reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Leika- no tak....miałam w środe klientkę na woskowanie która mi opowiadała ,ze 3 lata temu urodziła synka i ginek na usg nie widział ,ze 3 palce u nogi ma zrośnięte;((

Ewunia- jak tam po praktykach .:???

my obiad wcinamy-ziemniaki puree,jajko sadzone,kalafior z bułka tarta na maśle i kefir truskawkowy:)

reklama
Witam

mama o takie kamyczki właśnie mi chodzi będe szukac bo na pewno dzies sie trafi w mniejszych ilościach niz tona hehehhe
szkoda ze @ przyszła ale tak jak piszesz chyba dobrze ci w pracy i moze na chwilkę fajnie jest sie tam zadomowić :))

Izulka b mi przykro z powodu Taty zdrowia dla taty a dla Ciebie duzo siły
sempe tak pogoda sie psuje wszędzie wrrrrrrrrr i tyle z koszenia trawy przez męża kropi
Magda ja tez bym chciała 2 tyg ciszy ehheheheheh ale ten koszt u dentysty ja pikole

ja kupiłam dziś 2kg śledzi świeżutkich i smazylam smazyłam ... sa na obiad i te w całości do zalewy octowej do przegryzienia
weszłam do lumiku i 15 sztuk dla maluszka bodziaków i pajacyków i koszt 27 zł
wiec licze ze uda mi sie choć 2 razy w miesiącu zrobić takie łowy to wyprawkę skompletuje do lutego :))

Agatulka-szukaj takich składów budowlanych-tam się dostanie ziemnie,korę ,kamienie,gres, i takie tam rzeczy-ja nie kupowałam w Praktikerze czy Castoramie tylko w takim składzie własnie ;))
za worek 30 kg płaciłam 15 zł :))
kupiłam 3 worki i widac na fotce na ile starczyło :)

Agatulka no ładny połów i sie udał.Kurcze a u mnie w okolicy zero lumpików.Musiałabym do centrum jechac ale to wypad na kilka godzin i nie wiem czy miałabym kondycje na taką wyprawe.Moze wykorzystam fakt jak dzieci nie będzie

Witam i ja bo widze ze juz listem gonczym poszukiwana jestem :-D

Izulka - bardzo mi przykro, wiem co to znaczy uslyszec taka diagnoze, nie poddawaj sie kochana i walcz o tatusia, nie wierz tez do konca slepo lekarzom (bo niestety nie sa nieomylni) tylko probuj na wlasna reke odnalesc jakies zrodla alternatywnego leczenia. Nie zawsze to co oni proponuja jest skuteczne a wrecz moze byc tragiczne w skutkach. Jesli moge cos napisac po 6 latach po tym jak stracilam mamusie to zaluje jednego - ze dalam sie omamic tak calkowicie jak baran na rzez prowadzony lekarzom prowadzacym jej chorobe i zrobilam zbyt malo zeby poprobowac innych metod leczenia. Wszystkie "zabiegi" ktore na niej wyprobowano doprowadzily tylko do przyspieszenia rozwoju choroby i szybszej smierci. Teraz to wiem, po tylu latach...no ale widac ktos tam na gorze tak chcial. Zreszta latwo mowic teraz, w obliczu takiej diagnozy czesto czlowiek nie mysli konstruktywnie. Trzymaj sie kochana i modl sie o madrosc w tej powaznej dla waszej rodziny probie.

Weroniczka - uwazaj na parafine bo wcale nie jest taka rewelacyjna jak przez wiele lat nam wmawiano. Dla mnie osobiscie stosowanie jej w kosmetyce nie ma nic wspolnego z metodami naturalnymi. Dlaczego?
Parafina ma czynić skórę gładką i elastyczną, w konsekwencji w sposób bardzo szkodliwy nadaje jej tylko efekt gładkości i elastyczności. Zmieszana z innymi związkami (np. tymi składającymi się na puder), wciska się w pory, wypełnia je, tworzy wrażenie jednolitej powierzchni i jednocześnie blokuje kanały łojowe. Co jest tego efektem? Pryszcze, zaskórniaki, zanieczyszczona skóra, wizyty u kosmetyczki, zakup kolejnych kosmetyków oczyszczających.....
Parafina hamując procesy wymiany gazowej, sprzyja rozwojowi bakterii beztlenowych, czyli tworzy świetny grunt pod trądzik. Dłuższe stosowanie produktów kosmetycznych, których skład oparty jest na oleju mineralnym, doprowadzi do przesuszenia tkanki skórnej i przyśpieszenia procesu starzenia.
A czym jest parafina? olejem mineralnym, który z olejem tak naprawdę nie ma nic wspólnego, gdyż nie jest to mieszanka kwasów tłuszczowych a węglowodorów nasyconych. Jest to bardzo tani produkt uzyskany z destylacji ropy naftowej używany jako składnik niestety kosmetykow.

