• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

reklama
Moja mała od tygodnia mniej więcej z mocnym skupieniem przygląda mi się jak jem... Wyraźnie interesuje się tematem ... Zaczyna się ... :dry: :-D:-D

jakiś miesiąc temu jechaliśmy samochodem.
siedziałam ze Skrzatem z tyłu i jadłam drożdżówkę.
myślałam, że moje dziecko się zapowietrzy - tak się śmiał jak odgryzam bułkę i ruszam szczęką :-D

moja młoda też już jakiś czas temu patrzy się na mnie jak coś jem tymi swoimi wielkimi oczami :-D i pomimo tego, że minute temu marudziła, bo tak jej źle było to jak tylko widzi, że coś jem - zamiera :tak:

aga_q - moja Ola też protestuje przed robieniem kupki :confused2::confused2: w poniedziałek rano zrobiła i od tej pory nic :eek: nie wiem ile mam jeszcze poczekać - czekałaś 10 dni? i dopiero potem coś działałaś?

aga_q - moja Ola też protestuje przed robieniem kupki :confused2::confused2: w poniedziałek rano zrobiła i od tej pory nic :eek: nie wiem ile mam jeszcze poczekać - czekałaś 10 dni? i dopiero potem coś działałaś?

Mamjakty - ja oczywiście czekałam cierpliwie.
pierwszy raz zareagowałam jak nie było kupy dwa 13 dni - to wtedy jak Skrzat nie miał jeszcze 4 miesięcy i poszłam do pediatry.
potem zawsze czekałam cierpliwie tłumacząc sobie, że poprostu dobrze trawi.
ale jak ostatnio zrobił mega kupę ze wszystkiego co sobie przechowywał przez prawie dwa tygodnie to stwierdziłam, że działam.
najpierw poszła w ruch ta herbatka hippa rumiankowa.
moje dziecko umie pić z butli, ale jak zobaczył, że to nie leci mleko to stwierdził, że nie ma mowy - nie pije.
także stąd wzięła się u mnie decyzja o jabłkach.
poczekaj spokojnie te 10-12 dni i zobaczysz co tam w sprawie kupy będzie.
jak Olę nie boli brzuszek to spokojnie.
jak zrobi to poczekaj na następną.
no i jeśli masz cierpliwość poić herbatką z łyżeczki to może spróbuj najpierw herbatki ?

no to spokojnie poczekam :tak:
tylko wkurza mnie gadanie mojej rodzinki - twierdzą, że to nie jest normalne, że tak rzadko robi kupki i ciągle mi gadają, że powinnam jej coś nowego już dawać :wściekła/y:
dobrze, że mąż mnie wspiera, bo gdyby On jeszcze na mnie naskoczył to bym się załamała...

Mamjakty mi lekarka powiedziala, ze dziecko prawidlowo moze nie robic kupy max 3 dni.Kiedys mielismy z tym duuuze problemy, bo bardzo go brzuszek bolal od nierobienia kupki i dawalam mu czopek glicerynowy.

Mamjakty, ale Ola jest tylko na mleku i nie robi kupki? Bo u nas na mleku to kupa była dwa lub raz dziennie, problem się pojawił przy rozszerzaniu diety, ale ja max czekałam 5 dni, bo Lenę bolał już brzuch i się wiła, a jak zaczyna już robić to są 3 wypróżnienia jedno po drugim i straszny smród przypominający ocet.

Jeśli nie sprawia jej to bólu, to powinno się czekać. U mnie Lena odmawiała jedzenia, jak była zakorkowana.
A może ty w diecie coś zmieniłaś, za mało pijesz?, jesz pokarmy zawierające mało błonnika?, jak u Ciebie z wypróżnieniamy (w sensie zaparcia)?
Zawsze u siebie możesz coś zmienić, wówczas przełoży się to w mleku dla Oli.

Celinko - 3 dni :szok: no co Ty....
Kuleczko - tylko piersią karmię, w sumie nie zmieniłam swojej diety - jem teraz dodatkowo truskawki, pomidory, sałatę, rzodkiewkę... Ola w sumie normalnie się zachowuje, raczej nic ją nie boli, bączki puszcza dość często.
ostatnio robi rzadziej kupki - sobota, środa, poniedziałek, no i teraz czekamy. jak kupkę zrobi to bez problemu - ostatnio nawet nie zorientowałam się, że zrobiła, dopiero zapaszek dał mi do myślenia ;-)
ja nie mam problemów z zaparciami.

reklama
u nas z kupka jest ok...rano wielgaśna po całej nocy a w ciagu dnia niekiedy jedna niekiedy dwie...

mi sie wydaje ze jeśli Olusi nic nie dolega, brzusio nie boli to może po prostu tak musi byc i kupki sa rzadziej...:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry