reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Bombusia no to gratuluję sukcesu dietowego :-)

ja dawno pozbyłam się kg ciążowych i był zastój teraz zaczęły nadprogramowe kg lecieć i waga pokazuje 56. A mała nie wiem ile waży ;-/ mam całą paczkę pampków 2 i zakładam jej jeszcze, bo co ja mam z nimi zrobić no ale kolejna paczka to już większe

reklama
Ciamajdko - to widzę, że my jedziemy na jednym wózku :) ja też 9 z przodu i jakos nie moge opanowac apetytu.
Szukam mobilizacji..
dzisiaj jade na zakupy ubraniowe (kurtka, spodnie, stanik do karmienia) i się pewnie zdołuję ze nic nie pasuje i może mnie to zmobilizuje.
Jade na Wszystkich Świętych do rodzinnego miasta gdzie nie byłam prawie rok i zależy mi na dobrym wrażeniu.

Bombusiu - rozumiem, że masz dietę Dukana? moja kumpela schudła bardzo na niej,ale mi odradzała w czasie karmienia piersią, włąśnie ze względu na skazę białkową, jaka może się pojawić u dziecka.
jesz głownie mięso? czy nabiał?

Ostatnia edycja:
ja mam taką zadymę, że nie mam czasu na przejmowanie się kilkoma kg na tyłku ;) Jak nie uczelnia to sprzątanie i pranie. W między czasie przewijam, przebieram i karmię małego. Potem szybki obiad no i jeszcze chwilę czasu muszę zarezerwować na pisanie albo przygotowanie materiału na zajęcia :p Zresztą na zimę i tak nie zrzucę, po prostu nie da rady, taki mam organizm :p Część sama ucieknie a resztę zrzucę na wiosnę. A od jesieni w przyszłym roku znowu będę przybierać bo planujemy kolejną dzidzię :p

Kurde dziewczyny ja w ciazy sobie przygotowałam cwiczenia na schudniecie a tu tak schudłam ze masakra waze mniej niz przed ciaza i waga ciagle sie utrzymuje a jem non stop...

Ale to dobrze bo czasu nie miałabym na jakies cwiczenia ;p i jeszcze bym sie dołowała;p a takto samo wszystko zeszło :)

no własnie moja waga tez zaczeła spadac jakos gwałtownie ostatnio,a jem jak wilk.Mała chyba więcej kalorii wyciąga,no i czesciej ja nosze,bo marudzi z rana.

Dziewczynki winą małego spadku wagi nawet przy karmieniu jest prolaktyna...niestety to ona powoduje zatrzymanie wody i w ogóle utrudnia spalanie kalorii.....

reklama
Wróciłyśmy ze szczepienia. Jak dla mnie to katorga, prawie płakałam razem z Zuzką;( Bidulka maleńka, nigdy nie wyje tak głośno jak przy szczepieniu:(
Mała waży 5900 (waga urodzeniowa 2690, pani dr powiedziała, że pięknie przybiera), a ja z 16kg ciążowych mam jeszcze 4-5kg do zrzucenia.

Do góry