reklama

Usg-male dziecko

Po pierwsze różnica nie jest duża. Wiadomo, że aparat USG wylicza czas trwania ciąży wg średniej więc płód mały będzie oznaczony wg aparatu jako młodszy a płód duży jako starszy.
Po drugie dzieci rosną skokowo więc może teraz Twoje dziecko jest tuż przed takim skokiem i już za dwa dni będzie mieć znacznie więcej...

a po trzecie pomiary z USG są całkowicie orientacyjne. Ja jednego dnia wieczorem miałam wagę córki 2400 a drugiego dnia rano na innym sprzęcie 2700

reklama
Jeśli mieści się w normie to jest dobrze. Mi pani doktor mówi, ze to lepiej bo łatwiej urodzić i mniej komplikacji. Ja tez mam małe dzieci. Już wiem ze obecne bedzie mieć ok 2700 g przy porodzie. Taka ich uroda.

Jeśli chodzi o wymiary męża to nie pamiętam,ale ja i moje rodzeństwo rodzilismy się mali.ja miałam najwieksza wagę 2800,a mój brat został wagowo zaliczony do wcześniaków(lekarz tłumaczył mamie ze taka jej urodą ze rodzi małe dzieci)moje dzieci rodziły się:3kg 50cm,3450 50cm i 3kg 50cm

U mnie absurd jest jeszcze taki ze jestem w 36 tyg, wazę 51 kg i każą mi trzymać dietę. I z czego dziecko ma rosnąć? Oczywiście nie stosuje tej diety bo byśmy obie z głodu padły.

Przecież dieta nie oznacza, że nie należy jeść. Dieta nie oznacza głodówki a w przypadku ciąży chodzi tylko i wyłącznie o dietę eliminacyjną czyli nie jedzenie tylko tych produktów które szkodzą (np w przypadku cukrzycy). Można natomiast za pomocą innych produktów spokojnie wypełnić normę żywieniową te 3 tys kcal dziennie i nie będzie nic ani Tobie ani dziecku...Przecież lekarzowi nie chodzi o to by Cię odchudzać tylko byś nie jadła tego co nie jest wskazane w Twoim stanie...

Wiem, ale akurat ta dietetyczka jakaś dziwna, np mówiła, ze na śniadanie mogę jeść tylko bagietkę z masłem lub biała szynka, itp Gdybym stosowała ta dietę to bym schudła kilka kilo. Ogólnie sprawdzałam cukry i jem normalnie. Nie lubię słodkiego ani tłustego. Jem dożo owoców i warzyw. Nie jem białka krowiego wiec kupuje produkty sojowe. Np musli z mlekiem sojowym. Czasem jem na sile, bo dla dziecka.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry