reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Oj nie wiem jak Olka, ale ja mega źle psychicznie znosiłam takie cykle. 😅
Dla mnie akurat to było poniżające, że jako kobieta no, w zasadzie nie miesiaczkuje i nikt nie wie czemu tak jest.
Baaaardzo mi to weszło na głowę tak szczerze.

E to mi to nie przeszkadzało, szczególnie że mimo to nie miałam problemu z zajściem w ciąże jeżeli ogarnęłam kiedy ta owulacja jest

reklama
Nie masz endometriozy?
Brak endo, brak pcos. Sprawdzałam u kilku ginów. Każdy przepisywał anty bez mrugnięcia. Jeden nawet polecił mi bym robiła sobie przerwę na krwawienie tylko 4 razy w roku skoro tak cierpię. I wiecie co byłam młoda i mu uwierzyłam ze to spoko brać tyle czasu tabletkę za tabletką. Kto te 10 lat temu by badał hormony phi, tylko zmieniano mi tabletki bo strasznie mi siadała psychika. Miałam 22 lata mentalnie zachowywałam się jął 13tka

I zakładając, że dziecko naciska już na pęcherz 😂
Mi to trudno sobie wyobrazić takie częste sikanie, bo ja piję wode jak smok. 3 litry źródlanki lekkim rzutem, a do tego herbata, kawa, zupy. 😵‍💫 To i tak pewnie co godzinę/ 1.5h mam pauzę na oproznienie pęcherza. 😂
Akurat ja w ciąży miałam ten częstomocz już na samym początku a później właśnie dopiero jak był ten ucisk na pęcherz. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ja właściwie od 4-5 tc musiałam mieć wc pod ręką 🤣

Hej, ostatnio ciągle Was nadrabiam 😅 ten cykl odpuściłam dla rozluźnienia głowy i powiem Wam, że miałam takie bolesne piersi przed okresem, że normalnie to wkręcałabym sobie, że to ciąża.

Ja co prawda nie testuję za 10 dni, bo na luzie wszystko
Ale dziś lub jutro u mnie owu - tylko, że u mnie 21dc :D
A badalas kiedyś estradiol? U mnie też te owulacje bliżej 20dc i jak parę razy badałam to wychodził nisko wtedy, kiedy powinien być wysoki. W sumie też dlatego miałam w marcu stymulację i zastanawiam się, czy nie pójść teraz w kilka cykli stymulowanych. Bo z tego co się orientowałam, to ten estradiol świadczy trochę o jakości owulacji, czyli może mam puste pęcherzyki? Albo słabe komórki?

Dla mnie ten cykl jest cały mega dziwny, może dlatego że po biochemie? Czułam spore bóle już tydzień przed owulacją i teraz też już mniej więcej od tygodnia mam ból podbrzusza i to dość konkretny. Czekam na okres, mógłby już przyjść...

A badalas kiedyś estradiol? U mnie też te owulacje bliżej 20dc i jak parę razy badałam to wychodził nisko wtedy, kiedy powinien być wysoki. W sumie też dlatego miałam w marcu stymulację i zastanawiam się, czy nie pójść teraz w kilka cykli stymulowanych. Bo z tego co się orientowałam, to ten estradiol świadczy trochę o jakości owulacji, czyli może mam puste pęcherzyki? Albo słabe komórki?

Kiedyś tak, był w normie :)
Teraz dla mnie badania są lekko bez sensu bo nadal karmię piersią i na pewno nie będę odstawiać syna dopóki sam się nie odstawi (ma 1.5 roku) plus mam za sobą 4 ciąże (i tylko jedna to CP) więc myślę, że nie było i nie jest tak źle z jakością tych owulacji :) u mnie

reklama
Do góry