Mimo że jest to naturalny związek chemiczny to nie jest przyswajalny przez ludzki organizm, który traktuje parafinę jak nieprzyswajalne ciało obce. Nie trawi jej, nie absorbuje także od zewnątrz. Olej mineralny wytwarza na skórze warstwę, która nie pozwala tkance oddychać, ani wydzielać potu, toksyn, co w konsekwencji prowadzi do kumulowania się wydzielin skórnych pod szczelną skorupą parafiny.

mamusiu - przykro mi ze znowu wredota nadeszla...:sorry2: w dalszym ciagu zatem zaciskamy mocno piasteczki i wysylamy pozytywne fluidki. Ciesze sie ze jestes zadowolona z pracy, tak milo sie czyta jak opowiadasz o tym zwlaszcza ze jeszcze niedawno pisalas ze raczej szans na prace to nie ma i bedziesz sie spelniac siedzac w domku;-) oby zycie mialo wiele takich milych niespodzianek w zanadrzu dla Ciebie:tak: Poza tym - piekne dzielo Ci wyszlo, lubie takie:cool2:

u mnie dzis byla mega burza w nocy, podobno kilka osob stracilo zycie, sporo rannych, paskudztwo przeszlo przez dwa stany, dzis duchota nas zabija i chociaz slonka nie ma to jest ponad 40 st w cieniu. Ma byc jakis rekord goraca. Fajnie ze cieplo na dlugi weekend (swieto niepodleglosci w poniedzialek), ale mniej fajnie ze az TAK CIEPLO.

maureen - buziak *, milo mi ze sie o mnie martwisz i myslisz.

ewnia - jak Michalek?

sempe - fajnie ze juz jestes. Czytam o tym Twoim mlodzieniaszku i faktycznie zabalowal dlugo w tej szkole..moj panicz ten sam rocznik i skonczyl ta swoja szkoline chociaz tez rewelacji nie bylo - nawet mi sie wspominac nie chce tej mordegi, a Twoj dopiero do drugiej klasy sie przecisnal? Wspolczuje, dluga droga jeszcze przed wami...Nie wyobrazam sobie zeby Jonathan mial jeszcze 3 lata chodzic do sredniej szkoly...te dwie sprawy sa ze soba calkiem nie kompatybilne:-D

Pozdrawiam wszystkie bardzo cieplutko, wysylam troche tego upalu bo widze ze u was ochlodzenie, zycze milego weekendu i trzymajcie sie babeczki!

Ostatnia edycja:
dzień dobry wszystkim - dopiero udało mi się dopchać do kompa, niestety więcej nas, a "maszyna" tylko jedna.
Miłego dnia.
jedna rzecz! zapomnialam katrinie odpisac, kochana ja zaczyn do zurku robie w szklanej butelce, sloiku albo naczyniu ceramicznym - cokolwiek mam pod reka byle nie plastik, a czosnek daje w calosci aczkolwiek mysle ze jak go zmiazdzysz to efekt bedzie podobny.

witam was wszystkie ja mam dwoje dzieci w wieku 4latka i półtora roczku a w sierpniu urodzę trzecie mój mlodszy synus nie odstempuje mnie na krok wiec nie wiem jak bedzie jak pojawi sie dzidzia

reklama
Pawimi Ty to jesteś wiesz!!!! ..:))
przecież parafinę kładzie sie na dlonie lub stopy..tam pryszcze nie wychodzą :)
poza tym parafina rozgrzana ułatwia przenikanie składników odrzywczysz z kremu do rąk( lub stóp) który się wcześniej nanosi na dłonie zanim sie zanurzy w parafinie-zabieg trwa 15 min nie sądze ,zeby był tak szkodliwy jak piszesz..robiłam nie raz i kobietki robią i kazda sobie chwali.....no ale Ty jesteś BIO i EKO więc Ci wybaczam :)

ANKA16765- witaj i rozgość się-gratki rodzinki :) na pewno jakos na poczatku bedziecie musieli sie nauczyc wspólnego życia,ale jak trochę zaangażujesz starsze dzieci w opiekę nad maleństwem-podanie pieluszki,kremiku,smoczka-cokolwiek ...to dzieci bedą się czuły potrzebne i nieodepchniete...
pisz kiedy masz chwilę i szczęśliwego porodu życzę!

Katrina- witaj i pisz jak tylko sie dopchasz :))))

ja jutro na 10 do 13 do pracy i .....podpisuję umowę o pracę :))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry