• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Kochane
tato po wizycie i pierwszych badaniach. W poniedziałek tomograf jeszcze raz a w środę decyzja czy bedzie radioterapia. Lepiej zeby była. bo celem jej nie jest w przypadku taty ratowanie zdrowia i zycia. Tylko zmniejszenie guza , ma teraz 3 cm , żeby łatwiej wyciąć. Żeby nie bylo dużej ingerencji operacyjnej w organizm. Jezeli nie będzie radioterapii, wtedy otworzą jame brzuszną i wytna 40 cm jelita, bedzie sztuczny odbyt i napewno więcej komplikacji. Dzisiaj jestem juz uspokojona bo same zobaczcie, ze to inaczej wyglada. Tatę tez do pionu i jest lepiej. Mam nadzieję, że bedzie tak jak mówia lekarze, że za jakis czas zapomnimy o tym :)

Bardzo dziękuje Wam za wsparcie

Lecę cos pooglądać bo ostatnie dni i noce to był koszmar nerwów. może cos fajnego znajdę to polece jutro

Wlatuje i ja bo czekam na meza, mieli pila prace i bedzie kolo polnocy. Dzieci jeszcze nie spia bo jakto sie z tata nie przywitac??? Jak nie usna to niech czekaja :-)

Izulka dobrze ze takie dobre rokowania oby tak dalej!

Mamo musze sie zgodzic z Pawimi parafina oblepia skore, owszem tworzy tlusta mila warstewke ale...skora nie oddycha :no: testowalam to przy Krzysku jak mial AZS, jest przepis ze wlewa sie do wody...ok...tylko potem skora byla jeszcze gorsza podrazniona z potowkami, przy Macku juz nie probowalam

Martunia witaj, wlatuj czesciej. Wiem ze malo czsu znam jak to jest bycie slomiana wdowa :-(

Pawimi udanego dluuugiego weekendu i oby pogoda dopisala bo ostatnio nikogo nie rozpieszcza

Katrina u nas tez tylko jeden komp i jak wakacje sa a taka pogoda to trudno sie dopchac ;-)

Anka witaj!

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu!
389.png

a ja w koncu sie powymadrzalam odnosnie szkodliwosci parafiny ale porad co w zamian nie zapodalam, wiec sie poprawiam ;-)
mamy kilkadziesiat calkiem naturalnych domowych sposobow na pielegnacje naszych spracowanych lapek. Zapodam tylko kilka - takich moim zdaniem w miare prostych i mozliwych do wykonania.

WYGLADZANIE:
Odżywczy peeling do rąk
Miksujemy pół świeżego ananasa z 2 łyżkami płatków owsianych, aby powstała pasta. Następnie wcieramy go obficie w dłonie, wykonując przy tym masaż. Owocową pastę zostawiamy na dłoniach na ok. 10 minut, po czym obficie spłukujemy letnią wodą i wcieramy krem odżywczy.
Peeling z kawy
4 łyżki kawy zalej wrzątkiem. Po zaparzeniu odlej płyn, natomiast pozostałość w postaci fusów wcieraj w dłonie. Zabieg należy wykonywać codziennie. Dłonie stają się delikatne i odpowiednio natłuszczone.

NAWILZANIE:
Kąpiel dla dłoni z dodatkiem mleka
Wymieszać jedną filiżankę mleka z filiżanką naparu z rumianku lub bzu czarnego i w takim roztworze zanurzyć dłonie. Kąpiel taka wygładzi i nawilży skórę rąk. Zabieg powinnyśmy powtarzać 2 razy w tygodniu, wtedy skóra dłoni będzie miękka i dobrze ukrwiona.
Maseczka z oliwą

• 3 łyżki ciepłej oliwy,

• żółtko
Mieszamy oliwę i żółtko. Smarujemy papką dłonie, owijamy je folią i ręcznikiem. Zmywamy po 20 minutach. Oliwa dostarcza odżywczych kwasów tłuszczowych i witaminy E działającej nawilżająco i odmładzająco; żółtko zawiera m.in. witaminę A i cynk, które wpływają na skórę regenerująco i ochronnie.
ODŻYWIANIE
Maseczka odżywcza z ziemniaka

• 2 ugotowane ziemniaki,

• 2 łyżki oliwy z oliwek,

• 2 łyżki mleka,

• żółtko
Wszystkie składniki należy włożyć do miseczki i zmieszać, tak aby powstała jednolita masa. Maseczkę położyć na dłoniach, przykryć ręczniczkiem. Po około 10 minutach zmyć.
Maseczka odżywcza z miodem

