reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

właśnie wróciłam z usg. Płeć nadal nie znana - lekarz mówi, że w tym wieku często są pomyłki, więc on od razu mówi, że nie będzie wiadomo.
Za to maluch w końcu urósł - całe 84mm :-) a tak się wiercił, że prawie 40 minut trwało badanie :)

reklama
tweenie najważniejsze , że wszystko z dzidzią ok i rośnie :-) a płeć jeszcze zdążysz poznać, mam koleżankę która prawie cała ciąże wiedziała z badań usg, że będzie dziewczynka a w 8 miesiącu dowiedziała się, że to chłopak, więc na 100 % będziemy wiedziały przy narodzinach :-D:-D

akurat to mniej istotne, czy dziewczynka, czy chłopczyk.
Ważne, że jest i to zdrowe. Napędziło nam ładnego stracha, ale teraz w końcu wychodzimy chyba na prostą :-)

kamień z serca mi spadł po tym badaniu :)
ale lekarz mi tak brzuch powygniatał, że nadal boli :/ M chciał się już na niego z pięściami rzucać, że robi krzywdę mnie i dziecku :)

Mnie też zawsze po wizycie boli ale chyba on tak musi posprawdzac czy wszystko jest ok, ja ponadto za kazdym razem mam tez badanie ginekologiczne na fotelu wiec ja to już wogóle jestem powymacana i powygniatana :wściekła/y:

Mnie też zawsze po wizycie boli ale chyba on tak musi posprawdzac czy wszystko jest ok, ja ponadto za kazdym razem mam tez badanie ginekologiczne na fotelu wiec ja to już wogóle jestem powymacana i powygniatana :wściekła/y:
Ja mam to samo, ale widocznie tak ma byc.

Najwazniejsze ze dzidzius zdrowy i rosnie:-):-):-)

Ja mam też wizyte kontrolną za sobą.Wczoraj byłam,miałam nadzieję na usg a tu nic....pani doktor mnie zbadała i stwierdziła twardniejący brzuszek:-(Oczywiście musze brać teraz Duphaston,czy któraś to brała?Ach i mam jeszcze pytanko,czy którejś zdażyło się malutkie plamienie po badaniu???bo mnie to strasznie przestraszyło.Troszkę wczoraj i dzisiaj a na chwilę obecną nic się nie dzieje.Nic mnie nie bolało,oprócz twardego brzusia ale to z nerwów chyba.Ruchy dziecka czuję wyraznie,wiec chyba nic mu się nie dzieje.

reklama
Ja brałam duphaston do 15 tc, to progesteron podtrzymujący ciąże, mało nie kosztuje ale jest naprawdę dobrym lekiem, jesli chodzi o plamienie to ja osobiście nie miałam ale jeśli czujesz ruchy Maleństwa to pewnie wszystko jest w porządku i to po prostu były niegroźne plamienia po badaniu więc nie martw się :-)

Do góry