reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

Kamcia u mnie możesz podejść w każdej chwili do przychodni i zważyć dziecko, codziennie przyjmowane są dzieci zdrowe i wtedy można podejść z maluszkiem

reklama
Ja ważę tylko na szczepieniach, ale w sierpniu będę musiała podejść na samo ważenie bo do tego nefrologa dokładna waga mi będzie potrzebna,a szczepienie mam dopiero po wizycie u niego.

Ja też ważę na szczepieniach, kolejne w sierpniu (od wyjścia ze szpitala ważyłam ledwie 2 razy). Uważam, że nie ma potrzeby, to, że dziecko rośnie widać jak na dłoni a przychodnia jest siedliskiem wszelkich chorób. U nas jest tak jak u Pauli ale zwykle swoje trzeba odczekać a ja nie mam cierpliwości do kolejek.

niektórzy rodzice maja swoją wagę w domu, taką dla niemowląt, no ale ja nie widzę potrzeby, juniorowi mogę liczyć przybywające fałdki co najwyżej:) a na wizytach przy szczepieniach bąbel wskakuje na wagę i zgarnia pochwały:-D

no u mnie na szczepieniu nie ważą.. tylko szczepienie , a ważenie na biolansie .. czyli jak miała 6 tyg
to wazyła 5,5 no i teraz ma w poniedziałek bilans na 3 msc
więc ją zważą..
przy okazji poproszę o zważenie Vi bo też jej dawno nie wazyli na bilansie roczniaka a kolejne na 2-latku:sorry2:

a więc tak
moja mała na dzień dzisiejszy waży 6,6 kg :-)
obwód główki ma 40,5 cm
od ostatniego ważenia gdzieś miesiąc temu przybrała o cały kilogram :-p
mój mały tłuścioszek :-)
a nie zmierzyli mi jej ale ciuszki nosimy na 74 cm
no i pani nawet powiedziała ze jest bardzo długa i tłusciutka..

reklama
Do góry