reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
hej mamuśki:)
cieszcie się długim weekendem, u mnie go nie ma... :(
wolne jest 1 i 8 maja, ale w tym roku to niedziele, więc zero profitu....

Joaś - Twoje Skarby zawsze tak wcześnie wstają? o ja.... moje około 8 wstają, a ja i tak mam ciężką głowę. w tygodniu wstaję wcześniej, bo muszę, ale nienawidzę tego.

pawimi - no piszemy, piszemy:) ale podczytywać mi łatwiej, bo dużo czasu przy kompie nie spędzam. Teraz Adaś śpi, więc korzystam, co prawda obiadu nie uszykowałam (!!), ale Marcin do wieczora w pracy, a Wiki je w przedszkolu. a ja... zjadłam kanapki, bo bałam się, że młody nie kimnie w ogóle. Tak go wyrzynające sie ząbki wkurzają, ze jest bardzo niecierpliwy

Mauren - ja robiłam szaszłyki wczoraj na obiad i nawet nie skojarzyłam z sezon grillowym w Pl. Tutaj raczej się chowamy w ciągu dnia w domu, bo skwar jest straszny. Dziś co prawda przyjemnie, ale wolnego nie ma.

mama05 - wczoraj rozmawiałam z mamą przez tel i mówi, że zimno, a ja po spacerze "rozgrzana"- godz. 18 i ponad 26 stopni było

słyszałam o Bin Ladenie......
o niczym innym sie nie mowi...ogromna radosc, celebracja....wczoraj przerwali mi moj najlepszy serial zeby na goraco wiadomosci nadawac. Poniekad obawiam sie ze jest to sztuczne zamydlenie ludziom oczu i odwrocenie uwagi od tego ze np. z dnia na dzien paliwo drozeje tak sobie w zasadzie bez przyczyny i dzis jest 2x drozsze niz w ubieglym roku o tej samej porze. Aczkolwiek napewno dla tych ktorzy bezposrednio zwiazani byli z wydarzeniami 09.11 ma to ogromne znaczenie, zwlaszcza jesli stracili kogos bliskiego. Jeden facet dzis zadzwonil do programu radiowego i powiedzial cos co mnie zastanowilo...ze hucznie celebrujemy morderstwo bo..jakby nie bylo kogos zamordowano...patrzac na to z takiej perspektywy mozna faktycznie przyjac ze koles mial racje wyrazajac taka a nie inna opinie. Jak wykonuje sie wyrok smierci na przestepcy ktory od lat jest w wiezieniu jakos fanfarow nie ma...a tu radosc niczym wesele.

Witam poniedzialkowo ;-) dosc zajety weekend mielismy ale przyjemny. Rano w kosciolku a po poludniu pojechalismy na przyjecie urodzinowe z dzieciakami. Jakos zlecialo...nawet nie wiem kiedy a dopiero piatek byl. Wy pewnie jeszcze balujecie i odpoczywacie w ramach dlugiego weekendu? u nas podobny weekend bedzie na koniec maja no i oficjalne otwarcie letniego sezonu, ale jakos lata nie widac na horyzoncie, nie moze sie rozpedzic na dobre do nasze cieplo ktore juz o tej zazwyczaj normalnie JEST!

Buziaczki dla wszystkich, trzymacie sie cieplo.

czesc mamuski
mialam pisac i nie pisze,bo przed swietami tyle pracy mamy w robocie,ze pracujemy z mezem po 15 godzin a bywa i troche wiecej...wiec jak do domu dobijamy to ino prysznic i spanko..teraz nadaje z pracy,bo czekam az mezu skonczy,to zeby zabic czas weszlam na kompa :happy2:

pawimi powiem ci,ze ogolnie nie chcialabym w tych czasach byc obywatelem USA
tak jak na filmach sie ogladalo oglada,ze w sytuacjach krytycznych zagrazajacych zyciu,ludzie czesto krzyczeli ''jestem obywatelem usa'',teraz w wielu krajach za to zdanie by sie szybko kulke w glowe dostalo
ja mysle,ze za bin ladena bedzie kara dla usa,moze nie jutro czy za pare miesiecy,ale bedzie
juz sie slyszy,ze robia z niego meczennika :dry: takze ino czekac na odwet

mamo witaj :-) kooope lat :-) czytalam to i owo i przykro mi,ze sie nie udaje,ale zobaczysz,ze jak odpuscisz to pojdzie :-) w koncu dwojeczke macie,wiec wsio ok z wami ;-) a jak nie pojdzie to macie juz dwojeczke i nie ma co sie smucic,glowka do gory,zobaczysz wszystko sie pouklada ;-)

co do grilowania to ten weekend sie nie udal,kurka bylo po 20 pare stopni a teraz 3 :dry:
zimno znowu brrrr

