reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Pawimi powiedz mi czy ten płyn do naczyń z octu wody, soli i soku z cytryny ma się zrobić gęsty? Bo ja już gotuję 30 min i dalej jest zupełnie rzadki. Nie zmienił konydtencji :(

reklama
weroniczka - ten plyn masz gotowac okolo 10-15 min i zgestnieje tak lekko tylko, generalnie chodzi o to zeby doszlo do polaczenia skladnikow, taki roztwor przelewasz do najlepiej szklanej butelki i tyle. A ja myje dzis lodowki u gory bo skoro rozmrozone byly kompletnie bo tylko ta na dole mielismy wlaczona to wykorzystam i wyszoruje do porzadku. Dzieciaki calymi dniami na zewnatrz, ale maja fajnie ;-) Nie potrzebne im zadne wczasy i kolonie bo sami sobie czas tak organizuja w dodatku na lonie natury, plaza i jezioro pod nosem czego wiecej do szczescia malym smykom potrzeba.

cześć dziewczyny!
ja z boku wątku, bo czasu jak na lekarstwo mam, ruszyłam z częścią biznesu i cała jestem pochłonięta uruchamianiem reszty :-) od tygodnia moje starszaki są na obozie, a mąż w domu na urlopie, z tej okazji rzucilam sprzatanie i gotowanie, moge pracowac po kilkanascie godzin dziennie :/a jutro my z małą ruszamy na nasze mini wakacje :-) wierze, ze nadejdzie w końcu czas, ze uda mi sie byc z Wami na bieżąco, ech ..
Pawimi - współczuje przeżyć!

Ale i tak zrobiłam z tego płynu papkę do czyszczenia sanitariów i łazienka faktycznie błyskawicznie lśni. Wszystkie brudki szybko się zmyły :) To jeszcze na noc do wc wrzucę kwasek cytrynowy i tę metodę sprawdzę :)

na duzy kamien mozesz wlac gracego octu - odchodzi prawie natychmiast, zaden inny chemiczny srodek nie sciaga tak kamienia ;-) mam taki porcelanowy pojemniczek na szczoteczki do zebow i zawsze tam sie kamien zbiera a jest ciezko dostepny zeby umyc. Co ja sie zawsze nakombinowalam, wlewalam tam cuda, moczylam tydzien i nic az w koncu wlalam czystego octu, wlozylam do mikrofalowki na minute az zawrzalo i co...jak reka odjal, wszysciusienko zeszlo tylko takie "farfocle' plywaly ktore elegancko wyplukalam. Z tym plynem to nie wiem dlaczego tak ci sie stalo, moze w koncu zbyt dlugo gotowalas?

Hej
No i pojechały moje panienki:baffled:.Gardło się ścisnęło jak odjeżdżały ale dziewczynki były dzielne i zadowolone.Nawet ta młodsza choć bałam się że może płakać ale pojechały z uśmiechem.
No to teraz ciekawe jak się odnajdę w nowej sytuacji.Mąż dzis na popołudnie do pracy idzie i dobrze że jade do teściów bo bym pewnie głupawki z tej ciszy w domu dostała.
Hej a jest gdzieś ten przepis na ten płyn do czyszczenia bo kusicie tym że tak łądnie czyści ;-)

Ostatnia edycja:

Hej Babeczki,

przepraszam, ze nie pisze ostatnio, ale znowu dola podlapalam, mialo sie robic lepiej, a tu g... za przeproszeniem.
Zdrowko sie sypie, Marcelina 3 dzien goraczkuje wysoko, bo nie moze jej sie zab przebic, maz dalej bez pracy,ja przegralam przetarg na polroczne sprzatanie biur,
a z mojego pieczenia dla Vincenta tez chyba nic nie wyjdzie..
tyle w skrocie :(

Pozdrawiam i sciskam Was goraco wszystkie.

reklama
Dzień doberek wszystkim!!!!

Mareen - głowa do góry!!! trzymam kciuki, żeby jednak coś z tego było! i żeby ząb się w końcu przebił!!!!!!! Głowa do góry - będzie dobrze.

magda - odpocznij trochę i nie martw się, my jesteśmy tak skonstruowane (niestety), że zawsze sobie coś do zrobienia znajdziemy

Pozdrowienia dla wszystkich - miłego dnia.

Do góry