reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

louisie dziewczyny mają racje Stasiek drobny po mamusi! nie martw się tak, już nie dużo zostało, to te parę tygodni warto się przemęczyć, choć tak jak piszesz prawie każdej z nas coś dolega :eek: no ale co możemy zrobić, jak mus to mus :eek: życzę Ci byś wytrwała i się tak nie zamartwiała, bo Stasiek wszystko odczuwa;-)

reklama
lousie a jakie ćwiczenie oddechowe robiłaś na SR? bo tylko nauka parcia wpływa na szyjkę, dlatego u nas można jej się uczyć dopiero po 38 tyg.. poza tym nie można np skakać na piłce itd bo to wpływa na skracanie szyjki.. a wagą Stasia się nie martw, tak, jak madzik pisze- drobniutki po tobie, ot co;-)ja to bym chciała , żeby mój ciut mniej ważył, co by się łatwiej rodziło:-D

louise te kilka tygodni wytrzymasz,zrobisz to dla Staska.Chlopina pewno drobniutka po mamusi a skoro lekarz stwierdzil ze jest dobrze,to tak tez musi byc,wiec glowa do gory.Nie zamartwiaj sie na zapas,nie stresuj Staska.Tak na pocieszenie-kazdej z nas cos tam dolega.

Witajcie
Ja również jestem po ostatnim usg.Cyprian ułożony główką w dół i ogólnie wszystko w porządku.Waży ok 2 kg.
Martwią mnie tylko te częstsze stawiania się brzucha ale lekarz kazał brac oprócz nospy 3x2 tabletki magnezu-a ja cały czas brałam tylko jedną dziennie.
W środe 2.06 idę na wizytę także dowiem się co z moją skróconą szyjką czy jest takiej samej długości jak 3 tygodnie temu czy się skraca dalej.
Życzę wszystkim forumowiczkom udanego weekendu-nie przemęczajcie się.

ewa to też drobniutki Twój synek:tak: mój w 32 tyg ważył 2 kg, gin mówiła, że to średnia waga, nie za duża, nie za mała;-)

Moja mala w 31tyg i 4 dniu ważyła 2kg i tez lekarz mówił,że to srednia waga.Teraz idę w w srodę na wizytę-ciekawe ile teraz będzie ważyła :))

madzik to wagowo prawie takie same nasze dzieciaczki:tak: mam nadzieję, że nie urodzą się za duże;-)

Ja też już po wizycie. Córcia waży 2026g i rozwija się prawidłowo. Stópka ma 6 cm mi się jakoś wydaje duża i się śmiałam że będzie wielką stopą :-D Mam nadzieje że ona tylko nie urośnie tak jak jej tata bo on urodził się 4600 :szok:. Jak ja to przeżyję bez znieczulenia to nie wiem :confused:

mój mały waży ok. 2 kg na początku 35 tygodnia, no i nie jest pudzianem, jak to lekarz stwierdził. ale to wszystko. kazał się nie martwić, bo jedyny problem to taki, że zamiast raz - będę go musiała karmić 3 razy w nocy :-) rozmawiałam później z koleżanką lekarką, powiedziała mi to samo - mniejsza waga to tylko łatwiejszy poród i szczuplejsze dziecko, bez żadnych konsekwencji dla dziecka. z drugiejs trony musimy pamiętać, że te wszystkie pomiary są szacunkowe i mogą się mylić - moja kumpela miała urodzić 3,5 kg dziecko, urodziła 4,5.... w trakcie położna i lekarz mocno się dziwili, jakie wielkie dziecko, a ona miała wrażenie, że rodzi krówkę a nie dziecko :-) męczyła się strasznie, a jest drobna (ona ma jakieś 150 a jej mąż prawie 2 metry i młody po nim taki duży) - gdyby pomiary przed porodem były właściwe zrobiliiby jej od razu cesarkę

reklama
Do góry