Maureen co do grilla to polecam elektryczny,miesko szybko sie smazy,nie jest nasiakniete dymem,nie dymi,idealnie nadaje sie wiec nawet na balkon jak ktos nie ma podworka :happy2: ostatnio odpalilismy dla przypomnienia zwyklego grilla i kurcze nie dosc ze sie zadymilismy,to miesko strasznie dymem przesiaklo,a to nie zdrowe...potem rewolucje kibelkowe byly :-D

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe przyjęcie:)

Mama05,również tulę,niestety wiem co czujesz i wiem jak to boli.Bardzo dlugo czytałam Twoje losy,zresztą z wątkiem jestem związana od ubiegłego roku,tylko że tylko czytałam.
Po Krzysiu mimo braku staran ale i nie zabezpieczania się dlugo nie zachodziłam w ciążę,kiedy w końcu zaczeliśmy się starać wyszło za 3-4 razem,niestety w10 t.c,4 lipca 2006 roku stracilam moje maleństwo:((((.
Odpuściłam całkowicie i chyba dzięki temu w listopadzie byłam już w ciąży z Jasiem,a teraz mamy jeszcze Zuzankę,dzięki Bogu.:)

Pawimi- też mam mieszane uczucia co do śmierci tego terrorysty,nawet nie wiem co czuję.Śmierć to śmierć,oby niewinni znów nie poniesli kary za tych ludzi.

Antylopka-post z ciepłego miejsca i odrazu cieplej::)zazdroszczę klimatu,po 3 zimnych i prawie cały czas chmurnych dniach jest mi poprostu smutno.

Bedi- w połowie ciązy zaliczyliśmy remont,przeprowadzkę itp.Uff,ale byłam zmęczona,ale nowy domek wynagrodzil wszystko:)

Joaś- u nas komunia Krzysia w ubiegłym roku:)rok pózniej czyli za 3 tygodnie chrzciny Zuzanki,szaleństwo trwa:)

Lilka-my wlaśnie dziś grilowaliśmy elektrycznie,pysznie:)ale jednak wole tradycyjny grill.

Od rana latałam,najpierw proboszcz i konkretne zalatwienie chrztu,potem zaklepanie obiadu w restauracji i zakupy do pustej lodówki:)po południu mimo nieciekawej pogody pogrilowaliśmy u rodziców.Po powrocie kąpiel malolatow i starszaki w lożkach,Zuzka na kolankach zasypia już na noc.

Dzięki tej dużej roznicy wieku mam w domu ogromna pomoc,Krzyś mial 6 latek jak urodził się Jaś i bardzo mi pomagał już wtedy(coś podać,wynieść,przynieść),teraz mam w nim wielkie oparcie i pomoc,nawet na spacerach,zakupach:)Dzięki tej róznicy,Jas nie oddczuł tak niemowlaczka w domu i nie przeszedł ogromnej zazdrości(chociaż zazdrosny bywa).Krzyś dużo spędza z nim czasu,potrafią się świetnie razem bawić,grać,budować i ja mogę dzięki temu odsapnąć.Uwielbiam ten moj"wesoly autobusik".

Spokojnej nocki i do jutra:)

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki!!!

Pawimi ja też amm mieszane uczucia co do Bin Ladena. Mam duże obawyż to jeszcze nie koniec:no: wczoraj i w radio i w telewizji o niczym innym nie mówili tylko o tym...

Ewusia przykro mi z powodu twojej straty... To jest trudne do uwierzenia że aż tyle kobiet cierpi z powodu utraty maluszka, podczas gdy inne specjalnie się ich "pozbywają":-(
Bardzo podoba mi się twoje podejście:-) Wiesz u nas jest bardzo mała różnica wieku miedzy Michałkiem i Hanią. Misiu czesto jest o dzidzie zazdrosny - ale kocha ja całym sercem i ciągle chce być blisko niej... Z Kasi rzeczywiście teraz już też mam pomoc bo kiedy potrzebuje chwili spokoju dla siebie lub żeby coś przy Hanusi zrobić to Kasia zabawia Michała. Porafią świetnie się razem bawić, choć wiadomo bitwy o zabawki też sie zdarzają:-D

Mama co u ciebie??? Jak u was pogodA? Pogrillowaliście wczoraj?? MY cały wczorajszy dzień spędziliśmy na pracach ogrodowych. Dzieci cały dzień ganiały po dwortze. Było dosyć ciepło i nie padało. dzisiaj w planie był mały grill ale za oknami paskudna pogoda:-(

Bedismall daj sobie czas... na pewno bedzie wszystko dobrze . Przeprowadzka z trójką dzieci nie należy do łatwych zadań dla nikogo. A co do skazy białkowej to koniecznie porozmawiaj z pediatrą i zmieńcie mleko na jakiś hydrolizat. Karmisz jeszcze piersią??

Sempe, Izulka jak się udały wasze górskie wędrówki???? Opisujcie bo czekamy!!!

Weroniczka, AnnaS, Iza, Maureen, sempe, Izulka, Antylopka, cokies, Asia,Leika, Pozdrawiam was cieplutko z deszczowego Opola

ewusia 31, mama05 TULE WAS KOBIETKI,OCH NIE WIEM CO CZUJECIE ALE TAK MI PRZYKRO....

u nas dzis spokojnie,Maz na szczescie mogl zawiezc mala doszkoly na 8.50 wiec ja sie wzielam za zmywanie, odkurzanie i obdzwanianie instytucji,jutro po 12 tygodniach oczekiwania do sklepu zawita nasza sofa....zamowiona w lutym, teraz jak ogladamy tv to kladziemy sie na podlodze w salonie
jutro maz idzie na zabieg usuwania przepukliny pachwinowej, ma to juz 10 lat!!! bedzie w domu pare ladnych tygodni i naprawde nie bedzie mogl wyjsc bo sprawdzaja
ja woze dzieciaki do starej szkoly,na drugi koniec miasta, dwoma autobusami z trojka dzieci dlatego musze zalatwiac inna szkole gdzies blizej nas a jest problem:confused: i tez musze dzwonic do oswiaty

do agencji naszej bylej dzwonilam kiedy maja zamiar oddac nam kaucje, wiec jakos w tym tygodniu bo cczynsz juz oddali w zeszlym (zaplacilam za miasiac z gory a mieszkalam krocej)
karmie piersia nadal i chce karmic bo mleka mm sporo i tak mi jest wygodniej,taniej,zdrowiej ale nie wiem juz co mam jesc bo taka ma skore biedaczysko,teraz trzymam sie diety bezmlecznej,bezczekoladowej i bezjajecznej i jest spokojniejszy,ciut mu sie poprawilo a mialam isc z nim do lekarza dzis rano ale zajelam sie juz czym innym a mlody ladnie spioczha juz 2,5 godzinki a to bardzo dziwne!

reklama
Hej Babolki moje,

wpadlam sie przywitac i zyczyc wszystkim udanego, spokojnego dzionka :tak:;-):-)
U nas dlugi weekend minal dosc przyjemnie i rodzinnie, w piatek bylismy z dzieciakami na Parnwell Fun Day ( zabawa na swiezym powietrzu, organizowana lokalnie ), byly darmowe karuzele i dmuchany zamek, niewiele tego, ale dla maluchow zawsze cos ;-) W sumie to wyszalala sie tylko Amelka, bo Marcelka za mala jeszcze, a paula juz za duza :-D Poza tym w piatek byl slub pary ksiazecej i wszyscy dookola tylko tym zyli .. W sobote i niedziele Park Centralny, tam jest ogromna piaskownica, miejsce gdzie puszczaja dla dzieci wode, taki mini basenik, z tym ze plytki, do tego 2 place zabaw. Potem jeszcze spacer, lody i tak zlecialo.. Wczoraj niestety siedzielismy w domu, bo pogoda nie dopisala.
Dzisiaj tez strasznie wieje, ale chyba sie zbiore i przejde z maluchami chociaz na krotki spacerek.. Sciskam Was kochane i do potem.

Do góry