• łyżka oliwy,

• łyżka płynnego miodu,

• łyżka suszonych kwiatów rumianku
Z rumianku przygotowujemy intensywny napar: zalewamy go niewielką ilością wrzątku. Po 20 minutach odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Łyżkę naparu z rumianku i pozostałe składniki maseczki dokładnie mieszamy i nakładamy na dłonie na 10-15 minut. Następnie zmywamy i wklepujemy w dłonie krem nawilżający po kąpieli.
Maseczka regenerująca

• 1/2 szklanki oliwy,

• kilka kropel olejku rumiankowego,

• dwie kapsułki witaminy A+E,

• kilka kropel soku z cytryny.
Oliwę podgrzewamy tak, by była ciepła, dodajemy olejek rumiankowy, zawartość kapsułek witaminy A+E, cytrynę. W roztworze zanurzamy dłonie na 15 minut, a polem delikatnie je osuszamy ręcznikiem papierowym. Kąpiel stosujemy tak często jak potrzeba.

MILEGO WEEKENDU:cool2:

Hej kochane,

ja bardzo pozno juz dzisiaj, za chwile w sumie to nowy dzien, a ja jeszcze na nogach :confused: Ale taki akurat mam intensywny czas, troche spraw do pozalatwiania, wiecej napisze po weekendzie. Teraz tylko wszystkie mocno sciskam :)

Izulka,

kochana, trzymam kciuki z calych sil, oby szybciutko ten nowotwor udalo sie Tacie zwalczyc :tak:

witam sie i ja przed pracą:)

Zuz Inka-ale przed nałożeniem parafiny trzeba nałozyć grubą warstwę kremu!!
zgadam sie ,ze jak sie nałoży samą parafine to lipa.

Marta- dzięki i Tobie również przyjemnego weekendu,wlatuj częściej:)

Pawimi- naturalne metody i sposoby wiadomo,ze są si ,ale w gabinecie jest inaczej :)
są profesjonalne linie kosmetyków i na tym pracujemy..
miód,oliwa ,żóltko działaja cuda na dłonie ,ale nikt nie bedzie tego robił w salonie..

w salonie są ampułki z wit A + E .kremy,serum ittttd :))
miłego weekendu.

Maureen- witaj zapracowana.mam nadzieje,ze po week znajdziesz dla nas więcej czasu:))

Izulka- dobre wieści!!
oby było jeszcze lepiej -&&&&&

pozdrawiam wszystkie babeczki i lecę się szykować bo za godzinkę jadę ...

Wtajcie :-)

O matko jaka pogoda!!! od wczoraj ciągle pada i ziiimno brrr.....

izulka walcz moja droga, życzę dużo sił.

U nas powolutku, a przez ten deszcz śpiąco i leniwie....

może do później, bo teraz zasypiam, lece po kawe....

Czesc mamuśki!!!!

Jeszcze nie doczytałam was bo strasznie zalatana jestem . Jak tylko to zrobie to poodpisuje wszystkim
teraz zycze przyjemnego , ciepłego weekendu!!!!

witam,
leje i leje od wczoraj non stop!!!

Rafcio o 8.00 juz wyjechał, nocują na tym obozie w drewnianych domkach ze szparami w podłodze wiec dałam mu dodatkowo 2 spiwory i gruby koc... podźwiga wiecej ale bedzie mu cieplej bo nocki zapowiadaja 11stopni wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

przez tą pogode to zjadłam obfite sniadanie a teraz pije kawke i koncze tabliczke czekolady
biggrin.gif
etam musze jakos sobie nastrój poprawić. Siedze sama z Alutą w domu i tak cicho jest
biggrin.gif
Małżon ostatni weekend na uczelni Angelinka u babci Starszy tez. Rafcio fruuu

Mama05 gratuluje podpisania umowy!!!!

Pawimi dzięki za pocieszenie ale wiesz mi ciesze się ze Starszy w koncu moze zmądrzał i 2 i 3klase zrobi planowo:-)

Ewuniaf lataj lataj i pisz co u Ciebie!!

Ciepełka zycze!!!
pa

reklama
jestem po pracy ;)
dzis znów dostałam 5 zł napiwku :)) sie przyzwyczaję normalnie ;))

zrobiłam dziś 2 manicury,pedicure i makijaż mamy pana młodego:))

Sempe- no pogoda masakra jakaś !!!
korzystaj z ciszy :)
a syn na pewno nie zmarznie..

Ewunia- Tobie równiez przyjemnego week.
jak było na szczepieniach????????????

Anna.S- kurcze my chyba wszystkie śpiące w taką pogodę;/

a tu ja :))

buziaki weekendowe :):*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć