reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

U lekarza

My po wizycie, z Dominikiem wszystko w porządku waży 1350g, wody w normie. Narazie leży poprzecznie.
Mam rozwarcie na opuszek palca jak to lekarz stwierdził ale szyjka długa więc mam się nie przejmować :)

sylwia mój WOjtuś w 29t1d ważył 1360g więc podobnych mężczyzn nosimy pod serduszkiem

a dużo tego śluzu??? 3 mam kciuki, by jednak to nie było to narazie. Może wzmożona ilość wydzieliny??Ja mam jej sporo od 2 tygodni

Śluzu jest normalna ilość ale co jakiś czas na majtkach i papierze pojawia się taki ,,glut'', troszeczkę zielonkawy. Normalnie jakbym nos wydmuchała. Sorry za takie obrazowe przedstawienie ale inaczej nie umiem opisać :zawstydzona/y:

reklama
Marta nie zależnie czy masz skierowanie i kto prowadzi ciąże, masz prawo jechać na IP i powiedzieć co Cię martwi i prosić o ktg. w Twoim tygodniu jak powiesz, że brzuch boli i ten śluz to pewnie i tak zrobią bez pytania:))

Sylwia super, że wizyta udana i z syneczkiem wszystko dobrze:))

dzięki dziewczyny ale nie sądze by IP była konieczna. Dzisiaj gluta już nie było wcale, brzuch ciągnie w dół ale skurczy nie zauważyłam. Więc pewnie panikuję trochę ;-) Brat mnie jutro zawiezie do lekarza więc teraz staram się nie myśleć za wiele. Oczywiście gdyby się coś działo w nocy to od razu jedziemy na IP.

marta mam nadzieję że to jeszcze nie czop. Mi takie "gule" czasem się też pojawiają na bieliźnie od ok miesiaca, lekarz sprawdzał i jest ok choć też myślałam że to może czop. Ja mam tak że czasem śluz mam wodnisty a czasem taki lepki.

Ja też mam nadzieję, że to nie czop ;-) dzisiaj jestem jakaś spokojniejsza już i wierzę, że wszystko ok. Dzisiaj śniło mi się, że przymierzałam suknię ślubną i oczywiście rano zajrzałam do sennika (niby w to nie wierzę, ale takie wymowne sny sprawdzam). Sen oznacza przygotowywanie się do nowej roli- więc nic czego bym nie wiedziała :-)

Powróciłam- na szczęście śluz to był zwykły śluz, nic niepokojącego. Ale szyjka nadal się skraca i jest miękka więc mam leżeć, leżeć a w przerwach leżeć. Okazało się że mam małą nadżerkę więc po ciąży będzie trzeba się nią zająć. Do końca 36tc mam robić z siebie księżniczkę i się byczyć. A potem to już maluszek będzie donoszony i płucka wykształcone więc w każdej chwili będzie można spodziewać się rozwiązania.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry