reklama

Waga naszych bobasków ;)

lalka to też masz pokaźne dziecko ;-) :-)
gosiek jak Mireczek zacznie sam chodzić to zaraz wszystko wybiega :tak:
A ja sprawdzałam w siatce centylowej i nasza Ania nie wchodzi na żaden centyl :confused:

reklama
Ale klocuszki:szok: To dopiero majowe byczki rosna;-) :-)
Trini nie przejmoj sie ostatnio słyszałam opinje, ze tymi siatkami nie bardzo jest sens sie sugerowac lepiej tym czy dziecko podwoiło i potroiło wage urodzeniowa w odpowiednim czasie...tylko nie pamietam kiedy powinno potroic w rok:confused: Wiem ze Alek podwoił prawidłowo...

trini to Ania ma tak jak Kinia,też się wagą w centylach nie mieści:) widać powinny mieć prywatne siatki centylowe na miarę robione;)
podwoić chyba w 5 miechu czy 6,a potroić w rok,tylko moja KInia potroiła w 7 miesięcy:)a ewa była idealna dokładnie 3 razy więcej w rok ważyła:)))) aha gosiek ale numer my też się we trzy odchudzamy a moimi laskami oglądamy aerobik w tv:)a tak poważnie to cwizę z ewą,ale lewo,bo rzadko nie mam siły,te małpy poszły spać dziś o 21.30

Dzisiaj byli u nas znajomi, z którymi nie widzieliśmy się 2,5 roku (byliśmy w kontakcie tel.), bo dalej mieszkają.
W każdym razie mają synka (w listopadzie skończył 4 lata). Zapytałam ją ile on tera waży. 11kg!!!!!! Podobno jak się urodził miał tylko 2,5kg, ale i tak to stanowczo za mało.

Mandarynka Troche mało ale i tak przeciez dzieci juz potem tak szybko nie przybieraja na wadze jak w pierwszym roku a szczegolnie w pół bo gdyby tak było to przeciez wazyły by po 50 kg w wieku 3 lat;-) Niejedno normalne powiedzmy dwuletnie dziecko wazy tyle co niekture z majowych pulpecikow:tak:

reklama
Kropecka chyba nie całą reszte bo moj mały, Ania Trini Amelka chyba mniej wazą a urodziły sie z wiekszą wagą:tak: Moj to jakies 7.800 wazy mniej wiecej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry