Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Gratuluje udanych wizyt. gnidka ja chyba bym nie wytrzymała gdybym miała robione tylko jedno USG. Mój lekarz robi mi co 4 tyg.
Teraz mam wizytę 17 września i tutaj nie bedzie USG bo mam się zgłosic ze względu na skracającą sie szyjkę i tylko mnie zbada. Boję się panicznie, ale mam nadzieje że bedzie dobrze.
Kasiulec w drugim trymestrze można dać znieczulenie. Ja rwałam ósemkę w 13 tygodniu i dostałam. Wprawdzie słabe ale skoro rwanie zęba mądrości wytrzymałam to Ty też dasz radę. Trzymam kciuki &&&&
dziękuję dziewczyny kasiulec a czemu miałabyś nie dostać znieczulenia? ja byłam u dentysty w 13 i 14 tygodniu i dostałam normalne znieczulenie jak zawsze. Pytała sie czy to tak można i czy nie szkodzi ciąży- pani dr twierdziła że znieczulenie nie ma nic do ciąży bo to się nie wchłania do organizmu.
aniołeczku z tego co wiem to nie powinnaś dostać normalnego znieczulenia tylko takie bez noradrenaliny. Chyba że u Twojej stomatolog takie jest normą bo dentyści wolą z noradrenaliną, pacjenci w sumie też zwłaszcza do ekstrakcji.