

reklama
u nas tez kakao jest mile widziane :tak: najchetniej ze 3 razy na dzien :-D

moje balwanki juz okapane, ogladaja dobranocke i jedza kanapki......

a jak pojda spac to mamusia wskoczy do wanny :happy::happy::happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry