reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Hej dziewczynki,

wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g :) wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora :)
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.

Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!! :)

miluszka super, że dzidzia zdrowa i taka duża ! ;]

emih dziękuję, mam nadzieję, że nie wysadzi mi serducha bo jak na początki brania tego leku jest naprawde ciezko...

reklama
Hej dziewczynki,

wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g :) wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora :)
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.

Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!! :)

Super. Duza dziewczynka juz, waga tez niczego sobie. Racja na ulozenie własciwe ma jeszcze czas.

Odebrałam wczoraj wyniki
Glukoza na czczo 76 a zakres 74-110 a po dwóch godzinach 125 a zakres 74-110. Jutro mam wizyte.

Cześć Dziewczyny :-D
Wczoraj byłam na Wizycie ;-) mogę skakać z radości wręcz bo wszystko jest jak najlepiej, zero rozwarcia, szyjka zamknięta :-) tętno Zuzi równe i coraz bardziej slyszalne:-) wyniki też mam super... przytyłam od 2 kwietnia - 2 kg. Tak się cieszę że te kilogramy to tylko 'Zuziowe' ;-) łącznie mam na plusie tylko 4 kg. Sądzę że przybędzie mi jeszcze z 5 do porodu :-) moja maleńka Usg bedzie miała robione na kolejnej wizycie- 25 maja :-) lekarz mówi ze powinna ważyć kolo 2 kg- no to zobaczymy. Teraz napewno wazy juz ponad kilo. Przybylo mi ciężaru w brzusiu i maluch urósł sporo. Pozycje swoje zmienia non stop :-) nawet się mamusi chwali kręgosłupem tak go wypina :-p hi hi. No to oby do następnej bardzo ważnej i istotnej wizyty!! Oby tylko Zuzia się Wojtusiem nie okazała:-) bo przeleżakuje pierwsze 3 miesiące na RÓŻOWO :-D Hehe.

Cześć dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt. Super że od rana same dobre wiadomości.
Dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
A mamą tylko pozazdrościć 4kg do przodu, 7 kg.....

Gratuluję Wam dziewczyny udanych wizyt. Patipaula, no po takich wieściach u ginekologa to aż chce się żyć.
Dziewczyny - jak Wy mało przytyłyście, u mnie niestety wszystko idzie w biodra i cellulit. Ale widocznie taka moja uroda ;-)
Miluszka - dzidzia już duża. Jest co nosić pod serduchem :happy:
Butterfly- kochana, gdzie te Twoje kilogramy ?:-) Widzisz teraz możesz mieć tyle zachcianek, ile tylko podołasz zjeść. Jesteś usprawiedliwiona :-D

patipaula to super wieści szczypioreczku;-)

ewelad mój zawsze namacalnie szyję sprawdza:-pusg też zawsze robi ale po ręcznym tylko mówi co i jak. Ja też spanikowałam jak mi napomknął i jak dzwoniłam odnośnie wyników zapytałam raz jeszcze to powiedział że spokojnie, że gdyby była potrzeba załozyłby krążek od razu ale nie ma a ja jestem pod kontrolą i zobaczymy za 2 tyg, jak z ta szyjką, żeby nie panikowac ale faktycznie leżeć.No i dzwonić dgyby skórczy było więcej albo bóle z krzyża.I powiedział że szyjka zamknięta i to jest ważne.

miluszka ale Pola już duża:tak:

butterfly to gratki samych dobrych wieści;-)

jedyneczka no to pokrzepiła mnie trochę Twoja wiadomość- ja skurczy nie mam, a czy zamkniąta szyjka to nie wiem, nie spytałam-następnym razem tak zrobię, a póki co-nie panikuję:-)

reklama
Miluszka - no to Ty też masz już też co niosić!! A kilogramy to sama widzisz skąd się biorą!!
Butterfly - Tobie też gratki za udaną wizytę!
Ewelad - a Ty się nie przejmuj bo napewno wszytko ok!!

Rosna te nasze maluszki oby do końca zostało wszytko ok!! Kurcze zobaczycie jak ten czas minie i się zaczniemy rozdwajać!!

Do góry