• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Ewunia,Marueen-fajnie,ze pomysł z malowaniem Wam sie podoba-dzieli uwielbiaja takie rzeczy :)

Marueen- ja też myślę o trampolinie ..myślę i myślę i może do końca wakacji kupimy ;)) Zuza potrzebuje też rower bo wyrosła i nie wiadomo co pilniejsze..

moje piwonie już wkopane i podlane...
kwiaty w doniczkach cieszą oczy tylko szkoda ,ze słonka nie ma ...

ja na 18.oo jade na drzwi otwarte w szkole Zuzy..
Ewunia- efektywnego szkolenia !!:)

Maureen- Ty masz dziś tak jak ja wczoraj-ani weny ani siły na robienie obiadu...pewnie,ze świat sie nie zawali:)))smacznego :)

reklama
Witajcie kobietki!

U mnie zabiegani dziś było. Baaaardzo, czyli jak zwykle.
Byłam w końcu na szczepieniu z Arturem. Gigant chłop mi wyrósł. Jestem w szoku. Ma już 75cm - czyli 7cm więcej niż Marcin w tym wieku :szok: A waży 10220g Zarówno jedna jak i druga wartość powyżej 97 centyla. Giga chłop.

Moje dzieci pospały się dziś w aucie popołudniu, bo to był długi tydzień pełen wrażeń. Bartek pospał 3,5 godziny - właśnie wstał, więc będzie ciekawie. Martynka 2,5 godziny. Teraz oglądają bajkę na mini mini, ale zaraz się kończy.

Cokies - lubię stan ciążowy, ale cieszę się, ze w tym roku z brzuchem nie chodze - ostatnio w ciąży było mi naprawdę ciężko. Rozmawiałam z koleżankami i doszłyśmy do wniosku, że to jednak wiek.

AsiaKC - mam nadzieję, ze wkrótce się przeprowadzisz i się spotkamy; moja Martynia jak przemęczona też wyje wniebogłosy. Zostawiam ją wyjącą to szybciej się uspokaja. Czasami ma takie stany, ze się zapętli w płaczu. Zaczyna płakać i zapomina o co jej chodziło i wyje z bezsilności. Po takim płaczu, który trwa nawet 20 minut, ociera łzy, i zaczyna gadać jak nowo narodzona. Jeden warunek: nie wolno jej w tym płaczu, wyciu przeszkadzać tzn próbować się z nią dogadać. No way.

Mama05 - piwonie to moje ukochane kwiaty. Widziałam dziś w ogrodniczym w doniczkach. Gryzę się gdzie mam je posadzić. Chyba sobie zafunduję i postawie w doniczkach, ale ostatecznie i tak powinny wylądować w glebie. Ale nie wiem jak to zrobić, bo wszędzie u nas boisko. Chłopaki z okazji dnia dziecka dostali już bramkę, bo zawsze była taka umowna - od słupka ogrodzenia do słupka. No to teraz nie mają tego problemu. O trampolinie myślę intensywnie od 2 lat. Sprawdzają sie u wszystkich moich znajomych - z siatką zabezpieczającą.

Ewuniaf - skrobnęłam potajemnie, a jeśli o konika chodzi to długo Ci on posłuży, tzn nie tyle Tobie co Twoim dzieciom :-)

Leah - mała miała operacje stomatologiczną tzn z zakresu chirurgii szczękowej. Ma duże problemy z zębami. Mimo, że taka młoda to już ma stały aparat; teraz czekamy na wygojenie ran i kolejna wizyta u ortodonty; trzymam kciuki za Ciebie i za prace dla męża. Wiem, ze to okropnie chodzić w ciąży w takim poczuciu beznadziei i niepewności. A jeszcze trudniej rodzić maluszka...

Mamo - oczywiście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niezmiennie

Pawimi - kciuki za Twoje sprawy, wszystkie

Weroniczka - ściskam, też miewam poważne problemy ze świętowaniem, serio!

Uciekam, pozostałym kobietkom odpiszę później. Jeśli zapomnę to soooorki już teraz. Zmykam do "jęczyków"

U mnie też przziębieniowo i kaszlowo, dziewczyny kaszlą, małemu znów szykuje sie katar a ja mam potok z prawej dziurki i wieeelką głowę ech..
dziś też mam piknik a pogoda bynajmniej nas nie rozpieszcza, wiatr, pochmurno, mam nadzieje, że sie rozpada to przełożą na ciekawszy termin

joaś no to faktycznie konkretny chłopak:tak:mój miał 10 550g. w wieku 9 miesięcy, no i brawo dla maleńkiej :-)
ja tez jestem mega dumna po przedwczorajszych występach, moja córcia pierwszy raz na połowę z chłopcem zaśpiewała na środku piosenkę, pierwszy raz słyszałam jak śpiewa, tak na poważnie, bez wygłupów, ładnie...ech łezka jeszcze się kręci

mamo jak tam po wizycie w szkole, ja we wtorek idę na zebranie, ciekawe co tam ciekawego sie dowiem.

cześć mamuśki!!!

mieliśmy w nocy (3.30) szybką akcję Dexavenowo-Pulmicortowo-Berodualową bo Kasia zaczeła się dusić.... Kurcze takiego ataku to już chyba od roku nie miała. W pierwszym momencie to sie zastanawialiśmy czy wzywać karetkę:szok: czy najpierw podawać leki i potem czekać na karetke... Ostatecznie po lekach zdecydowaliśmy ze zostawimy ją w domu no i zaraz sie ubieramy, M, odwiezie mnie na wykłady i pojedzie z Kasią do lekarza... Coś czułam ze bedzie sie działo coś zlego. Mnie też dzisiaj już całkiem rozłożyło. Gardło boli straszliwie, z nosa cieknie a wczoraj kładałam sie spać po tabletach bo miałam 39.3 stopnia. Jak sie wali to wszystko naraz!!!

