reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

U lekarza

super nadika :-) ja mam wizyte dopiero 25 stycznia ale to musialam pytac kiedy mam przyjsc bo lekarka chyba nastawia sie na moj wczesniejszy porod bo spytala czy wiem kedy porod sie zaczyna i kiedy jechac do szpitala;-) a wczesniejszej wizyty nie ma potrzeby kazdy lekarz widac inny moj lekarz w wawie ustawial mi na koniec wizyty co tydz raz wizyta raz usg;-)

reklama
Melduje się po wizycie. Mały waży 2900g czyli wiecej od mojego pierwszego synka jak się rodził w 37t +3 miał 2770g. Rozwarcie na 2cm. Gin kazał mi w sobotę przyjechać do szpitala rodzić, no chyba że urodzę wcześniej. Tylko przeraża mnie fakt że miałabym rodzić w Poznaniu bo mój gin jest z Poznania i dyżuruje na Polnej a ja mam do Poznania 110km. Cały czas nastawiałam się że bede rodzić w Ostrowie. W każdym razie jeśli cos się zacznie dziać wcześniej to pojadę do Ostrowa a jak nie to w sobotę do Poznania i wtedy już napewno urodzę.

a masz mieć cc że już ci termin wyznaczył? czy będą wywoływać poród?

wy tu o ostatnich wizytach, a u mnie jakoś końca nie widać :eek: chciałabym żeby ta za tydzień była ostatnia, ale podobno ostatni miesiąc wizyty są co tydzień, a że chyba nagle mojemu dziecku na ten świat się przestało spieszyć to może mnie jeszcze z 4 czekają :eek: oby nie...

Nadika walczy o srebrny medal:-D

na_cik super że wszystko ok:)
Gosia Ja ostatnią wizytę mam za tydzień w środę, i od tej wizyty pozostanie trzy tygodnie do porodu. :szok: Więc mój gin chyba nie stosuje zasady "pod koniec ciąży wizyta co tydzień".:eek:

Kaja czyli wg Twojej gin w ciągu najbliższego tygodnia powinnaś urodzić. Ciekawe czy jej teoria się sprawdzi:-)

Cześć dziewczyny,
Ja właśnie wróciłam od lekarza, nie robił USG przez brzuszek więć nie wiem jaka waga malutkiej, za to okazało się, że szyjka się skróciła, mam odpoczywać i więcej leżeć... na szczęście jest zamknięta, ale mam się oszczędzać.
W przyszłym tygodniu pierwsze KTG mam nadzieję, że wszystko ok będzie. Zaczynam się stresować.

reklama
Ja też melduję się po wczorajszej wizycie. Zła jak nie powiem co :angry:
Miałam mieć wyciągany krążek, ale ze względu, że byłam w szpitalu i w zeszłym tygodniu wizyta mi przepadła, wczoraj lekarka pobrała wymaz na gbs. No i co z krążkiem zadecyduje w przyszłym tygodniu. Jeśli gbs wyjdzie ujemny, a mały wagowo do ok. 4 kg to wyciągnie mi krążek i mogę rodzić. Jednak jeśli mały będzie miał od 4200g w górę to cesarka :no: i wtedy z krążkiem się pożegnam już w szpitalu, bezpośrednio przed operacją :-(

Z dobrych wiadomości... wszystko przygotowane do porodu. Szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na spory palec.

Do góry