reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Rozumiem 🫂
Skarpeteczki śliczne 😍
Chciałabym już kupować takie świąteczne kubraczki dla naszego Maleństwa 🥲
Ja też 😔 ale wierzę że juz niedługo .
Święta to magiczny czas , jakoś wierzę w ten cykl . Bardzo wierzę . W poprzednim jakoś od początku czułam że nic z tego , nawet dla męża mówiłam bo on za to nakręcony był okropnie a w tym jest inaczej , mam ogromną nadzieję

reklama
Ja niestety nie wiem, ale czytałam tu nie raz, że na Luxmed normalnie położne wystawiają na czacie, a mnie już drugi raz kolejna zbyła. Wkurzające trochę bo po coś ten pakiet się płaci, a o głupie skierowanie trzeba się prosić 😬😬 a w ogóle dziś byłam akurat u rodzinnego lekarza na wizycie i chciałam od niej skierowanie i się okazało, że nie może rodzinny na nfz wystawić 🥴 a zawsze mi się wydawało, że normalnie może
Serio ? Nie wiedziałam, że można dostać skierowanie na betę od rodzinnego 😮

Słuchajcie, kiedyś miałam styczność z babeczka, która była diabetologiem i endokrynologiem i jak do niej szłam właśnie z problemami IO i z hormonami ogólnie to wzięła ode mnie za dwie porady, w sensie za dwie wizyty czyli za diabetologiczna i endokrynologiczną i łącznie prawie 600zl u niej zostawiłam. 😬
A myślałam, że lepiej iść do takiego lekarza z dwiema specjalizacjami nie stricte dla oszczędności a żeby jedna osoba mnie prowadziła.
Spotkało was coś podobnego?

O kurła 🙄
Moja endo ma więcej specjalizacji, pamiętam, że jak do neij chodziłam to zawsze się interesowała jak nam idą starania i zawsze były pogaduszki nadprogramowe o moim amh np ale liczyła tylko za wizytę endokrynologiczną 😛

Nie liczę na to, ale fajnie byłoby się zaskoczyć 😀 na szczęście podchodzę do tego totalnie na spokojnie, na luzie i głową spokojna 😁 ale w styczniu już testy owu wjadą 🙈
A jak u Ciebie ?
I dobrze, na luzie, w razie czego obrobisz sie w styczniu i ruszysz z przytupem! Ale licze, ze nie bedzuesz musiala :D
U mnie bez zmian, nadal na kreskach 😂 w tym miesiacu owu spoznila mi sie 5 dni, pierwszy raz w zyciu, ale czulam po objawach, ze 3 razy podchodzila, nie wiem czemu… za to milo zaskoczylam sie swoimi wynikami, tsh i insulina do dopracowania, ale tak pieknie mi spadlo, ze poki co sie ciesze, martwic bede sie pozniej :D

@maggie97 @Kejti9247 @Martusia93 przykro mi 💔

@GosiaZ92 ale przypał, co za baba 🫣

@Hermeneg cieszę się z Twojego dobrego humoru 🥳 trzymam kciuki za wizytę!

@Dorka66 piękna kreseczka, jakbyś powtórzyła 10 to jeszcze byłaby ciemniejsza 😊

@Patii26 testujemy tego samego dnia 😁

@marietta2112 szefowo, przepisz mi testowanie na 25.12 bo owulacja była więc przyspieszam 😁 to będzie 13dpo, ciiii wytrzymam 🤭😅😅

Ostatnia edycja:
Udało się wystawiła mi skierowanie na betę, ale jak poprosiłam o progesteron to mi powiedziała, że tego się nie bada i nie sprawdza 🤦‍♀️ ostatecznie mi wystawiła, ale powiedziała, że mam nie brać do siebie wyniku bo to jest tylko informacyjnie 🙄

reklama
Nie no bardzo ładne kreski, sprawdziłam sobie w apce że jak w ciąży byłam to 10dpo miałam betę 27 a na teście z czułością 10 nie było nic widać 😆
Ja po pierwszym transferze rano zrobioną betę miałam 33 a wieczorem na teście 10tce też nawet duszka nie było 🤣🤣

Do góry