Rusia
DORKA:)czerwiec06lipiec10
dziekuje za rady, odpowiedzi i podpowiedzi;-)..
byłam z mała u lekarza - i pytałam sie, radziłam co i jak- Powiedziała, zeby sie nie stresowac, bo dziecko je tyle ile potrzebuje
mowiłam, ze ona na kaszach głownie(zazwyczaj ryzowych, kukurydzianych)..dzis oprócz kaszy, kakao.. zjadła jedynie bułke słodką z rodzynkami:-(jedna bombke czekoladowa
i ugryzła kurczaka, po czym połowe wypluła:-(..no wiec jak mam sie uspokoic?
co do wspolnego jedzenia - w wiekszym gronie - to my czesto jadamy wszyscy razem tzn- moja siostra, jej chłopak, jego siostra, mój maz ja i Klaudia..ostatnio tez z moimi rodzicami..i Klaudie niestety to nie bierze:-(..
schowam jutro kasze i zobacze czy zje to co jej podam
byłam z mała u lekarza - i pytałam sie, radziłam co i jak- Powiedziała, zeby sie nie stresowac, bo dziecko je tyle ile potrzebuje
mowiłam, ze ona na kaszach głownie(zazwyczaj ryzowych, kukurydzianych)..dzis oprócz kaszy, kakao.. zjadła jedynie bułke słodką z rodzynkami:-(jedna bombke czekoladowa
i ugryzła kurczaka, po czym połowe wypluła:-(..no wiec jak mam sie uspokoic?
co do wspolnego jedzenia - w wiekszym gronie - to my czesto jadamy wszyscy razem tzn- moja siostra, jej chłopak, jego siostra, mój maz ja i Klaudia..ostatnio tez z moimi rodzicami..i Klaudie niestety to nie bierze:-(..
schowam jutro kasze i zobacze czy zje to co jej podam

Poza tym czytałam w jakiejś gazetce dla mam, że niektóre dzieci mają "własne smaki" i choć jedzą monotonnie te same rzeczy, to nie szkodzi... Kaszki akurat są bardzo sycące... Ja na Twoim miejscu próbowałabym podawać owoce, warzywa, może skoro Klaudusia lubi nabiał, to spróbuj dać jej twarożek ze szczypiorkiem czy natką pietruszki albo z pomidorem... Ale jeśli nie będzie chciała, to nic na siłę, bo w ten sposób zniechęca się dziecko całkowicie do jedzenia.
wyglada tak w sam raz
..ale rece..nogi!!!..ma baaardzo chude- wysłałam ostatnio Pati fotke Klaudii na golasa, stwierdziła, "ze chuda, ale jeszcze nie szkieletor"