• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
U mnie chyba będzie dzisiaj spokojniej :)) mniejszy katar i mała lepiej śpi ufff bo już padam moje średnie 4 godziny zostały zabrane!! przez chorobę i trudno funkcjonować..

mamo ja tez podnoszę tak łóżeczko, a co do kropli to daję oilbas na poduszkę( mam zaufanie co stosuję już wiele lat;), smaruję jeszcze pulmexem i majerankiem pod nos, inhalacje, oklepywanki itd:)) wszystko razem w jakimś momencie zadziała :)))dziękuję za dobre słowo:)

Gala- Tobie też jak mamie też życzę malucha zdrowego i rozrabiającego;)
dołączę do mamy -też nie wiem co to zgaga..

Bedismall a jak u Ciebie z choróbskami? Lepiej już?

Ja po moim ukochanym filmie "Czas honoru" jak zawsze mam trudności z zaśnięciem bo jestem typem przeżywającym:)to,co ogląda. Tak dobrego filmu dawno nie widziałam:))Ale dzisiaj to po tych bezsennych nocach z Haniach chyba mi nie grozi.
Dobrej nocy Wszystkim !!

Ostatnia edycja:
dopiero teraz pisze, caly dzien zajęty na maxa!!!
Aluta zaryczana i zasmarkana tylko na rękach chciała byc a ja dzis porządki robiłam i pierniki z dzieciami piekłam padam na ryj.............. polewe zrobie jutro...

Otóż siostrzenica urodziła wczoraj piękną zdrową Basie o wadze 3600:-) to jej 3 dziecko wiec mogłaby juz do nas dołączyć:-)

wiecie jak tak patrze na zdjęcie tej Malutkiej istotki to krzycze w niebiosa ze juz tego nie poczuje:no:

Starszy nie ma zamiaru wrócic do domu a ja czuje się jakby ktos zabrał mi cos cennego... i nie chce oddać.... czuje się jakby mnie ktoś kogo kocham porzucił....

nic..... choć późno juz idę zrobić lukier do pierników i chyba otworze wino...

Pa

IZULKA- jak tam po nocce????????mam nadzieje,ze pospalaś:tak:

SEMPE- super,ze Basia juz na świecie:tak:zaproś siostrzenice do nas na wielodzietne :tak:;-)co do najstarszego to wspolczuje....mimo calego "zamieszania" jakie zrobil pewnie serce pęka....jestem z Tobą -tule i ściskam!!

ZUZKUS- gdzie jesteś??????????????????????????????????????????wszystko dobrze???:sorry2:

ANNA.S- jak na nowym mieszkanku-rozpakowani????????;-)

GALA- świerza porcja ~~~~~~~~~i zacislam &&&&&&&& zaby w tym cyklu sie udalo!!!

BEDISMALL,WERONICZKA,ANAKLIM,EWUNIA,PAWIMI,ZEBRRA,EWUSEK i pozostale babki-wychodzis z krzaków:-D:-D:-D

JOAŚ- czekamy na relacje jak u Ciebie-Ty dzis pierwszy dzien sama z dziecmi.....jestem z Tobą!

IZULKA mam nadzieje, ze chorobska odejda precz i sie wreszcie wyspisz....

dołączę do mamy -też nie wiem co to zgaga..

szczesciara!!! ;-)

Ja po moim ukochanym filmie "Czas honoru" jak zawsze mam trudności z zaśnięciem bo jestem typem przeżywającym:)to,co ogląda.

Mam tak samo.....
Za bardzo sie wczuwam w filmy a potem mam problemy z zasnieciem...

Moj M ma ze mnie ubaw, kiedy ogladamy jakies emocjonalne programy czy filmy - obserwuje mnie ukradkiem i dziwi sie jak mozna tak przezywac........

SEMPE zdrowka dla Alutki

i gratulacje dla siostrzenicy
piekne imie dala coreczce.......... ja mam siostre Basie :tak:

Co do syna najstarszego nie wiem co Ci napisac aby pocieszyc....
To chyba jest taki glupi wiek.... Jak minie pare latek to sobie kilka spraw przemysli i jego serce za Toba tak zateskni ze wroci... Duzo sily Ci zycze!

GALA- świerza porcja ~~~~~~~~~i zacislam &&&&&&&& zaby w tym cyklu sie udalo!!!

moze na wszelki wypadek nie podziekuje.... :sorry2:

....jeszcze kilka dni i bedzie gwalt na mezu......... :tak::tak::tak:
no chyba, ze nie bedzie potrzeby stosowania tak drastycznych metod...........:happy:

MAMA ja tak sobie jakos ubzduralam jakis czas temu, ze moze uda nam sie w podobnym czasie wystarac o maluszka...... Nie wiem czemu ale jakos taki scenariusz mi po glowie chodzil :sorry2: fajnie by bylo......
A teraz tak bardzo sie ciesze, ze u Ciebie te II wyskakuja na kazdym tesciku!!!!!!!!!!
To po prostu super.............:tak:

Kurcze musze sie zabrac do roboty, nasze starsze dzieciaki sa prawie w takim samym wieku (roznice sa jednego miesiaca) i wlasnie mi przyszlo do glowy, ze teraz tez tak moze byc - roznica miesiaca :-)
.......oczywiscie jesli sie uda..............
a nawet jak nie to nie szkodzi, za miesiac znowu sprobuje ;-)

Tak sobie mysle, ze moze faktycznie cos w tym jest, ze w moim wieku moze juz troszke trudniej sie zachodzi w ciaze......... W obie wczesniejsze ciaze zaszlam od razu! A teraz nic, chociaz bylam juz kilka razy pewna, ze zafasolkowalam.......... a tu klapa.........

Cholercia starzeje sie chyba :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!!!

mama co do objawów ciążowych to wiadomo każda ciąża inna:-)
i JA PO WPADCE Z HANIĄ WIEDZIAŁAM ŻE JESTEM W CIĄŻY 2 TYG PRZED TYM JAK W USG PĘCHERZYK CIĄŻOWY BYŁO WIDAĆ!!!:szok: A Z kASIĄ BYŁO ZUPEŁNIE INACZEJ, DO JAKIEGO 10 TYG NIE CZUŁAM ŻEBY COKOLWIEK BYŁO INACZEJ NIŻ PRZED CIĄŻĄ.
Kochana życzę ci zby przy najbliższym usg okazało się ze spełniło się twoje marzenie. Mocno trzymamy kciuki!!!

sempe współczuję Ci bardzo i chciałabym pocieszyć jakoś ale to chyba nie jest możliwe.... trzymaj się, i miej nadzieje że ułoży się wszystko:tak:

Izulka ,Bedismall mam nadzieje że z waszymi maluszkami już lepiej??

gala i za ciebie mocno zaciśnięte kciuki!!! na pewno w końcu się uda:tak:

Pozostałe dziewczyny gorąco pozdrawiam...

My dzisiaj trochę zalatyny dzień będziemy mieli. Najpierw mam zebranie rady rodziców w przedszkolu a potem z Kasia na basen...
Z Michałkiem problem mamy. Od jakiegoś czasu był wysypany na twarzy i szyi (wygląda na jakąś alergię pokarmową) suche czerwone chropowate kropeczki. Troszkę przypomina skazę białkową Kasi tyle że to trochę poźno na ujawnienie się skazy białkowej. od paru dni dosypywaliśmy mu odrobinkę kakao do mleka i sie bardzo pogorszyła wysypka więc przynajmniej tu wiemy że kakao też go uczula. Nie wiemy tylko co jeszcze???:-(Na testy skórne za mały jest a na testy z krwi chwilowo nie mamy tyle gotówki (tu trzeba robić na własną rękę nie dają skierowań dla takich małych dzieci)

Poza tym nie mogę się już doczekać jutrzejszej wizyty u położnej!!! A denerwuję się przy tym jakby to moja pierwsza ciąża i pierwszy poród miał być!!!:-D:-D:-D

GALA- nie dziekuj pewnie-tylko lap ~~~~~i bierz sie za męża i mam nadzieje,ze gwalt nie bedzie potrzebny i pojdzie dobrowolnie :):):):)))))ale my wariatki jesteśmy:))no i mam nadzieje,ze bedzie miedzy naszymi najmlodszymi jak najmniejsza roznica!!
życze Ci tego z calego serca:))

a ile Ty masz let kochana-ja skonczylam 31...i jesli jestem w ciąży to w tą bylo mi najciężej zajść wiec cos w tym jest ze po 30 plodność spada....

