reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

reklama
Czy któraś z Was podchodziła do inseminacji?Chciałabym poznać Wasze doświadczenia — jak wyglądał cały proces, ile podejść potrzebowałyście, jakie były Wasze odczucia po zabiegu i czy macie jakieś wskazówki dla osoby, która dopiero się do tego przymierza.
Dodatkowo — co warto zbadać przed IUI oprócz drożności jajowodów oraz podstawowych badań hormonalnych i wirusowych?Będę wdzięczna za każdą radę i Wasze historie.

Czy któraś z Was podchodziła do inseminacji?Chciałabym poznać Wasze doświadczenia — jak wyglądał cały proces, ile podejść potrzebowałyście, jakie były Wasze odczucia po zabiegu i czy macie jakieś wskazówki dla osoby, która dopiero się do tego przymierza.
Dodatkowo — co warto zbadać przed IUI oprócz drożności jajowodów oraz podstawowych badań hormonalnych i wirusowych?Będę wdzięczna za każdą radę i Wasze historie.
Myślę że więcej info dostaniesz na wątku o inseminacji, ja się przymierzam za miesiąc, u nas oboje wirusowe, u mnie wymazy, cytologia bo już miałam nieaktualna, hormonalne już miałam, drożność jajowodów i tyle. Lekarz mówił że to wystarczy. Poza tym dość niedawno miałam USG tarczycy i takie tam.

Myślę że więcej info dostaniesz na wątku o inseminacji, ja się przymierzam za miesiąc, u nas oboje wirusowe, u mnie wymazy, cytologia bo już miałam nieaktualna, hormonalne już miałam, drożność jajowodów i tyle. Lekarz mówił że to wystarczy. Poza tym dość niedawno miałam USG tarczycy i takie tam.
Pierwsze podejście? Długo się staracie już? Macie stwierdzony czynnik męski?

Pierwsze podejście? Długo się staracie już? Macie stwierdzony czynnik męski?
Pierwsze podejście, niedługo będzie rok z czym kilka ostatnich miesięcy już pod opieką kliniki - czwarty cykl teraz z ovitrelle ale dopiero trzeci na stymulacji letrozolem. Czynnik męski - ciężko stwierdzić. Morfologia 1%-2% wszystko inne w normie tj ruchliwość i ilość, i mój lekarz prowadzący uważa że to nie przeszkodą w zajściu w ciążę naturalnie ale jeśli uznaliśmy że chcemy to jest to kolejny etap do jakiego należy przejść ale to bez znaczenia czy za miesiąc czy za trzy. Tylko wiesz, myśmy się już konsultowali z 3ma ginekologami endokrynologami od płodności, z urologiem-andrologiem, i z andrologiem czy tam urologiem-ginekologiem, mąż miał USG jąder i wszyscy mówią że niska morfologia nie przeszkadza. Ale z jakiegoś powodu nie wychodzi. Więc nie wiem.

Za to myslenie i brak nauki u mojego meza mnie przeraza… wiedzial, ze wczoraj byla owulacja, to dzisiaj „i co wyszly tym razem 2 kreski” nie nie, nie zartowal… byl wielce zdziwiony, ze to trzeba poczekac 2 tygodnie mimo, ze usilnie tlumacze mu to co miesiac, tym razem kazalam mu poczytac :D bankowo nie poczyta 😂
Mój ostatnio miał jakieś aspiracje zostać potentatem branży medyczno technologicznej uznał że trzeba wymyślić podgląd jajeczka żeby on wiedział czy się zapłodniło czy nie bo to skandal że usg nic nie widzi xd że pęcherzyk widać a jajeczka po owulacji i tego jak wędruje to nie widać! Bo przecież to istotne czy doszło do zaplodnienia i czy problem jest z implantacją czy czym! 😩 powiedziałam mu że jak najbardziej powodzenia życzę w zostaniu wynalazca hahaha

@Jane Doe kupilam w Rossmannie, co prawda nie jest typową kokardą na drzwi ale taśma klejąca daje rade 😆 i jakoś przyjemniej się wychodzi z domu 😆

Załączniki

• 20251203_211754.jpg
    20251203_211754.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 12
reklama
Do góry