reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Właśnie sprawdziłam. Styczeń 2023 wynik 1,1. Przed ciążą miałam 1,9 tak gdzieś w sierpniu 2020.. Ale ja w trakcie cesarki miałam wycinaną torbiel z jajnika i to też mi obniżyło rezerwę.

Także 1,1 trzy lata temu..... Wiecie same co to oznacza.
Dobra ale AMH obniżone - nie wiemy nawet jak bardzo - nie oznacza tego że ciąży nie będzie. A Ty masz nawet podwójne owulacje.

reklama
Dopiero narzekalam, ze przytylam.. zajadlam ciasteczkiem, dzisiaj moge!

Eh, i tak mnie wspieracie!

Dzisiaj sobie usiadłam z sałatką a moja Siostra obok zażerała się Snickersem.
A jak mąż poszedł do sklepu to wyszłam mu naprzeciw bo i tak chciałam wyprowadzić Psinę a szanowny małżonek z naprzeciwka nadciąga ciumkając Marsa 😅🤣

Ja byłam dziś u gina na kontroli po poronieniu. I wróciłam załamana 🙃 Usłyszałam, że prawy jajnik wygląda na policystyczny. I ja już zgłupiałam, bo tylu lekarzy o to pytałam i mówili, że jest ok, a teraz podobno wiele małych pęcherzyków. Chociaż wydaje mi się, że pcos diagnozuje się przy min. 20 pęcherzykach a tak na oko u mnie na pewno było mniej. Z kolei lewego jajnika znowu nie było widać, lekarz twierdzi, że on się za jelitem chowa. Ale kurczę, tylko on ma taki problem, bo dwóch innych lekarzy zawsze normalnie ten jajnik widziało. Endometrium 8mm co jak na mnie przy 12dc to naprawdę ładny wynik, więc może tyle dobrego, że ten organizm wraca do siebie po poronieniu.
Ale z racji tego, że to już właściwie była 4 strata (w tym jeden biochem) lekarz kieruje mnie na histeroskopię i drożność jajowodów. Na NFZ termin jakoś na luty, ale ja już nie mam siły znowu tyle czekać... Więc chyba pójdę prywatnie i 2k nie moje :(
Pobrał mi też dziś wymazy na mycoplasmę i ureaplasmę i wiecie co? Chciałabym, żeby tam coś wyszło. Żeby się okazało, że to jest przyczyna naszych problemów i niech już na tym się skończy...

IMG_20251117_180230877_MFNR.jpg

Ja byłam dziś u gina na kontroli po poronieniu. I wróciłam załamana 🙃 Usłyszałam, że prawy jajnik wygląda na policystyczny. I ja już zgłupiałam, bo tylu lekarzy o to pytałam i mówili, że jest ok, a teraz podobno wiele małych pęcherzyków. Chociaż wydaje mi się, że pcos diagnozuje się przy min. 20 pęcherzykach a tak na oko u mnie na pewno było mniej. Z kolei lewego jajnika znowu nie było widać, lekarz twierdzi, że on się za jelitem chowa. Ale kurczę, tylko on ma taki problem, bo dwóch innych lekarzy zawsze normalnie ten jajnik widziało. Endometrium 8mm co jak na mnie przy 12dc to naprawdę ładny wynik, więc może tyle dobrego, że ten organizm wraca do siebie po poronieniu.
Ale z racji tego, że to już właściwie była 4 strata (w tym jeden biochem) lekarz kieruje mnie na histeroskopię i drożność jajowodów. Na NFZ termin jakoś na luty, ale ja już nie mam siły znowu tyle czekać... Więc chyba pójdę prywatnie i 2k nie moje :(
Pobrał mi też dziś wymazy na mycoplasmę i ureaplasmę i wiecie co? Chciałabym, żeby tam coś wyszło. Żeby się okazało, że to jest przyczyna naszych problemów i niech już na tym się skończy...
Z calego serducha zycze Ci, zeby cos sie wyjasnilo.. a droznosc to dobry kierunek, niech zobacza co tam jest, moze da to dobry skutek i uda sie uzyskac jakies sensowne informacje ♥️

My kupiliśmy gotowy dom… ale niektóre pomieszczenia dalej stoją puste… powiem to co mówię w kółko - jak mam poodkurzać w pokoju dla dziecka który już został wytapetowany w neutralne odcienie i pomalowany, to mną trzęsie. Ale dobra. I mi się odechciało robić cokolwiek z tym domem i tak to stoi.
nie dziwię się... my mamy w projekcie jeszcze jeden pokój dziecięcy.. ale w razie co to się zmieni..

reklama
Do góry