reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

to nieźle Cię zestresował, równocześnie mówiąc o nie stresowaniu się .. heh.. Emih kochana, musisz się oszczędzać.. wiem, że to niełatwe, no ale jakoś to trzeba zorganizować:baffled:... ja jestem jednak dobrej myśli, że no spa pomoże, i Ty też musisz w to wierzyć:tak:

reklama
emih to nie ciekawie ...ale mam nadzieję, ze Ci ta nospa pomoże! oszczędzaj się kochana, bo teraz już bliżej niż dalej, więc warto ;-) jeszcze troszkę i będzie bezpieczniej,ale pare tygodni jeszcze Elenka musi posiedzieć w brzuszku!

ja już też po wizycie. Ogólnie ok. Szyjka długa, zamknięta ble ble ble. Widziałam malutką na USG, bo ginka chciała sobie podpatrzyć jak mała się rozwija. Wyliczyła mi termin porodu na 9 lipca. Zmienił mi się wiek ciąży wg USG na 28 tydzień. Później coś tam mierzyła i większość pomiarów wskazywało 29 tc a jeden (nie wiem czego) zaledwie 27 z kawałkiem. Babeczka nic nie powiedziała. A ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że może coś tam wolniej rośnie. I już mam jazdy...
Za 2 tyg. mam zrobić to USG po 30 tyg. ciąży a za 3 idę do niej na wizytę.
Umówiłam się z nią na zwiedzanie szpitala. Mam podejść z tymi wynikami z USG, bo ją ciekawość zżera. A mnie strach :-(

myszka no przestań, czym Ty się kochana martwisz? wszystko ok z Malutką, więc tylko się cieszyć:tak: a co do tyg ciąży, to sama wiesz, że wg OM i USG może wyjść różny i co więcej-zmienić się jeszcze parę razy, więc proszę sobie tu nic nie wkręcać i się nie dołować:-)

mysza mi gin powiedział, ze odchylenia na usg, moga być 2 tyg.w jedną i drugą stronę, więc na Twoim miejscu, bym się nie stresowała! zresztą mi ostatnio też wyszło tak, ze np coś tam wskazywało na 26t1dz a coś innego, chyba głowa, na 28t3dz! też się bałam ale gin powiedział, że mam nie panikować, ze jest ok! więc głowa do góry:-)

emih wiem ze łatwo sie mówi ale STARAJ się chociaż więcej odpoczywać i mniej stresować dla dobra dzidziusia, jeszcze troszke,zlecą te 2-3 miesiace,damy rade :))

mysza nie denerwuj się, ja mam tak samo,już po przedostatnim badaniu zauważyałm ze kość udowa jakaś krótka, i na ostatanim badaniu znów to samo, tzn badanie było w 28 tyg,a nożki były na 27 tydz a główka na 29 tydz, ale pytam gina i on mi powiedział że może być różnica do 2 tyg9 tak jak atabe tez pisze),bo jeszcze się kształtują nasze dzieci, wstawiał te pomiary na wykres i dzidzia mieściła sie w normie, więc sie nie martw

dzięki dziewczynki ;-)
Już ochłonęłam. Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że mała uczy się oddychać i rośnie. Brzuszek był na 29t5d :happy: Fajny widok, jak tak niezdarnie łapie powietrze :happy:

Mysza1984 Kochana dobrze ze juz ochłonełaś, z malutka napewno wszystko jest dobrze i dobrze sie rozwija. Tak jak dziewczyny pisza przeciez moga być róznice + - 2 tygodnie. Więc głowa do góry:-)

EMIH - kochana staraj się nie forsować i odpoczywać bo teraz to dość ważne w Twoim stanie. Wiem że się dobrze mówi w natloku obowiązków i małej córci!! Ale zwolnij troszkę tempo proszę!!

Mysza a Ty to nie panikuj, zawsze na USG są rozbieżności z niunią wszytko dobrze wiec niczym się nie martw i nie stresuj niepotrzebnie!!

reklama
emih ja tylko podpisze sie pod tym co juz tutaj dziewczyny nastukaly.noga z gazu i wiecej odpoczynku,wiem ze w twojej obecnej sytuacji nie jest to latwe ale prosze uwazaj na siebie i niunke.

mysza nie nakrecaj sie niepotrzebnie,z mala z pewnoscia wsio dobrze

Do góry