EWUNIA- no fakt-kazda ciąża inna...
ja wlasnie sie wywoskowalam -nogi i bikini,teraz pije zieloną herbate,za godzine jade po Dominika.

trzymam &&&&&&& za wizyte poloznej-a czujesz sie jakby to byl pirwszy porod bo w sumie bedzie...pierwszy domowy a to przeciez inne przezycie!!
mam nadzieje,ze z synem szybko sie wyjasni co to jest:///;/??

Witam, kochane
Hania dzisiaj pięknie spała -jak na nią i na stan chorobowy :))tylko 2 pobudki:))) katar dał pospać, rano powariowała i poszła spać.
Dziękuję za troskę o mała i o mnie:))

Mamo,Gala -trzymam za Was

ewuniaf- mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli i poród przebiegnie szybko

sempe- trzymam kciuki za ułożenie kontaktów z synem:)

dobrego na Mikołajki dla Wszystkich!!

P.S
Gala ja właśnie skończyłam 37, też nie było już tak łatwo :))

reklama
Witam po krótkiej nieobecności! Sorry że sie nie odzywałam ale u mnie to jest taki problem, że ja pracuję i zwykle piszę z wami na przerwie śniadaniowej (albo innej) bo jak wracam do domu to próbuję nadrobić czas "stracony" w pracy i w ogóle nie załączam kompa (no chyba że nie musze nadrabiać prac domowych typu pranie, prasowanie, sprzątanie to czasem jak chłopcy śpią to zajrzę na neta). A ostatnio miałam w pracy straszny młyn bo maja koleżanka z biur miała chorą córeczkę i to tak bardzo że wylądowała z nią w szpitalu więc nie dośc że roboty miałam za nad dwie to jeszcze ciągle gadałyśmy przez telefon bo sie bardzo martwiłam o jaj Klaudię. Na szczęście jest juz ok. Dziś wypisali je do domu no a ja też mam chwilę więc nadrabiam.
A tak poza tym to już mi sie nie zdażyło wchodzić tyłem do auta - może dlatego że zostawiam je niezamknięte. Mam takiego gracika że nawet się nie boję że ktoś się połaszczy na niego.
W sobotę robiliśmy w domu małą imprezkę BArbórkową. Było bardzo wesoło. Tu u nas na Śląsku jak zwłaszcza jak ktoś ma górnika w rodzinie to Barbórka jest naprawdę wielkim świętem.
Mama05 - ja jakos od początku wierzyłam że u ciebie wszystko będzie dobrze i bardzi sie cieszę twoim szczęściem.
Współczucia dla wszystkich chorowitków - oby szybko zdrówko powróciło.
Sempe - moi chłopcy są na razie mali ale nigdy nie wiadomo co nas jeszcze czeka że strony własnych dzieci. Moja siostrzenica, która była przesłodkim i przedobrym dzieckiem też zmieniła się strasznie. Raz nawet zwolniłam sie z pracy i jechałam do mojej siostry na pomoc bo taką miały akcję w domu że hej... Na szczęście już jej trochę przeszło i mamy nadzieje że nie wróci... Trzymam kciuki żeby u ciebie też wsztstko wróciło do normy.

Gala - ja mam koleżankę w pracy która pierwsze miała w wieku 32 lat a teraz ma 34 i jest w ciąży z drugim i nie miała żednych problemów więc trzeba wierzyć że będzie dobrze. Jaj mam 31 ale chciałabym jeszcze 2 lata poczekać i potem staranka na maxa.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry