reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

ja chodze o 1-2, od 18 to bym się musiała głodzić. staram sie jesc ostatni posiłek o 21.

reklama
Ja wiem,ze to sie wyda dziwne,ale tak szczerze w ktorych godzinach sie stolujecie i co jecie i w jakich ilosciach,tak przykladowo?Sniadanie,2sniadanie,obiad,podwieczorek,kolacja i przekaski rozne.

Fiore ja jem sniadanie ok 8 w tygodniu, bo wstaje po 7:tak: Potem ok 10 II sniadanie, potem o 12 kawka i cos do kawy np herbatniki,potem ok 15 obiad, i ok 18 kolacje:tak:W miedzy czasie jak jestem glodna to jem owoce,warzywa itp:tak:Ostatni moj posilek to tak do 19 bo potem mam straszne wzdecia:dry: W wekeendy to sie troszke zmienia bo wstaje pozniej:tak:

a u mnie już +15 masakre żeby to chociarz poszło w brzuch a tu nie brzuszek malutki za to tyłek i nogi ogromne ael co tam. Ja jem dużo rano wieczorem jedzenie mogłoby nie istnieć ale mało się ruszam to tyje :-((

U mnie śniadanie koło 8, potem 11 galaretka albo jogurt, o 14 kanapka, 18 obiado-kolacja i tyle. Oczywiście zdarza się obsuwa i śniadanie jem o 9 i reszta się też przesuwa. A czasami jest tak, że pojawia się jakaś dodatkowa przegryzka. Na razie się sprawdza. Tydzień temu było +4 od początku ciąży.

ja chodzę spać o 1-2 dopiero więc jedzenie ostatniego posiłku o 18 nie wchodzi w ogóle w grę choć najlepiej by był jak bym tak robiła ale brak silnej woli.... :-(

u mnie w brzuszku 104cm i mam wrażenie że ten brzuch jest już mega ogromny aż mi głupio czasem bo to jeszcze ponad 2 mies a mam wrażenie że mój brzuchol wygląda już tak jak bym miała na porodówkę jechać:-( wydaje mi się że nie jest "tłuszczowy" bo okrągły, równy itd ale wielki jak na moje oko:-(

Ja chodze spac 22-23 ale nawet gdybym chodzila pozniej to o 18 bym zamykala lodowke, bo lubie klasc sie spac glodna, czuje ze nie tyje a wrecz przeciwnie nawet;)
Ja wstaje o 8, ok 9 sniadanie a pozniej jak leci...co chwile cos podjadam, ok 14 obiad, do 18 jakies owoce czy inna kolacja.
Ahh az sie glodna zrobilam na jablko, ale dam rade;)

oo to śpioch z ciebie. Ja chodze spać tak jak pisąłam wyżej 1-2 a wstaje 6,30 z wyjatkiem sobót kiedy to dzieci dają nam pospac do 8,30 chyba sami są zmeczeni tygodniem, w niedziele już 7,30 sa na nogach. Ale sniadanie w tygodniu jem dopiero koło 9.

reklama
ja nie mam jednej pory zasypiania i wstawania, czasami wstane o 8 najczesciej chyba ok. 9 a czasem to i pozniej. klade sie tak ok. 23-24, ale z godzine zawsze mecze sie zeby zasnac. po obudzeniu zjadam banana, potem po jakiejs godzinie platki z mlekiem lub jogurtem a potem kanapeczki tak ok. 12 przewaznie i codziennie inne dodatki do nich a to salata a to pomidor, ser, wedlina. jak zglodnieje przed obiadem to jakis owoc albo warzywo potem obiad, najczesciej z godzinna przerwa pomiedzy pierwszym daniem a drugim, kolacji konkretnej juz raczej nie jem, przewaznie jakies owoce albo jogurt. no i o 20 tak raczej codziennie kakao cieple :) sporo tego jedzenia u mnie :) gdzies czytalam ze przerwa pomiedzy ostatnim posilkiem dnia poprzedniego a porannym powinna wynosic najwiecej 9 godzin ze wzgledu na dzidzie ktora potrzebuje...
ja sie wogole nie glodze, jak jestem glodna to jem, ale przewaznie tak o 20 to kakao jest moim ostatnim posilkiem bo potem juz nie czuje glodu

Do góry