reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Pawimi-aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl że to nie daleko ciebie, chociaż nie widziałam w TV ale słyszałam że bardzo wielkie są zniszczenia, trzymam kciuki za was i za waszych znajomych, rodziny, oby wszystko było dobrze

reklama
witam się majowo..

Maureen-cudnie,ze wleciałaś kochana...zdrówka dla mamy i dobrej decyzji z operacją...
ściskam Cie mocno-Ty wiesz ..kochana moja!!

Joaś-jak tam po nocce???

Niesia- przyjemnego wypoczynku u rodziców:)) korzystaj ,że dzieci mają opiekę i odpoczywaj ..

Zuz-Inka- &&&&&&&&&&&&&& za 16go za testy!!

Cokies- witaj :)imię wybrane??

ja dziś raczej w krzakach posiedzę-dziś mija 7lat od pierwszego poronienia...cała trauma zaczęła sie 1go maja o 9 a "skończyła" o 16 szpitalem i tam to dopiero sie zaczęlo...wszystko to jest wciąż świeże w moim sercu..mimo czasu...mimo 2 zdrowych dzieci...
ciężko tymbardziej ,ze wkoło wszechobecna radość a nam sie wtedy świat walił...

tak wię ja dziś nie popiszę ,ale myślami jestem z Wami.....

pozostałe lejdis pozdrowienia 4all.....

hej niedzielnie.

mama05 wspołczuje traumy... :* trzymaj sie dzisiaj cieplutko ..... :*

Ja obiad juz przyszykowalam, Miki spi od 9:45 wiec teraz odpoczynek zasluzony :-)
Mąż si po nocce ehhhh... na dworze zimno, deszcz pada.... pieknie maj sie rozpoczaol :dry:

Hej dziewczyny!!! Podczytuję cały czas na pisanie jednak czasu za mało!!!

Witam nową mamę!!!

Mama Ciebie tulę bardzo mocno, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co się czuje w takiej sytuacji... Myślami z Tobą...

Maureen zdrówka dla Mamy!!! Silną kobitką jesteś dasz radę mimo dołków:tak: Trzymam &&&& żeby wszystko było ok!!

Zuz-Inka ja też trzymam kciuki za testy synka!!! Ja doskonale wiem jak trudno odstawić leki na chociaż parę dni (mieliśmy z Kasią ten sam problem przed testami jak miała jakies 4 lata)!!! U nas co prawda teraz Kasia bardzo rzdko ma duszności ale Michał coraz częściej... Boję się że z Hanią bedzie ten sam problem!

Joaś zdrówka dla córci!!! Oby jej szybko przeszło

Pawimi pisz pisz zamiast bawić się w trolla:-D:-D a tak poważnie to dobrze że u was ok, te wieści o tornadach przerażają

My wczoraj spędziliśmy bardzo aktywnie czas. Najpierw była moja siostra z dzieciakami się pożegnać (dzisiaj wracali do Niemiec) potem kiedy Micha;l spał malowaliśmy wraz z Kasią nową piaskownicę. Kupiliśmy dzieciakom nową, drewnianą, taką która ma pokrywe, z której da się zrobić dwie ławeczki. Kasia była zachwycona malowaniem!!1. Teraz deski wyschnięte juz wieć chyba dziś jeszce jesli nnie będzie padać to poskrcamy tą piaskownicę i nasypiemy swieżego piachu. Byliśmy tez dzisiaj na wycieczce w lesie i nad jeziorkiem. Piekne zdjęcia porobiliśmy. Teraz czekamy na brata mojego męża i jego żonę. Bedziemy grillować. Chyba dzis pozwolę sobie na jedno piwko:-) Mam nadzieję że Hania nie będzie protestować:-D:-D
W ogóle to tak się cieszę że Hania jest taka spokojniutka. Śpi w nocy 10-11 godzin bez pobudki, nie miała ani jednej kolki, ciagle się śmieje - po prostu rewelacja... Od paru dni zaczęłam ją troszkę dokarmiać, bo okazało sie ze 2 tygodnie nie przybrała ani grama:-( W ciągu dnia jeden raz po karmieniu piersią dostaje jeszcze butlę - ale nie wypija więcej niż 60ml.
Dobra nie bede wam nudzić w majowy weekend:-D

Zyczę wszytskim przyjemego niedzielnego popoludnia!!!! Buziaki dla was :**

Hej dziewczynki:)
Również chciałabym sie przyłączyć:).
Jestem mamą Krzysia,który w lipcu skończy 10 lat,Jasia który róznież w lipcu ma urodzinki,czwarte:) i dwumiesięcznej Zuzanki:-).
Mam 31 lat,mieszkam w Białymstoku.

Co prawda weekend majowy słabiutki,pogoda mizerna ale i tak życzę wszystkim słoneczka i udanych resztek wypoczynku.
Buziaki

czesc dziewczyny
ostatecznie przeprowadzilismy sie dopiero12 kwietnia i do dzis jest mase roboty,maz w wolnych chwilach konczy rzyklejac listwy przypodlogowe,kupilismy jedna duza szafe ale wiekszosc rzeczy mamy jeszcze w kartonach...
ze szkoly wracam 17.15 i zanimzrobie obiad to moge juz isc spac,przez cala ta sytuacje siadla mi psychika i mam depresje,moze tez zwiazana z niedawnym porodem

no to sie wyzalilam,nie wiem kiedy sie znowo odezwe ale pozdrawiam was wszystkie

Patrys skonczyl 3 miesiace,jest radosny i kochany,ale skaza białkowa nie daje mu żyć, odpaża mu się skóra na szyjce,pod paszkami i pod kolanami,a reszta ciałka pokryta jest chropowatymi krostkami,na główce podrapał się do krwi i ulewa niesamowicie dużo.Muszę się skontaktować z lekarka bo juz nie daje sobie z tym wszystkim rady,dzieci domagaja sie uwagi ode mnie a ja jestem jakby na innej planecie,za duzo mam na glowie i z niczym sobie nie radze

wazylam go 2 tygodnie temu, mial 6,3kg

ewunia- fajnie spędzony czas i że Hania taka radosna i spokojna

mama-tulę mocno...............

ewusia-witamy cię, jak sobie radzisz z trójką, choć widzę że różnica wiekowa jest duża u twoich dzieci

bedi- trzymaj się jakoś niedługo będzie koniec tych robót i będziecie się delektować nowym domem
a z Patrysiem zgłoś się do lekarza, jeśli mogę podpowiedzieć to w aptekach są dostępne mleka Enfamil na ulewanie

a ja dzis mam zamiar troszkę odpocząć po weekendzie, wczoraj byliśmy u znajomych na działce, było fajnie i dzieciaki wybiegane a teraz słodko śpią hehehe

właśnie zaczęłam 26 tydzień i od kilku dni nie czuje typowe puk puk tylko juz czuję jak się wierci, przekręca, jak się zbliża do mojej ręki, delektuję się tym bardzo choć mój maluszek taki spokojny....
ciągle też słyszę że ciąża mi służy więc od razu odpowiadam że jeszcze będzie Hania:-)

no nic i tak musze się podnieść -pranie, posilki, obiad, porządek, do banku i do sklepu yyhhh.. a przecież chciałam odpocząć:angry::angry:

Witajcie!
Dzięki za troskę. Karolci ciut lepiej. Jedziemy na inhalacjach, ale światło w tunelu jest i to najważniejsze.
Bedi - ulewanie też może byc od alergii, Patryczek waży ładnie :-). Rozumiem szaleństwo poprzeprowadzkowe.
U nas przedkomunijne. Właśnie posłałam dzieci do szkół i przedszkola. Zaraz M wraca i mamy pół dnia tylko dla siebie - a to oznacza ze ruszymy na zakupy :-)
Mamo - nie żyj wspomnieniami, proszę. To blokuje. Ja odchorowałam swoje a potem zaszłam w ciąże z Marcinkiem, przestałam płakać nad utrata chociaż dzień planowanego terminu to był trudny czas, nie powiem. I wspomnienia są żywe, bardzo. Staram sie nie pamietać, zę to był 21 sierpnia. Tego dnia często zapominam w ferworze codziennej "walki".
Witam wszystkie nowe mamy.

Ostatnia edycja:
witam sie i ja:)

Tomi w pracy ,ja z dziec mi sama-dom posprzątany,pranie rozwieszone..niemrawo wychodzi słonko,może nie bedzie tak zle z ta pogodą..
na noc wkładam do domu tarasowe kwiaty bo tempka spada do 2,1 stpo.a na dniach mają być przymrozki w nocy....szlag!

Hej dziewczynki:)
Również chciałabym sie przyłączyć:).
Jestem mamą Krzysia,który w lipcu skończy 10 lat,Jasia który róznież w lipcu ma urodzinki,czwarte:) i dwumiesięcznej Zuzanki:-).
Mam 31 lat,mieszkam w Białymstoku.

Co prawda weekend majowy słabiutki,pogoda mizerna ale i tak życzę wszystkim słoneczka i udanych resztek wypoczynku.
Buziaki

Ewusia- witaj kolejna po3na mamo-gratuluje trójeczki:))

Joaś-staram sie zapomnieć ,ale.......
przyjemych zakupów z mężem:))

Ewunia- dzięki za wsparcie..fajnie czas spedziliscie-ukochac dzieciaczki:)

Cokies-&&&&&&&&&& za Hanię :))jak zapytasz Zuzy jak bedzie miała na imie dzidzi to mówi Hania:))

Bedi- dobrze,ze sie odezwałaś..
fajnie,ze juz po przeprowadzce...teraz rozpakowanie i bedzie si:)

Weroniczka-gdzie sie podziewasz??????????

przyjemnego dnia!

reklama
Hej kochane,

widze, ze sezon grillowania rozpoczety ;-) My musimy sie zaopatrzyc w nowego grilla, bo stary odmowil posluszenstwa. Poki co zakupilismy rowniez piaskownice dla maluchow, reszta ogrodowych inwestycji musi poczekac na przyrost wagi portfela :-D

Mama05,

wiem kochana moja :tak:
Co do Twoich przezyc - ja mam podobnie, tez poronilam w maju i czasem mi sie wydaje, ze tego nie da sie zapomniec, ale moze sie myle.. Sciskam najmocniej jak umiem..

cokies,

gratuluje ruchow maluszka w brzuszku, glaskam go wirtualnie, to takie wspaniale :tak:
Wiecej odpoczynku zycze, zdecydowanie :tak:

bedismall,

super, ze juz po przeprowadzce, najgorsze sa oczywiscie wykonczeniowki, my do dzisiaj jeszcze w proszku jestesmy, a przeprowadzalismy sie pod koniec grudnia :zawstydzona/y:
Pewnie, ze skontaktuj sie z lekarka, na pewno razem cos zaradzicie, buziaki wielkie dla Ciebie, jestes dzielna i wielka, a pamietaj ze zawsze jeszcze masz nas i mozesz sie wyzalac ile tylko chcesz :tak:

Ewusia31,

witamy na pokladzie :tak:

ewuniaf,

super, ze Hanusia taka grzeczna dziewczynka, mamusiny skarbek ;-)
Jak mozesz i chcesz, to pochwal sie zdjeciami z wycieczki :tak:

Joas,

trzymam i ja kciuki za Karolcie :tak: teraz przed Komunia huk roboty, wiadomo, ale postaraj sie nasza dzielna Mamusko odpoczac troszke ;-) Jak tam Twoja pani do pomocy sie spisuje ?

Pawimi,

Ty moj trollu :-D:-D:-D

P.S. O tym pewnie juz slyszalyscie, ale wklejam

'Użył ludzkich tarcz, nie chciał się poddać' - przebieg akcji zabicia Osamy bin Ladena

Musze uciekac, bo male urwisy rozrabiaja nieziemsko. Buziaki dla Was wszystkich.

Do góry