reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

Wiecie co to zdjęcie wisi gdzie sie tylko dało w mieszkaniu ::) a moja mama,siostra, mój K. maja je na wyświetlaczu - świr ogólny ;D
i tu masz racje aga31 aż trudno uwierzyc że takie cudeńka wiercą się w naszych brzuchach ::) ;) ;D

reklama
Ja własnie wróciłam z darmowego usg 4D no dzidzia wazy 1250 na 100 dziewczynka ale twarzą była zwrócona do łozyska i nie dało sie za bardzo zobaczyc w całosci twarzy tylko z profila ale nosek ma mój taki mały kartofelek ;D wierciła sie do tego raczkami po twarzy jezdziła ale jest piękniusia..a atak wogle udało mi byc 3 w kolejce dzięki tesciowej ,ktora warowała tam od 8 ja byłam po 9 cała akcja zaczeła sie od 10 i wtedy sie naleciało chyba ze 100 cięzarnych kolejka kilometrowa takze miałam nosa zeby przyjsc wczesniej i warowac..widziałam nawet silunie ale nie podchodziłam do niej bo była juz moja kolej na usg..ciekawe, ktora była w kolejce? a tak wogle to strasznie jesr drobna z niej babinka tylko brzuch jej urosł nie to co ja kawał baby hehe wogle mierzyli cisnienie. cukier( ja mam ok) były porady itd ale ja wrociłam do domku bo uczyc sie cos musze bo dalej jestem ciemna a obrona za 3 dni :( no to pozdrawiam

JAAGA, super Ci się udało z tym USG :D Gratuluję pięknej dziewuszki :) I ile już waży!
Ciekawe, ile moja przybrała, dowiem się we wtorek dopiero...

Super Jaaga, ze udalo Ci sie zrobic to USG i fajnie, ze tesciowa taka dobra i zajela kolejke! :)
GRATULUJE slicznej, zdrowej, duzej corenki!

Ja znowu poszlabym na USG :) a ginek. zrobi mi pewnie ok. 33 tyg. Najwyzej pojde sama prywatnie :)

JAAGA pisze:
Ja własnie wróciłam z  darmowego usg 4D no dzidzia wazy 1250 na 100 dziewczynka ale twarzą była zwrócona do łozyska i nie dało sie za bardzo zobaczyc w całosci twarzy tylko z profila ale nosek ma mój taki mały kartofelek ;D wierciła sie do tego raczkami po twarzy jezdziła ale jest piękniusia..a atak wogle udało mi  byc 3 w kolejce dzięki tesciowej ,ktora warowała tam od 8 ja byłam po 9 cała akcja zaczeła sie od 10 i wtedy sie naleciało chyba ze 100 cięzarnych kolejka kilometrowa takze miałam nosa zeby przyjsc wczesniej i warowac..widziałam nawet silunie ale nie podchodziłam do niej bo była juz moja kolej na usg..ciekawe, ktora była w kolejce? a tak wogle to strasznie jesr drobna z niej babinka tylko brzuch jej urosł nie to co ja kawał baby hehe wogle mierzyli cisnienie. cukier( ja mam ok) były porady itd ale ja wrociłam do domku bo uczyc sie cos musze bo dalej jestem ciemna a obrona za 3 dni :( no to pozdrawiam

Jaga ! super że ci się udało...ja też byłam :-[ ale niestety mnie się nie udało..byłam około 16,30 i do 20,00 wszystko było zajęte na liście a oprócz tego lista rezerwowa...Jutro idę...ale ja tez poszłabym na 8,00 i co??? przecież do Plazy wpuszczają o 10,00 chyba prawda..więc co zrobiła twoja teściowa będąc tam o 8,00 rano, a później ty o 9,00. Odpisz mi bo jutro jadę!!sama niestety bo mąż msi zostać z dzieciakami nie tylko moim ale i siostry bo siostra odsypia Wesele...no i chciałąbym wiedzieć co robić jak ja będe o 9,00 przed Plazą....jakaś lista jak za czasów komuny???odpisz pilnie... :(

Frutisku wiem ,ze jest od 10 ale moja tesciowa jest upierdliwa i napadła na jakiegos ochroniarza i go wybłagała zeby ją wpuscił..jak ja przyszłam o 9 to tez mnie nie chciał wpuscic ale powiedziałam, ze tam czeka na mnie tesciowa wiec gapnął sie o kogo chodzi przy tym ładnie sie usmiechnełam i mrugnełam oczkiem i mnie wpuscił...dlatego mi sie udało ale wiesz te babki co robia liste to po znajomosci sobie tez wpisują bo mimo ze byłam 1 to na liscie juz były 2 osoby wpisane :( takze tak to jest ja Ci radze idz koło 9( bo wtedy sie rozstawiają) i napastuj ochroniarza moze sie zlituje ;)

Bosh, dziewczyny, jak ja wam zazdroszcze... Oczywiscie w pozytywnym sensie. Ale tez chcialabym zobaczyc moje malenstwo, wiedziec ile wazy, jaka ma nozke, raczke, glowke, nosek i cokolwiek jeszcze!! Tymczasem moj ginekolog do tej pory dal mi tylko jedno skierowanie na USG wiec bylam w 12 tygodniu, a potem prywatnie w 19 i od tej pory malenkiej nie widzialam, a gosciu dalej nie daje skierowania... Ide do niego w srode na badanie, a to juz bedzie koniec 31 tygodnia, wiec chyba po prostu nie wyjde od niego dopoki nie da mi skierowania... Fakt, ze mialam dwukrotnie USG robione w szpitalu, ale ani razu dzidzi nie widzialam, bo tak maja to USG ustawione, ze nic nie pokazuja ciezarnej, a poza tym trwa to chwile i sluzy tylko stwierdzeniu, czy jest wszystko OK... Jak czytam Wasze opowiesci to mi sie wyc chce... A na prywatne za cholere mnie nie stac, chociaz to kosztuje tylko 40 zeta...

Karoo cholera kurw... mnie trafia jak czytam skarżenie sie twoje i Frituska ja tez chodze na kase ale jak tyko chce to skierowanie dostaje, oczywiście nie wymagam żeby co 3tyg. mi robili usg ale z taką rzadkościa jak ty masz albo terminy jakieś jakie ma Fritusek to po prostu zwala znóg :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Kochane walczcie o swoje albo zmieńcie lekarzy każda ma prawo do zmiany lekarza nawet tydzień przed porodem!!!
no szlak mnie trafia jak to czytam :mad: :mad: :mad: karoo idz do lekarza i zarządaj usg, w czasie ciąży masz prawo do miń. 3 usg ja nie rozumiem tych waszych lekarzy przecież to nie z ich kieszeni idzie a gdzie tu zrozumienie dla przyszłej matki :mad:
serce mi sie kraja ,kochane naprawde bądzcie bardziej wymagające no przecież ja sobie wyobrazić tego nie mogę jak tak może być :mad: :( :(

reklama
Ehh, ja juz stracilam nadzieje, ze jakikolwiek inny ginekolog jest lepszy pod tym wzgledem. Kogo nie pytam, to sytuacja wyglada dokladnie tak samo, wiec nie ma gdzie pojsc, zeby bylo troche inaczej... Moj i tak jest dobry pod tym wzgledem, ze ogolnie wszystkim sie przejmuje i w ogole moge na niego liczyc, ale jesli chodzi o USG to w Slupsku ogolna tragedia... Tak sobie mysle, ze nie pozostaje mi nic innego, tylko wrocic do mojej przychodni starej w Ustce, ktora jest co prawda blizej, ale kompletnie mi nie po drodze, no ale USG maja, KTG tez i jak jestes na wizycie i jest potrzeba to masz i jedno i drugie wykonywane natychmiast, albo najwyzej czekasz ze dwa-trzy dni. W sumie gdybym wiedziala, ze tak to bedzie wygladac, to bym sie nie przenosila... Ehh, zmieniac ginekologa tez mi sie nie chce teraz... Po ciazy i pologu o tym pomysle.

Do góry