Tak czytam ze u wielu z was teraz choróbska więc Anna, Maureen, mama, Sempe zdrówka dla was!!
Dobra zmykam bo Kasie przygotować musze i siebie też....

Właśnie kasia przyuszła i mówi ze pupa wcale nie boli (to wielka pochwała z ust mojego dziecka- nigdy nie pozwala zeby mamusia jej robiła zaztrzyki!!!):szok:

Miłego dnia dla wszystkich!!!

_DSC3457.jpg_DSC3500.jpg

a to my na spacerze o zachodzie slońca

Ostatnia edycja:
witajcie kochane mamuski:)

Pawimi- przyjemności na próbie i wracaj napisac jak było:))

Joaś- kochana :szok::szok:ależ Ci Arturo na mleczku z (.)(.) pieknie rosnie :))))))))))))
świetnie ,ze taki dobre wieści:)

no i smacznej kawki w zwolnionym tępie ;)))

Cokies-śliczna fotka-sliczne modelki :))))

Ewunia- ojej,masakra z tymi atakami!!
Domi też nie raz ma ataki jak tylko zacznie padać i też bywa groznie...zaraz inhalacje,teospirex w tabletkach i difergan 2 dawki w odstepach 2,3 godzin....nie może przestac kaszleć a kaszel suchy i męczarnia jak smok!!

współczuje bardzo-oby dzis było juz dobrze...

Anna.S- cześć kochana-tak ,jestem po wizycie w szkole i jestem bardzo zadowolona..
pokazali nam wszystkie sale-sala gimnastyczne oki...
biblioteka też oki..
sala komputerowa ma 18 komp.z płaskim monitorem-bo myslałam ze maja jeszcze też "duże":))

poznałam juz pania Zuzy-panią Martyne-bardzo miła aparycja-myslę ,ze sie spokojnie dogadamy:)
jeśli jeszcze 2 dzieci się zgłosi to zrobia 2 klasy pierwsze po 14 dzieci z czego sie bardzo cieszymy ,ze małe kameralne grupy..

w wakacje cała szkoła w środku bedzie odmalowana i odświeżone toalety...
w szkole nie bedzie dzwonka-to pani decyduje widząc po dzieciach kiedy beda potrzebowały przerwy...kiedy wystarczy przejść z ławek na dywanik a kiedy wyjść na plac zabaw,na ogród....

ja osobiście :)))) zaproponowałam i się zgodzili :))) żeby nasze małe 6-latni nie nosili codziennie tych ciężkich plecaków z taką ilością książek tylko zamontują im szafki w sali i beda po lekcjach tam zostawiac a zabierać jedynie te gdzie bedzie coś zadane :)))

nie ma ocen do 2giej klasy tylko oceny opisowe:))
dopiero w 3ciej klasie wprowadzą 4,5,3, :))

to tyle jak mi sie jeszcze coś przypomni to napiszę.

achaaaa-mamy tylko na rano -o 8 dzieci zaczynają zajęcia do 12..12,30...
w świetlicy beda panie które bedą też "wymyslały" zajęcia ,zeby to nie był "samopos"..
my jako rodzice mamy podac do 15 czewrca liste zajęć dodatkowych a które chcialibysmy ,zeby dziecko chodziło-te które się beda najcześciej powtarzać to te wprowadzą z dofinansowania z unii:))

powodzenia u Ciebie na wtorkowej wizycie w szkole :)

Zuz Inka,Weroniczka,Sempe i reszta gangu co u Was babeczki???

Ostatnia edycja:
Hej kochane,

u nas tez pogoda brzydka, pochmurno i pokrapuje, a mielismy plany wyjazdu na Green Festival, ale chyba nic z tego nie bedzie :(

Ja rowniez zycze zdrowka wszystkich chorujacym i ze zlym samopoczuciem :tak:
Nie dostalam jeszcze polskiego twarogu, ale mam cisnienie na sernik i zmuszona jestem zrobic z quarka ( taki angielski substytut, kremowy miekki serek, ale smak nie ten sam, oj nie ten sam ) ;-) Buziole i milego weekendu Babeczki, zagladajcie czasem, bo w weekendy zawsze u nas ciszej :tak:

reklama
jestesmy juz po festynie...forsy poszło sporo ,ale to bylo do przewidzenia...
atrakcja był wieeelkie kule nadmuchiwane gdzie wchodzilo dziecko i "pływało" sie w basenie...

teraz trzeba brac sie za jakis obiad bo kiełbaski mimo,ze kosztowaly 5 zl miały długosc 4 cm;/;/
wiec raczej nie pojedlismy:))) zwłaszcza Tom...

Maureen- mimo wszystko smacznego serniczka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry